Koho ubytují v našem bytě?

Je tu někdo, kdo uvolní dobrovolně svůj byt? Kdo přenechá ze svého přesvědčení svůj domov  migrantům, protože právě tak to je jedině správně?

Mýlila jsem se, myslela jsem si, že nám je nastěhují do bytu a my se tu budeme muset nějak porovnat. Chodila jsem a vymýšlela varianty, jak do našeho bytu vtěsnat více lidí, vymýšlela rozvrhy užívání koupelny a kuchyně. Přemýšlela jsem, jak si rozdělíme ledničku a kde v našem bytě bude vhodné místo k vykonávání modliteb.

Všechno špatně, mé úvahy byly zbytečné - až to přijde, budeme přímo vystěhováni, tedy oni se s námi rozhodně o náš byt dělit nebudou. Já i s dcerkami budeme prosit, jestli nás nevezmou na ubytovnu, i když v létě to ještě můžeme řešit stanem a mýt se budeme chodit v zaměstnání či do lázní… Nebo jak mám vnímat dnešní informace z reality našich německých sousedů? Tam se to již reálně děje:

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/381631-uvolnete-byt-potrebujeme-ho-pro-uprchliky-naridila-radnice-obyvatelce-nieheimu.html

Cituji:

„Podobné rozhodnutí o vystěhování z obecního bytu obdržela i nájemnice z přízemí, která pečuje o dvě děti. Ta si má najít bydlení do srpna 2016.

Pro list Westfalen-Blatt bezpartijní starosta Rainer Vidal přiznal, že „to bylo těžké rozhodnutí, které není obvyklé“. Místním prý pomohou hledat jiný byt. „Nemáme jinou možnost, protože jako obec máme povinnost uprchlíky ubytovat a na stavbu nových bytů nemáme peníze,“ dodal.“

Můj bratr má rodinný domek po našich rodičích, napadá mě. Tam se jich vejde, těch potřebných, přece nemůže bydlet se svou ženou v domku, když je tu tolik nešťastných migrantů, to je logické - přemýšlí i on o budoucnosti?

Pak jsem si uvařila kafe, nadechla jsem se  a osvítilo mě - měli bychom mít jasno již dnes, kdo má zájem o ubytování migrantů ve svém domově a tito lidé by se měli dobrovolně přihlásit a být evidováni na obecním úřadě. Předpokládám, že prvním na seznamu bude například pan Polický a jeho soukmenovci. Prostě všichni se sluníčkovským pohledem na svět, nebo „ti tolerantnější“ - jak prý budou oficiálně brzy nazýváni.

Ale zpět k tomu, proč píši tento blog? Nesměle se ptám, je tu ještě někdo (kromě pana Polického),  kdo uvolní svůj byt a přenechá ze svého přesvědčení svůj domov migrantům? A ponechávám stranou, o jaké migranty se bude jednat - to rozebírají nejen kolegové blogeři podrobně již celé měsíce…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dagmar Drobná Kubalík | pátek 25.9.2015 11:24 | karma článku: 41,11 | přečteno: 2324x