Diskuse

Vulkán

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rekneme .. urcite zajimave cteni. Pokud ma byt vitraz deni uplna urcite do ni patri.

0 0
možnosti

Pani Drunecka, vas clanek bude mit uspech u mnoha obcanu. Hned v uvodu jste se zminila o Spojenych statech a jeho tlak na oslabeni Evropy a take celeho sveta. Ja jsem radeji dal necetl. Kazda takova uvaha vychazi z pocitu menecenosti naseho zazemi a nadrazenosti tech druhych. Pan Ksir podemnou v posledni vete to rika presne. Ja jeste pridam jednu malickost. Ti za "vodou" vychovvaji "osobnosti" z kazdeho obcana. Davaji mu podnet pro jeho "osobni" rust. Silny jedinec je vzor pro mlade. A "uspesny" jedinec se nekdy stava bohem a osobou pro nasledovani. Muzete to dnes videt na organizaci Facebooku, Googlu, Paypalu, E-bay a dalsich. Pred nimi to byl Microsoft, Sisco, Jawa, Amazon atd.

Tito lide vyuzili organizace statu neznajici silu diskriminace od socialistickeho (komunistickeho) radu. Byli volni svoji ideu uskutecnit a dat lidem moznost ji preskoumat a vyjadrit jejich kritiku. (zadna statni komise nebo "strana a vlada").

K dnesnimu pohledu mnoha Cechu na silu americkeho systemu a dedukci na tuto silu, dava presne odpoved na nasi (evropskou) neschopnost se teto sile postavit. Tato neschopnost (jestli vubec je) vychazi z evropske organizace a rozdilneho pojeti osobni svobbody. Zde se ukazuje pomalost socialisticke Evropy a dravosti spojena s rychlosti na strane USA. Narek ceskych obcanu je presny, kdyz se obrati na sebe same a tim poznaji, ze oni sami jsou "vinni" timto stavem. Protoze si myslim, ze jsme "avangardou" te socialisticke Evropy!!!!!!

2 1
možnosti

Ve Vašem myšlení je též zásadní chyba a ta tkví v tom, že Vy se domníváte, že já nebo jiní, kteří nepíší sociolektem páťáků, trpí pocity méněcennosti našeho zázemí. Další Vaše úvaha, že ti za "vodou" vychovávají každého občana jako osobnost, je absurdní, protože růst osobnosti netkví v počtu vysokých škol v dané zemi, dokonce ani netkví v tom, v jakém politicky nastaveném systému ten člověk žije. Co se týče organizací - sociálních sítí, které jste zmínil, sociální sítě vznikají jen proto, že tajné služby povolily, aby internet sloužil i širokým vrstvám veřejnosti, neboť internet byl dlouho používán a využíván pouze pro účely armády. Díky sociálním sítím se lidé už nesdružují někde venku, kde je monitoring složitější. Sociální sítě můžeme chápat jako bránu do soukromí každého jedince, který se na nich sdružuje, navíc díky internetu můžou tajné služby lépe monitorovat každý názor, který zazní a navíc mohou lépe analyzovat situaci a nálady v určitých komunitách, dokonce i názory politiků, proto se používá i tzv. fabulace, má svůj účel. Co se týče socialistického systému, já osobně neprotěžuji ani nenadržuji žádnému systému, mé myšlení funguje úplně na jiném principu, než Vy se domníváte. Rozhodně nefunguje na žádném stranickém principu protěžování.. :-)

0 0
možnosti
Foto

Víte ten váš protěžovaný socialismus nemůže fungovat takovým efektivním způsobem, aby byl přínosem pro všechny zůčastněné.

Cituji:

Socialismus nefunguje nikoliv proto, že by lidé nebyli dostatečně motivovaní nepodvádět. Severokorejské gulagy jsou jistě velmi „dobrá“ motivace, a přesto Severní Korea zaostává, stejně tak jako přes bobtnající nános nových a nových zákonů, regulací, pokut a dotací zaostávají státní odvětví v České republice. Problémem je nemožnost ekonomické kalkulace a neschopnost i při té nejlepší vůli nasměrovat v tak složitém systému výrobní faktory tak, aby byly co nejlépe využité.

http://www.mises.cz/clanky/opomijena-ekonomicka-kalkulace-1013.aspx

Kdo chce opravdu lidem pomáhat, nebere jim jejich svobodu !

1 0
možnosti

Víte, problém ve Vašem myšlení při čtení mých článků je zásadní v tom, že Vy se domníváte, že já něco prosazuji :-), tudíž už na začátku Vašeho uvažování je analytická chyba a proto nemá smysl se s Vámi dohadovat a dokonce ani diskutovat.. -ed-

0 1
možnosti

jj chybí už jen Rudé brigády. Aha, vlastně ty se nějak nehodily - už chápu proč chybí.

3 0
možnosti

jasne, je to vice nez 100 leto co asi Amerika dela v Evrope jeden pruser po druhem, a pak chodi umirat aby z toho Evropu vysekali, a dnes Merkel to dela proto ze Nemecko nikdy nedelalo v Evrope problemy, ale to zase volstryt

5 0
možnosti

Velké množství dat představuje nebezpečí. Víte jaké? Je totiž možné najít důkazy téměř pro cokoliv. Víte proč se říká, že jednooký je mezi slepými králem? Znáte to přísloví? Já Vám ho vysvětlím - On není králem proto, že má jedno oko a jediný vidí..on je králem proto, že je jiný než ti všichni slepí a aby přežil musí se stát jedině jejich králem.. někdy je lepší více myslet a méně mluvit, to mně říkával děda, měl byste se tím občas řídit i Vy.. :-)

0 1
možnosti