Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trochu jednostranné. On ten socialistický blok nebyl v mnoha těch věcech vůbec pozadu. Pouze zahaloval svoji snahu o ovládnutí světa hezkými slovy o osvobození lidstva od imperialistů, kapitalistů a všeobecné rovnosti a zářných zítřků. No, nekupte to, zvláště, když jsou u toho finanční a zbrojní pobídky. Oba dva světy se potřebovaly, protože jeden bez druhého tak trochu ztrácel smysl, oba musely mít nepřítele k ospravedlnění svých kroků. Ten západní musel své kroky voličům něčím zdůvodnit a konečně ten východní rovněž, i když státní represe leccos usnadňovala, aby se voliči případně nebouřili. Západní státy s tím měly větší problém, ale právě represivní povaha té druhé strany jim to usnadňovala, takže lidé leccos zkousli i tam. Po rozbití bipolárního světa se mnohé obnažilo, najednou se zjistilo, že "císař pán je nahý" a ty tzv. demokracie začaly mít problémy s vlastní identifikací. Zjistilo se, že západ i východ se scházel u stejného žrádla, aby parafrázoval jedno švédské přísloví. No, a tak se vyrábí nový nepřítel, aby se pochybnosti rozptýlily a demokracie se příliš neprobudily z toho příliš krásného snu o své vyjímečnosti. Někoho by z toho mohla hodně bolet hlava. Zdá se, že už pobolívá.

5 0
možnosti

Hmm.. v oblasti tajné služby se tajné služby zajímají samozřejmě o organizace. Metody a personál rivalizujících špionážních systémů. Boj mezi kapitalismem a socialismem nikdy neskočil a v podstatě neskončí, protože kapitalismus se drží svých vizí stejně jako se drží svých vizí socialismus. Musel by přijít zcela nový systém, ovšem ten ještě nikdo nevymyslel. Zeptejte se ekonomů, jak to v jejich "vědě" probíhá, v podstatě jsou něco jako "meteorologové", stačí nastudovat ekonomy napříč historií a srovnat s praxí ;-).. co si budeme nalhávat.. přímá demokracie je navíc utopie, co člověk to v podstatě odlišný názor i mentalita, jak chceme v multikulturním světě bez hranic a bez národů pak zavést přímou demokracii? Položil si někdo tuto otázku? Když budete mít v určité geografické zóně (nyní ještě stát) převahu např. muslimů a vypíšete na něco referendum, dokážete si představit, jak by to dopadlo? Převálcují Vás ve všem. Vypište referendum v zóně, kde bude převaha homosexuálů, a jste taky v háji. A takhle bych mohla pokračovat se všemi různými skupinami. Jaký twedy vytvořit geotyp ve světě, kde bude jedina centrální oficiální vláda? Kyborgy? Doufat, že lidé se někdy dočkají přímé demokracie?.. to chci vidět, já se toho určitě nedožiju. tudíž je potřeba chránit ty zbytky nějaké demokracie, které ještě zůstaly. A co se týče problémů Západ versus Východ, doporučuji knihu od brigádního generála Platta z tajné služby Washington - Strategie Inteligence Production-Basic Principles. -ed-

0 0
možnosti

Emprialistické tajné služby.....bravo Druneckaja;-D

4 1
možnosti

J71a91r51a 62R57a77n41k

5. 7. 2016 20:22

Obcas take Dryerova, ale koncene uz se autorka chytla zde, byvale misto pusobeni zrejme na nedostatek penez zaslo, aspon uz zde dlouho nic z letaveho netu nebylo;-)

1 2
možnosti

P36e86t34r 35U54h95e53r

5. 7. 2016 23:15

nemáš zaš, bigbeato :-P

1 0
možnosti

:-)......perfektně popsáno, plný souhlas ! Všechno je v politice dopředu pečlivě naplánováno, výsledek se musí dostavit. R^VR^

5 5
možnosti

Jiste zpocatku byl take jisty Adolf Hitler pritelem Josifa Vissarionovice Stalina.

6 3
možnosti

Samozřejmě, protože se držel toho, že stanovená dogmata celku propůjčují charakter víry a viděl, že marxismus dokázal vytvořit se svým méně oduševnělým lidským potenciálem armádu stranických vojáků, kteří slepě poslouchají jak německého tak ruského generála :-)

1 0
možnosti