Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ten výčet diagnóz, na které podle vás nemá vliv kouření, je hodně dětinský. Kromě dehtu, který zaneřáďuje plíce, dostáváte s kouřem do těla spoustu rakovinotvorných látek. To, že někdo kouří a dožije se stovky, na tom vůbec nic nemění. Spoustě dalších lidí může kouření nastartovat jednu z těch chorob, o kterých se domníváte, že je kouření nezapříčiňuje. :-)

1 0
možnosti
ED

E80v34a 46D72r82e56y64o72v66á

9. 12. 2015 13:29

Já vám k tomu řeknu asi toto: Kouřil umřel, nekouřil umřel taky.. -ed-

0 0
možnosti
RV

R82a38d94e60k 24V54e69b56e32r

8. 12. 2015 22:42

Souhlasím s tím, aby se nekouřilo kdekoli ve veřejných prostorech, možná snad ani venku. Souhlasím s pokutováním kuřáků za odhazování nedopalků. Když to uklízím všude možně, děsně mě to štve. Ale zakazovat kouření v " mojí " hospodě!!! To je prostě moc! A je tu ještě jedna věc, co se stane, když tento zákaz nebudu respektovat? Pokuta, odebrání ŽL, nebo rovnou vězení???  Co je to za blázinec? Každý rozumný hospodský nechce, aby se nekouřilo přes obědy a má nekuřáckou část, ale pokud se nebude smět kouřit večer u piva a fotbalu ( jako dneska ), pak to s těmi dalšími obstrukcemi bude znamenat 5 lidí na pracáku a žádný nájem pro obec za hospodu. Prostě se zavře a chlapi se přesunou k Frantovi a Honzovi na zahradu a v zimě do garáže. To bude výsledek.

3 0
možnosti
Foto

Problém je to, že se to vůbec řeší. Že to nenechají na lidech, aby si to rozřešili. Faktem ale je, že by se mi nelíbilo, kdyby mi kouř táhl okolo, když obědvám. Některým kuřákům je to jedno, byli takoví, kteří se ani neptali. Protože já jako nekuřák kolem sebe žádný odér, který by někomu nevoněl, zrovna netrousím - dodržuji základní hygienické zásady :-), takže ten Černý Petr je na straně kuřáků. A také jsem v životě viděl, kam závislost kouření dokáže vést. Pravda, byli to nestandardní životní situace, ale závislost má různé podoby. Ne vždy stravitelné.

1 0
možnosti
Foto

Omluva, "byly".:-/

0 0
možnosti
Foto

Ono v té rozpravě zaznělo spousta hloupostí. Pořád platí, že kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. 

Mě nejvíc pobavil argument, který mi připomněl ševce z Pyšné princezny. A sice, že Skoti chodí kouřit ven a přijde jim to úplně normální. Nějak ovšem takovým troubům nedochází, že stejně jako tomu ševci jim nic jiného nezbývá a že pokud by nebylo zákazu, tak by to nikomu normální nepřipadalo.

6 0
možnosti
JH

Chuchma

jinými slovy, až bude zákaz, bude to všem připadat normální.- Jako v MHD, nemocničních zařízeních atd

0 2
možnosti
Foto

ač bývalý kuřák, souhlasím s vámi

1 0
možnosti
Foto

Já bych Dobrotrusům doporučoval, aby od zákazu kouření přešli na zákazy nezdravých jídel, zákaz vycházení od 22:00  do 05: 00 hodin, protože v této době dochází k páchání tr,. činosti. Ono se nadjte dost lidí, kteří tomu budou tleskat, aniž si uvědomí, že dál víc se omezuje osobní svoboda.

5 0
možnosti
Foto

když si pověsím hubertus v restauraci s kuřáky tak mi pak smrdí celý týden, to je problém, který zákaz vyřeší. Pak mi bude hubertus déle vonět.

0 0
možnosti
JG

Když ho nebudete ani nosit bude Vám vonět ještě déle;-)

7 0
možnosti
IM

I35v82o 71M64i59l77d58a

8. 12. 2015 20:20

kouření je zvrácená nihilní úchylka a kuřák je zvrácený nihilní úchylák a hova-do (viz.bible)!!!

je to to jedné kladné, co tato velmi pochybná vláda může pro tuto zemi udělat, tak jim v tom - proboha - nebraňte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 4
možnosti
Foto

Slovo hovado je v Bibli použito v jiném významu, než ve kterém ho používáte vy.

Co kdybych naopak já napsal, že jste kreten, odvolávaje se na to, že je to medicinský termín?

5 0
možnosti
RV

R63a12d59e81k 60V98e74b20e55r

8. 12. 2015 20:18

Myslím, že největší problém je samotný ZÁKAZ ! Je celkem jedno, co zrovna se zakazuje. Dobře, teď je to kouření v " mojí " hospodě. K tomu naopak přibude nějaké další nařízení ( k těm asi 35 ), které už mám, EET a co dál mi ještě bude chtít vláda zakázat, nebo nařídit? Tohle je opravdu sen všech bolševiků, " Poručíme větru, dešti " říkalo se. Teď už ale začíná opravdu přituhovat. Až se jednou všichni, kdo dnes tleskají, že mi v" mojí" hospodě zakázali kouřit s tím, že třeba nebudou moci svobodně diskutovat v této diskusi, pak ať si vzpomenou, že to právě oni, jsou iniciátoři, tohoto velkého bratra. Pak už bude pozdě!

7 0
možnosti
Foto

Přesně tak Na tohle téma jsem v jiné diskusi o tomto zákazu napsal:

...

Nebráníte-li svobodu druhých jen proto, že vás se to netýká, zasloužíte si o svobodu přijít. Jednou vám někdo bude svobodu brát a nikdo se vás nezastane, protože se ho to netýká. A dobře vám tak, protože vy si svobodu nezasloužíte.

Pro mě za mě by klidně mohly všechny kuřácké hospody zavřít, naposledy jsem byl v nějakém pajzlu někdy na jaře a takové podniky opravdu nepotřebuju, ale svobodu považuji za jeden z nejcennějších statků.

http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A151208_115103_domaci_kop&vlakno=75939618

...

a vzpomínám při té příležitosti také na známý Niemöllerův citát:

„Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.“

2 0
možnosti
LS

Kdyby přestali všichni lidé u nás kouřit,stát by měl výpadek výběru daně 32 mld.kč.To je tak strašná suma,že si ani nedokážu představit,co by se všechno muselo zdražit aby to dostali zpátky.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-