Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte zásadní nedostatek ve vaší úvaze je to, že pokud si dám v hospodě jedno pivo, tak nikoho neobtěžuju a neupírám mu jeho svobodu si to pivo nedat, neusurpuju si prostor kolem sebe pouze pro sebe a mně podobné. S jednou jedinou cigaretou kdekoli ve společnosti lidí, třeba v té hospodě to neplatí. Pokud si denně dám jedno pivo, tak svému zdraví a zdraví všech kolem mě neuškodím natolik, jako když si dám denně jednu cigaretu. Nebudeme se teď bavit o nadměrné spotřebě, porušování zákonů a pod. Jde jen o to, že kouření prostě ovlivňuje všechny lidi, kteří sdílí s kuřákem společný prostor a je to snad jediná obecně i zákony schvalovaná činnost, kdy se svoboda menšiny nezastaví a nelimituje svobodou většiny.

0 3
možnosti

E75v17a 37D35r10e82y29o19v96á

28. 5. 2016 16:39

Zásadní nedostatky ve Vašem myšlení jsou dva: za prvé, to není úvaha, nýbrž etuda a za druhé jste absolutně neuchopila jádro pudla. Jinak přeji hezký víkend. -ed-

1 0
možnosti

R^ jasně! Nejdůležitější je najít viníka takového, který spolehlivě překryje toho pravého. A je na chvíli klid. A mezitím se hledá další viník, aby volně navázal, až ten původní "vyčichne".......:-)

Dobře napsané!R^

2 0
možnosti
Foto

ještě zakázat souložení a bude na světě dobře

4 0
možnosti

nebuďte tak hrrr.....všechno bude:-) jistě už je to na seznamu možných zákazů.

1 0
možnosti

To já si klidně rád představím. A nebudu si lámat hlavu predikcí, co se stane potom :-).

0 0
možnosti

strašný představy...

ale vážně - kdyby nebylo co kouřit, tak chcípnu na alergii, ono to střídmý pokuřování (tak kolem 5-8 cíg za den) mi totiž docela pomádá od projevů senný rýmy, nekejchám tolik, z očí mi neteče, nesmrkám... antihistaminika sice trochu fungujou, ale ne zcela, ten kouř proháněnej nosem asi dělá sliznice odolnější pylovejm alergenům...

0 0
možnosti
Foto

Takový svět už byl, před Kolumbem, alespoň v Evropě. A nezdá se, že by kvůli absenci tabákové lobby byl tento svět méně svobodný. Mimochodem, tehdejší lidé za luxusní spotřebu považovali pojídání velkých pepřových koulí, dnes tyto koule určitě nikomu nechybí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-