Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

17. 3. 2011 10:02
z toho se MPíci snadno vykroutí

§ 83aPříkaz k prohlídce jiných prostor a pozemků totiž říká, že"(3) Bez příkazu nebo souhlasu ..může policejní orgán provést prohlídku..tehdy,jestliže příkazu nebo souhlasu nelze předem dosáhnout a věc nesnese odkladu,

Podobně § 84 Předchozí výslech,říká,že " Předchozího výslechu není třeba,jestliže věc nesnese odkladu a výslech nelze provést okamžitě.

Asi není náhodou že rozhodnutí o prohlídce padlo akurát v době kdy se pan Rožánek vracel z Afghánistánu,takže výslech okamžitě logicky možný nebyl.Je otázka pro ÚS, zda lze jako tento předběžný výslech označit podobné komando,které čekalo pana Rožánka už na letišti a jejichž požadavky na okamžité vydání,bez porady s právníkem-odmítl.

Neboli,opakujme si to znova.To že politik nebo státní orgán jedná sice v mezích zákona, ale mimo meze slušnosti,není pro něj omluvou.To je pouze vysvětlení proč ještě nesedí za katrem.Ale proč by měl nadále zastupovat občany a být placen z jejich daní?

0 0
možnosti
SR

Stan.the.man

17. 3. 2011 8:47
ani novináři nejsou nad zákonem

Policisté na Rožánka, od něhož chtějí získat dokument k údajné kauze bývalého bývalého šéfa Vojenského zpravodajství Miroslava Krejčíka, čekali už na letišti.

"Po dohodě s právníkem i Českou televizí jsem jim opakovaně sdělil, že odmítám podat vysvětlení a vydat jim materiály. Stejně jako odmítám sdělit, jak jsem je získal. Chráním své zdroje," řekl Rožánek.

viz http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=693792

Příkaz k prohlídce jiných prostor - viz http://img2.ct24.cz/multimedia/documents/24/2391/239071.doc

I novináři musí respektovat zákon a dle zákona o provozování televizního a rozhlasového vysílání (§41, odst. 3) ani oni nemohou chránit své zdroje pokud došlo k trestnému činu ohrožení utajované informace (tr. zák. §317).

0 0
možnosti
T

tucet

17. 3. 2011 0:14
Mluvíte za koho ?

Pane , proč  nemluvíte jen za sebe ?  Já osobně mám ten názor , že ta televizní banda , která do nás ,za naše peníze, cpe horem dolem nesmysly a docela pohodlně se tím živí , už měla být dávno rozehnána a ČT rozpuštěna a vypuštěna.

Co člověk, to názor.

0 0
možnosti

Dr No

17. 3. 2011 0:54
Re: Mluvíte za koho ?

Nejde o televizi, ale o postupy, které používá policie. Z našich daní platíme po zuby ozbrojené blbečky v různých zásahových komandech a ti si pak zřejmě z nedostatku jiné zábavy hrají na akční hrdiny a ohrožují občany.

0 0
možnosti