Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A kterou teroristickou skupinu ráčíte financovat Vy? ;-D

On mi tam hlavní mecenáš teroristů všeho druhu nějak schází. Vždyť i u nás se za minulého režimu cvičili teroristé v boji proti "imperialistům". A my jsme dodávali zbraně všude, podle pokynu z Kremlu.

Jistá velmoc vždy podporovala tzv. národně-osvobozenecký boj, aby tam pak nastolila svůj režim. Jestli si někdo myslí, že dnes už ne, ať se zamyslí nad tím, kdo třeba organisuje ty vlny uprchlíků.

1 2
možnosti
Foto

"Mnoho z nás si jistě položilo někdy otázku, odkud vlastně berou bojovníci (teroristé) IS peníze? A kdo je vlastně financuje?"

Mnoho ľudí si nepoložilo nikdy otázku, ako boli financované iné teroristické a odbojové organizácie.

Organizácie ako IRA, ETA atď boli o.i. podporované Kaddáfího režimom.

To, že si teroristi konkurujú je výborný postreh. IS podnikol pomocou samovražedných atentátnikov úspešné útoky na vedenie Al Kaidy (an Nusry) v oblasti. To málokto zaregistroval.

Al Kaida a IS si navzájom vyhlásili džihád. Taliban v Afganistane takisto čelí konfrontácii s IS.

"Víme, že původ IS se dá už vystopovat zpětně až k roku 2003. Dříve se teroristické skupiny sdružovaly, mělo to své výhody, mohly nakupovat i zbraně se slevou..."

Toto je blbosť. Každá teroristická skupina fungovala inak. Nedá sa použiť takéto naivné škatuľkovanie. Nejaký britský bezpečnostný analytik skonštatoval, že ak by islamisti dospeli k takým sofistikovaným metódam, aké mala napr. IRA, mali by sme peklo na zemi.

Červené brigády, IRA, ETA atď. boli rozdielne organizácie, sledujúce iné ciele v iných podmienkach a takisto fungovali rozdielne.

Prečítal som si to dva krát, ale tá druhá polovica je znôška nezmyslov. Takže rozhodne karma za zaujímavé postrehy a dobrý pokus, len by to chcelo dotiahnuť ďalej. :-)

1 1
možnosti

M72i30l54a39n 69R34a41d44e77k

12. 12. 2015 3:20

kdo je financuje? Kuvajt, Emiraty, Saudove, a trochu Turecko

4 0
možnosti

M21i82l56a59n 54R26a20d35e71k

12. 12. 2015 1:11

klidek. Islam jako takovy je neporazitelny. Ani Putinovi se nedari jak se doufalo.

Jedina moznost tu je. Ceny ropy stale klesaji. A Arabasi, to jsou ti co to sponzoruji, Saudove, Emiraty, Kuvajt......tak az to klesne jeste vice, a pote se ropa prestane prodavat, ono nic netrva vecne, tak se vrati na velblouda a bude svaty pokoj

Mozna jeste Turecko bude blbnout s tim obnovovani osmanske rise, ale ti na to nebudou  stacit. 

Takze v Evrope zbydou jen ghetta a no go zony. Pochopitelne budou muset poslat Mutti do duchodu, ta to bere hopem aby tu islamizaci, nemecke dusi tak blizkou, jeste stihla.

3 0
možnosti
Foto

To je takisto naivná predstava. Pretože počet občanov Saudskej Arábie, Spojených arabských emirátov a podobne , ktorí by sa zúčastnili teroristických útokov sa blíži nule. Chyba bude asi inde. Pretože útočníkmi sú pravidelne Marokánci a podobne...

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Minulost píše budoucnost.

 

Hle, člověče, máš bibli uč se, anebo se ji můžeš zříci zcela, přece zůstanu v tvé mysli spící, když mysl vládne zbytku těla, bláznův smích nad moudrými, blízko k srdci láska po ní žal, pasáček s ovcemi zbloudilými mezi vlky pase je dál.

 

Nuda bohatých spěje ke zločinu stejně jako bída chudých.

 

Netrap se lidmi ze své minulosti, je důvod proč se nedostali do tvé budoucnosti.

 

Stoupej tak vysoko aby, až budeš padat, uměl si i plachtit.

 

Kdo vede lidstvo ústy svými a mé myšlenky za své pokládá, ten není hoden očisty, jen špíny, ten schází tak, jak s čím nakládá.

 

Kde nestačí filosofie, jsou potřeba důtky.

                                  -ed-