Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Ono je dost velký rozdíl chránit hranice proto,  aby nikdo nemohl ven jak to dělali bolševici, to je hlídání koncentračního tábora, které omezuje ústavní práva občanů,  a nebo chránit hranice proto aby nezvaný vetřelec bez pasu a víza nemohl k nám - tohle je jen a jen ochrana bezpečnosti občanů  a svobody občanů to nijak neomezuje

0 0
možnosti
PT

Ale ten největší komunistický přežitek - zcela bezplatné zdravotnictví,  to je nezničitelné tabu,  na tohle nějak sáhnout je nábožensky zakázáno, i  směšné poplatky 30,- Kč u lékaře byly po létech,  kdy si na ně už všichni zvykli zrušeny. Trestný čin ilegální překročení státní hranice by byl dneska jen a jen rozumný pro to jak,  hordu  ilegálních kolonizátorů zastrašit a zastavit. Ještě by se k tomu mělo schválit,  že kdo spáchá tenhle trestný čin,  že překročí ilegálně hranice ze země bezpečné do země bezpečné tak ztrácí právo na azyl nebo legální pobyt, asi jako to dneska praktikují v Maďarsku.

Ono s těmi bolševickými přežitky je to asi jen tak,  jak se tahle demagogie hodí do krámu nebo nehodí. Rv

0 0
možnosti
TH

Dikybohu je to komunisticky a totalitarni  prezitek. Ja netruchlim.

0 0
možnosti
JC

No jenom abyste nemusela. Jinak ... Pokud ještě ...

0 0
možnosti
MO

Po r. 1989 jsme vesměs propadli iluzi že když skončila studená válka tak svět je už bezpečný. Není. Pokud nebude naše civilizace brát vážně bezpečnostní rizika - a zvláště tu invazi muslimů - tak na to dojede.:-(

Jsem - bude -li to nutné - pro maďarské řešení.

3 0
možnosti
JV

J66i36r30i 86V55r97a82b71e19c

31. 10. 2015 9:04

Radsi uprchliky ,nez zase komunisty !!!

3 6
možnosti
SB

Ač antikomunista až do morku kostí, naprosto nesouhlasím.

Komouši se chovali normálně alespoň třeba jako sousedé v paneláku nebo sousedé na vesnici. Chovali se normálně v roli spolucestujících ve vlaku, v autobuse, v tramvaji, v metru. Nepáchali vraždy ze cti, když si dcera komunisty namluvila kluka, který v partaji nebyl. Nikdo se nemusel bát potkat člena strany po setmění na osamělém místě. A tak dále, a tak dále.

Navíc komunismus jako každý režim je záležitost napravitelná. každý režim po čase padne, ale jakmile sem přijdou lidé odlišných kulturních tradic, tak to je na nedohledný čas.

10 3
možnosti
Foto

Vážená autorko, pokud řeknete a, je třeba říci i b.

Většina diskutujících Vám dává za pravdu, je to dáno jistou - u nás naštěstí - mediální zkušeností z okolních zemí.

Nicméně - jaká ochrana by to měla být? Pokud by měla být opravdu účinná proti příchozím migrantům, musely by být splněny minimálně dva faktory. Muselo by jít o plot, který pamatujeme z minulosti naštěstí odeznělé /tedy více plotů, některé pod proudem/, psi, naučení trhat lidi apod. Dalším faktorem by musela být ostrá střelba. /tedy naplno řečeno, pokud se někdo pokusí ony dráty překonat, musí být zastřelen/.

Tyto prostředky byly u nás účinné ze dvou důvodů. 

1. Před dráty ve vnitrozemí bylo tzv. zakázané pásmo, kam vyjma usedlíků - většinou informátorů - nikdo nesměl. Pásmo bylo různě široké, mnohdy však i více jak 10 km. Zachycení pohybu bylo snadné.

2. O přechod se pokoušeli pouze isolovaní jedinci, kteří byli snadnou lovnou zvěří pro tzv. pohraničníky, pořádající na ony nešťastné lidi safari.

Pokud se však k drátům přiblíží třeba 5000 lidí s prostředky na jejich překonání - kleště apod., pak mám obavy, že je nezastavíte. 

Skutečně byste byla pro je postřílet?

6 2
možnosti
ED

E87v68a 96D82r26e19y75o56v75á

31. 10. 2015 10:34

Hmm, tak to asi stříleli ti pohraničníci i slepými náboji, protože ve světě je velmi mnoho Čechů, kteří tenkrát imigrovali nelegálně a zůstali v cizině, možná to byli ti chytřejší, kteří přecházeli přes tzv. prověřené kanály a neřítili se přes drátěný plot, viďte :-). Ano, máte pravdu, i drátěný plot a pohraničníci se dají obejít levou zadní, takže ta ochrana by musela být velmi dobře organizovaná a účinná a možná by pak nepadl ani jeden výstřel.. a co se týče střelby, dal jste mi přímou otázku, protože víte, že lidé neradi střílí do jiných lidí, ovšem když se blíží vlk ke stádu, vyhrne se bača a začne střílet, možná nejprve do vzduchu a pokud vlk není vůl, rozmyslí si to a peláší pryč..děkuji Vám za pozornost -ed-

3 3
možnosti
Foto

Zajímavý nápad, k jeho realizaci však nejprve nutno vylézt z EU. Na to je třeba se zaměřit především. Karma R^

1 1
možnosti
JF

Mimo to madam odstraňte plot a dveře u svého domu .........

3 4
možnosti
JC

Jardo, jestli jste četl celý článek, tak nadpis je ironie, autorka naopak ty střežené hranice obhajuje.

4 0
možnosti
JF

Paní moc toho nechápe...............

1 6
možnosti
KC

Kontrola hranic (případně dočasná) je humánní prostředek, jak chránit obyvatele daného území před nekontrolovatelným náporem cizinců. Jinak můžeme čekat pohromu, která není daleko od občanské války. Co je na tom nepochopitelného, nechápu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 777x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-