Paroubkova krátká paměť

„Kauza" poslance Wolfa, která (ostatně jako všechny kauzy dodnes otravující politickou scénu) vznikla v době vlády ČSSD! a kterou Paroubek na světlo Boží vytáhl před loňskou prezidentskou volbou (proč asi?), opět přiměla předsedu ČSSD k uspořádání tiskové konference, na níž hřímal o „mafiánských praktikách vlády Mirka Topolánka, založené na  hlasech přeběhlíků z řad ČSSD". O upřímném zapálení pana Paroubka pro věc svědčila i skutečnost, že své prohlášení musel koktat z papíru a nebyl schopen své rozhořčení přednést novinářům tzv. z patra. Vypadá to, že bez taháku je Paroubek schopen novinářům předvést pouze své nové šaty a příjmy a nebo jim vynadat za to, že, po jeho „grandiózním" vítězství v loňských krajských volbách, mu nedávají dostatečný prostor ve svých médiích. Starého psa novým kouskům nenaučíš ...

     

Proč to ale píšu? Paroubek a celá ČSSD už dlouho sází na fakt, že nic není tak staré jako včerejší noviny. A tak může Paroubek v hraném rozhořčení (viz výše) hřímat o mafiánských praktikách vlády, která svou důvěru získala i díky hlasům „přeběhlíků". Věří totiž, že veřejnost již dávno zapomněla, že to byl právě Paroubek, kdo druhý den po volebním patu chodil sněmovnou a významně sděloval veřejnosti, že až dostane po Mirku Topolánkovi svou šanci sestavit vládu, tak ji určitě sestaví, protože má dva až tři „konstruktivní a státotvorné" poslance z řad tehdy se rodící trojkoalice, kteří podpoří jím sestavenou vládu. Ještě jednou. V roce 2006 to byl Jiří Paroubek, kdo jako první hledal poslance z druhého tábora, kteří by podpořili vládu ČSSD pod vedením Jiřího Paroubka. V čem je tedy rozdíl oproti dnešnímu stavu? Pouze v tom, že dříve konstruktivní poslanci jsou dnes přeběhlíky a zemi nevládne Paroubek se svými „pěti na stole v českých". Ale na to už jsme všichni asi zapomněli a přesně na naši krátkou paměť pan Paroubek & comp. sází.

A ještě pár vět k jednomu aktérovi včerejší dojemné tiskové konference ČSSD - Lubomíru Zaorálkovi. Ten se rovněž, ale bez papíru, dojímal rozhořčením, že praktiky vlády Mirka Topolánka mu připomínají dobu před dvaceti lety, kdy zemi vládli komunisté. Budu znovu a do omrzení připomínat, že to byl právě pan Zaorálek, kdo po dvaceti letech opět přivedl v Moravskoslezském kraji k moci předlistopadovou KSČ i s jejími okresními a krajskými tajemníky. A tento pan Zaorálek nám chce kázat něco o návratu předlistopadových poměrů?

Pánové Paroubku a Zaorálku, ne všichni mají tak krátkou paměť jako vy dva.

Autor: Pavel Drobil | středa 18.3.2009 17:59 | karma článku: 39,83 | přečteno: 2817x