Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Děkuji za komentáře a vaše názory, jsem ráda, když se dostaví, je to pro autora zpětná vazba, to jestli článek něčím zaujal.R^

0 0
možnosti
JN

Dnes na to není čas, neumím si představit, že bych zástěru s kanýry musela prát a potom žehlit. Vyžehlit něco takového do přijatelného stavu musí být peklo. :-)

Navíc ta zástěra měla chránit šaty, dříve měli výrazně méně oblečení než máme dnes a vydrželo jim déle. Vývoj umožnil výrobů různých materiálů a obrovský nárůst konfekce. Někdy před 100 lety u nás byla konfekce v začátcích a ne každý si mohl dovolit nechat si pravidelně šít šaty. Dnes máme několikery kalhoty, sukně, šaty, saka, trika, svetry. Kdybychom měli dvoje šaty a dvě sukně na celý život, také bychom je chránily zástěrou.

Bábochlapská zástěra byla hrozná, pamatuji to, pamatuji, když byla z přírodního materiálu, tu nosila moje babička, moje teta pak nosila tutéž, ale ta byla umělá, stejně jako na fotografii v článku, jak v tom mohla celý den vydržet, je mi záhadou.

U nás na chalupě všechny místní ženy nosí kraťasy ke kolenům a přes to volné triko. Leginy tam zatím nedoputovaly. Ale i tak to vypadá hrozně. Je to škoda, protože místní vietnamský "modní salon" jistě nabízí i něco jiného.

0 0
možnosti
JN

(omlouvám se, v druhém odstavci se mi trochu vymkla shoda podmětu s přísudkem)

0 0
možnosti
MC

Je to o inteligenci. Za socialismu a bohužel i dnes trpí naše společnost falešným altruismem a devastujícím kolektivismem řízeného zhůry bez rozumných svobodných občanů.:-)

0 0
možnosti
VH

Ano - mnohem více starých lidí chodí dnes s fancouzskou holí. Vy ani ve svém věku neumíte zvážit proč. Sdělím vám to sladké tajemství: Protože jich nesčetněkrát víc přežije mozkovou příhodu (mozkové příhody). Ovšem většinou na bez následků.

  Ten zbytek jsou opravdu opravené klouby a prodloužená činorodost.

  Jo - ta doba, na niž vzpomínáte zde byla - ve filmových atelierech.

0 0
možnosti
ND

Ale ano, i to je samozřejmě důvod, proč je hůl tak frekventovaná, ale píši hlavně o jiné skupině lidí. Proč ve filmových ateliérech? Ta fotografie úplně poslední je fotografie z mládí mé 94 leté tchyně :-) a jak jim to ta sluší...:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1189x
Ve vydavatelství Akcent mi vyšly 4 knížky: "Začíná to nudlemi a končí to kudlou v břiše", "Nepravidelný deník české rentiérky", "Jsem tu na kus řeči" a nejnovější "Hana Podolská ve víru dějin'

A pátá knížka "Láska v bačkorách" mi vyšla v nakladatelství "JaS"