Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OL

kocourek-černý

5. 10. 2009 11:18
1938 - 1989

a kdy tomu bude konec?  Tak bych nazval tragiku ČR.  Okleštění ČR, národně socialistická diktatůra (německá) Hitlera a následná Heydrichiáda pokračovala diktátem národní fronty programě založená na Košiském programu (Benešovy Dekraty, které měli více hrozných následků pro ČR než tragiky pro Němce, těch se dotýkali pouze 3) a potom kosmetická úprava skutečných mocných poměrů v roce 1948. Hluboký Stalinismus v 50 letech, rozměkčený socialismus s vlaštovkou v roce 1968 a potom repsece normalizačního komunismu až do roku 1989.  Toto zasáhlo do více než 5 generací.... Změna může nastat teprve až budou ve školách učit lidé kteří se narodili koncem minulého století a teprve jijich žáci budou rozhodovat bez předsudků a mýtů.  Tedy nejdříve kolem roku 2030 budme v Evropě, když budme slavit 85 let míru. Jsem o tom přesvědčen a doufám že se bacilus socialismus a nivelizace do té doby nerozmnoží.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

5. 10. 2009 9:04
pokud si dáte větší nadhled

Zjistíte, že vznik ČSR byl výsledkem kapitulačních dohod. Poražené Rakousko-Uhersko přišlo o Jižní Tyrolsko, které připadlo Itálii. Přišlo o území tzv. Československa, které připadlo Francii. Vzhledem, k tomu, že to území nesousedí s Francií byl protektorát (Francouzšttí generálové byli nadřízeni těm českým, vládu kontrolovali poradci). Když Hitler sjednocoval Německo s Rakouskem (sám byl Rakušák) slíbil za to Italům ponechání Jižního Tyrolska (tam žije dodnes více Němců-rakušanů než Italů). Když vyjednával s Francouzi, tak mu část svého protektorátu přenechali, on si ho postupně vzal celý. České obyvatelstvo neudělalo pro vznik státu téměř nic. Stát byl zřízen "bez nás" a byl zrušen "bez nás". V r, 1938 měli Češi příležitost vlastní stát získat - všechny státy vznikají bojem a vždy to stojí mnoho lidských životů. Takový stát má potom stabilitu - sousedé vědí, že si lidé váží více svobody než vlastních životů. U otroků stačí vyměňovat pána.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

5. 10. 2009 11:59
Re: pokud si dáte větší nadhled

Jakej vetsi nadhled? Devatenacteho Prosince 1917 dovolili Francouzi na svem uzemi vzniknout nezavyslou Ceskoslovenskou armadu a v lednu 1918 Cesti zastupci v Rakouskouherskem parlamentu a ve trech "Bohemien" diets , vydali v Praze manifesto pozadujici suverenni stat v historickych hranicich Cechu a Slovaku ! A o zbytek se zaslouizili Legionari , Cesti Rusove a Masaryk v USA jeste pred koncem valky !

0 0
možnosti
TK

osvetitel

3. 10. 2009 1:30
Copak zadne argumenty?

Yea, pravda je nekdy velice jednoducha ,a kdyz nekdo kdo je obcanem dotycne zeme  napomaha jejimu zniceni a zotroceni jedne casti jejich obcanu , tak je to ZRADCE KTERY ZASLUHUJE VSUDE NA SVETE SMRT , at uz mel ke svemu jednani jakekoliv duvody !  Protoze zadny Nemec v CSR nebyl tak opresovan jako  na rozdil od CSR v nasilne vytvorenem SSSR , kde treba Ukrajinci a jini meli padny duvod k osvobozeneckemu  boji  proti Stalinovi !

0 0
možnosti
TK

osvetitel

3. 10. 2009 1:04
V dobe kolaborace s Hitlerem ktera mela

za ukol zniceni CSR ,  byli Sudetaci obcany CSR , at se jim to libilo nebo ne , a tudis se jednalo o velezradu ! Jejich spor se dal vyresit jinak nezli velezradou , a defakto vyhlasenim valky na CSR po boku Hitlera , ktera mohla mit pro Cechy , a mozna v budoucnu mela mit zhoubne nasledky ! A proto nechapu Cecho - Slovaky, kteri se porad snazi tu velezradu necim oduvodnovat !

0 0
možnosti
TK

osvetitel

3. 10. 2009 1:11
Re: V dobe kolaborace s Hitlerem ktera mela

Ps. Proty kteri to nechapou tak by bylo asi tezke pro Hitlera vymahat neco na Cechoslovacich prez Frantiky a Brity, kdyby sami Sudetaci k tomu nedali duvod ! A kdyby se kdyz jim pozdejc Benes slibil  splneni vsech jejich pozadavku vzali za CSR kde byli porad obcane, na misto aby seji snazili po boku Hitlera znicit , tak by k okupaci CSR nikdy nedoslo,  protoze Frantici a Britove by nemeli naco se vymlouvat !Jeste to nekdo nechape ze sudetaci v te dobe hrali roly trojskeho kone , a proto si ten odsun zaslouzili? Nakonec si tim pouze splnili sve prani radostneho navratu do Nemecka!:-)

0 0
možnosti
V

Vikina

3. 10. 2009 0:35
Perfektní přehled

všech dezinformačních mýtů, platných jen v české kotlině. Ani stín snahy po nějaké objektivnosti, prostě čistý výcuc všeho, co nám dělá ostudu a jen nám škodí. Takové bláboly byste klidně mohl otisknout  v RP v 50. letech. Co jste, zapomenutý politruk? SdP založena v režii nacistů, kteří nebyli ještě ani rok u moci? Henlein (jenž měl českou matku) byl od počátku nacista? Kde jste tyto vyložené lži vzal?

