Mohutné demonstrace - Polsko se bouří proti vládě a imigrantům, proti islámu

Nevšimla jsem si snad jen já, že ve sdělovacích prostředcích zcela chybí aktuální zprávy o tom, co se právě děje u našich sousedů v Polsku?

U našich sousedů v Polsku se údajně konají mohutné demonstrace proti vládě a EU - obyvatelé nesouhlasí s tím, jak vláda rozhoduje bez nich o jejich dalším životě. Proč o tom nejsme informováni, nebo proč naopak veřejnoprávní sdělovací prostředky tyto zprávy nedementují? Jaká je vlastně skutečnost?

Píši "údajně" - protože zahraniční zpravodajové mají zřejmě volný víkend, tak nepracují a proto se těžko dopátrávám skutečnosti a informací. Ale možná jsem jen nešikovná a jen se mi nedaří ty správné a pravdivé informace objevit.... Možná také, že pro někoho tyto informace nebyly či nejsou podstatné...

Polští občané nesouhlasí s proimigrační politikou. Hranice dnes překračuje v průměru 8 tisíc uprchlíků denně, mají být "přerozděleni" na základě určených kvót do jednotlivých zemí. Poláci se důrazně dožadují ochrany hranic schengenského prostoru a zastavení nelegálního vstupu imigrantů - demonstracemi, které se údajně uskutečňují po celé zemi.

Na facebooku jsou fotografie z těchto údajných demonstrací - co si o tom má běžný člověk myslet? Co máme za sdělovací prostředky a objektivitu zpravodajství, když nás neinformují o tom, co se děje kousek od nás? Nebo se mám domnívat, že se jedná o zdařilou fotomontáž, doplněnou červenobílými vlajkami a podbarvenou do dnešního počasí?

A co videa, ta mám vnímat také jako "údajná"? Pátrám v oficiálním zpravodajství - ale tam se dočtu tak o obézních dětech, o vybržďování sanitky druhým  řidičem,  a nebo o nějakých excesech jisté modelky..  O Polácích ani slovo, ani slovo o tom, co se tam děje. A je to kousek od nás, nikoli na druhé straně zemské koule. Ptám se - ale proč??? Nás se to netýká??

 

http://www.czechfreepress.cz/evropa/polsko-demonstrace-proti-imigraci-a-islamu.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dagmar Drobná Kubalík | sobota 26.9.2015 22:44 | karma článku: 47,32 | přečteno: 14715x