Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Who is who? V Polsku vyhrála opozice - aktuální výsledek!

Kdo je kým a kým kdo zase není? Kdo to víte a kdo to nevíte? Je to jedno - vše je úplně jinak, než si myslíme... Nebo myslíte...

Mentalita jednotlivých národů ? Asi na tom něco je, Poláci jsou jiní než my, stejně tak Slováci, co mají blíže k Maďarům, zatímco my spíše k Němcům. Ale pořád jsme všichni Evropané a lišíme se spíše tím, kde jaký vliv mělo křesťanství, kde působila církev katolická, kde zase naopak protestanti. A samozřejmě rasový temperament, takže horkokrevní jižané a chladní seveřané jsou diametrálně rozdílní. Národy jsou samozřejmě vychovávané i svou vládou, tak se nabízí otázka, zda si národy vytvářejí vlády podle svého naturelu či naopak vlády vytvářejí naturel.

Černoši jsou prostě lenoši, protože tisíce let nepotřebovali pracovat, na to nemá vliv nic a nikdo z nás. 

Ještě bych nicméně dodala, že lidé různých národností spolu obvykle docela normálně vycházejí, pokud se jim do toho nezačnou plést politici, kteří je poštvou na ostatní a proti sobě. Znám to od nás ze Sudet, kde žili mí rodiče před válkou, znám to i z dneška, kdy jsem přišla do styku s Poláky a dalšími národnostmi. Běžný styk je normální, lidi spolu prostě vycházejí dobře. To ovšem platí o Evropanech, ne o cigoších či primitivech z Pákistánu apod. S Arabáši se dá celkem vycházet, když jich je málo a když si je člověk drží od těla.

Mluvit o rasových rozdílech je sice momentálně velice fuj, nicméně rasové rozdíly existují, s tím sluníčka nic neudělají. Cigoši ani většina černochů se prostě nejsou  schopni nic naučit ani pracovat. Za to mají v genech krást, loupit a znásilňovat. U černochů to přitom neplatí obecně, záleží na tom kterém kmeni. Totéž zřejmě platí o cikánech - za komančů byla většina brněnských cikánů jakž takž kultivována. Což ale bylo dáno tím, že museli chodit do práce, jejich děti běžně chodily do školy a chovaly se jakž takž. Fuj doba, takto je znásilňovat a nechovat se vůči nim demokraticky, chápu - ale mělo to výsledky.. (sluníčka doplní "bohužel":..)

A pokud se pletu - tak ať nám tu někdo předvede práci s menšinami a jak je správně začlenit - protože za celý svůj život jsem byla pouze svědkem snah, výdajů velkých částek - které nikam nevedly. Velice bych uvítala, kdybych dnes mohla psát o jiných, pozitivnějších výsledcích. Ale nemohu - neviděla jsem je, nebyla jsem toho za celý svůj život svědkem.
Věřím, že obyčejní Američané jsou celkem fajn lidé a nemají nic společného s politikou jejich vlády. Stejně jako Češi nemohou za to, co nám vládne, protože demokracie už dávno není to, co byla kdysi. Akorát lidé na to ještě nepřišli. V Ústavě sice máme zakotveno právo na informace a další proklamace - ale i úřadující prezident se podivuje, že přestože více jak 80 % procent národa má jednoznačný názor na současnou imigrantskou situaci, tak 90 % novinářů má názor opačný??? To je o právu národa na informace, nebo na dezinformace? Nevím, přemýšlím o tom... A o ústavě.. Jak vlastně byla ta její textace myšlena?? Když ji každý jinak vykládá?

Co se týče Rusů, zatím pořád mají co dohánět a je pravda, že alkoholismus je tam děsnej problém. Je to dáno historickým vývojem, ale i tak, když tam člověk přijede, cítí se tam bezva, protože Rusové jako takoví jsou děsně pohostinní a přátelští. A vydrží snad nejvíc, co si člověk umí představit. Pochybuji, že by na to měly vliv nějaké planety, či to bylo předurčeno... Napadá mě, že jestli v budoucnosti budu nucena někam emigrovat, tak to bude právě tam.. Tedy, jestli o mě budou stát..

Na druhé straně tam konečně zase mají slušné vedení.  Konečně, zasloužili si to po tom, čím museli projít. To, že jsou lidé na jejich straně svědčí o zdravém rozumu těch lidí. Víte, na idnesu je spousta diskutérů, kteří byli kdysi protirežimní a tedy i protisovětští. Převrat jistě uvítali, kdo by neměl radost, že ty komunistický držky padly. A dnes jsou zděšeni, ze zdejších poměrů, z NATO a z toho, co vyvádějí USA. A tak dnes otevřeně sympatizují s Putinem a Rusy. Někdo nesympatizuje otevřeně - jen zírá a vyčkává... I to je česká vlastnost a ustrašená mentalita. 

Obama ... myslím, že právě na něm je nejvíc vidět, že je pouhou loutkou sil, které se rozhodly konečně zmocnit světovlády. Jakoby se nám ty síly už otevřeně vysmívaly - podívejte se, my můžeme všechno, třeba i nechat zvolit černocha, který snad ani není opravdový Američan. Ostatně, myslím si, že naši politici jsou na tom stejně. Akorát, že mainstreamu nevyšlo zvolení šišly Schwanziho za prezidenta, z toho jediného mám radost.
Ještě ke znamením: zde se mi zdá, že ty povahy dle zvířetníku dost sedí, že by přece jen dlouhodobá zkušenost? Jak ale toho prakticky využít, to se asi moc neví. Nebo ví, ale žádný manuál není dost přesvědčivý. Nakonec, člověk může mít základní povahové rysy znamení, ale může  mít i i řadu jiných 
vlastností, které nakonec mohou třeba zničit vztah, a nebo vůbec způsobit, že dotyčný je třeba ničema nebo naopak totální altruista.
Tak jak to nakonec doopravdy je, co myslíte? Who is who, přátelé?? V Polsku vyhrála opozice, to je aktuální výsledek voleb.. Právě nyní.. Víte, co to znamená?? 

Autor: Dagmar Drobná Kubalík | neděle 25.10.2015 22:22 | karma článku: 34,01 | přečteno: 953x
  • Další články autora

Dagmar Drobná Kubalík

Pravda a láska nějak uklouzly..

Prý vítězí.. Ale i tak mám ze všeho mrazení, že nás ty proklamace slabomyslných dovedly tak akorát do zadele.. Vážení - přiznejme si už konečně, že jsme si jen hloupě naběhli...

10.11.2016 v 23:46 | Karma: 37,96 | Přečteno: 709x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

V zrcátku

Zaspala jsem. Otevřu oči a ty nikde.....................................................................................!!

3.11.2016 v 16:44 | Karma: 39,44 | Přečteno: 834x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

Někdy stačí lidem naslouchat, abychom pochopili, jaká je Pravda...

Rusové války nezačínají, Rusové války končí.. řekl jen tak mezi řečí a já se jen zvědavě ohlédla, abych viděla, kdo to promluvil..

27.9.2016 v 10:43 | Karma: 43,29 | Přečteno: 1235x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

Nechci, aby mé děti někdo jednou učil, že "ježíšek" je sprosté slovo...

Když někdo řekne např. o panu prezidentovi, či o komkoliv jiném, že je "populista" - co tím ve skutečnosti míní?

9.9.2016 v 13:11 | Karma: 44,79 | Přečteno: 1637x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

Můj dárek pro Merkelbabu..

Dámy mají dostávat dárky, nemyslíte? Všechny dámy, bez rozdílu. Jaký dárek ale pro paní Angelu? Jeden jsem přeci jenom našla.. Tak ať se jí líbí..

25.8.2016 v 15:36 | Karma: 45,18 | Přečteno: 2942x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 36 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23

Nejméně 36 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4961x
dayen@seznam.cz