Je pravda, že Němci jako menšina požívali asi největších práv v Evropě, nicméně stali se druhořadými občany - nepodíleli se na pozemkové reformě, nemohli zastávat místa ve státní službě (a to ani v čistě německých oblastech) a našlo by se toho víc. Úřední řeč byla jen čeština - dotaženo do důsledku, i v německé obci s německým starostou se museli Němci domlouvat česky (to v praxi ani nebylo možno dosáhnout). Proč Němci nebyli (při svém početním zastoupení) ve vládě? Němce jsme nahnali do náruče Hitlerovi sami. Chyba byla již v r. 1918.

0 0
možnosti
V

Vikina

3. 10. 2009 0:56
Re: Perfektní přehled

Vznik republiky v historických hranicích (v případě Slovenska však ani náhodou, tam si to prostě Beneš namaloval podle vlastní úvahy), proč ne. Zdejší Němci tak jak tak neměli se sousedním Německem přirozené spojení, byli geograficky a hospodářky napojeni na vnitrozemí, takže patřili do tohoto státu jako druhý národ. Základním nedostatkem české mytologie (jinak se naše historiografie nedá nazvat) je neuznáná tohoto faktu - v naší zemi prostě žili dva národy. Bohužel, vedle sebe, historickým vývojem se z nich nestal jeden národ. Dalo se to řešit nějakou dohodou (bohužel, ani Němci k ní nebyli moc svolní), avšak čeští politici, omámení a chtiví moci (stejně jako ta dnešní chamraď) to vyřešili násilím a bez ohledu na Němce. Tím národu neposloužili (ostatně, o ten politikům nikdy nejde), naopak, zahazardovali s jeho existencí. Důsledkem byl Mnichov - je to drzost svádět to na západní spojence, byl to důsledek politiky českých elit. Je blbý si to přiznat, že?

0 0
možnosti
FV

fouly

2. 10. 2009 23:44
Bohužel,

článek mi připomíná nějaký projev z komunistické minulosti !

Spořádaný odsun, zabezpečení vyhnanců v rozbité a hladové zemi ......

S prominutím, kdyby 360 000 obětí padlo v boji proti německým

vetřelců na hranicích se skvělou vojenskou technikou naší armády,

a vlaky by do Německa vozili padlé a raněné, to by bylo jiné !!!!

0 0
možnosti
TK

osvetitel

3. 10. 2009 0:05
Re: Bohužel,

Ano je pravdou zese pritom odsunu deli opravdu nepekne veci, ktere byli dokonce v nekterych pripadech "organizovane" , a ze trpeli nevini civiliste ! Ale tez je pravdou ze slo od sudetaku o "kolektivni vinu" , kdyz zradili svoji zem (at uz ji zani povazovali nebo ne) , a ze vydali Cechy na pospas Hitlerovi ! Dokonce jim kdyz slo do tuheho , Benes nabizel i tu autonomii, ale oni meli zajem pouze na zniceni CSR jako takoveho ! Na navod Hitlera vyprovokovali v sudetech krizi , a pak zdrhali do Nemecka kdese vydavali za obeti ceskych "zverstev" a vyzbrojovalise na invazi po boku Hitlera do CSR ! Kdo seje vitr vetsinou sklizi bouri ! Obvzlast kdyz Nekteri Sudetsti Nemci se chovali  behem valky k Cechum hure nezli naciste !

0 0
možnosti
MU

Mira UL

2. 10. 2009 23:39
Nebýt spolupráce německých

nacistů a sovětských komunistů před rokem 1942 (smlouva Molotov-Ribentrop) a společného sovětsko-nacistického vyprovokování války v září 1939. Kdo se trochu víc zajímá o evropské dění ve 30. letech, ten má povědomost o podpoře nacistů od SSSR. Ten, kdo to neví, pak píše takovéhle články.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

2. 10. 2009 20:33
Autore

přál si někdo kromě Čechů být v Československu? Pokud po WWI bylo stanoveno, že nové státy vzniknou na národnostním principu, na principu sebeurčení národů, proč Češi přistoupili na to, aby součástí jejich státu bylo území s naprostou převahou jiného etnika? Proč si ke svému území připojili Severní Uhry? Zakarpatskou Ukrajinu? Ptal se někdo Maďarů?  

To měly Británie a Francie jít 10 let po válce, která vybil jednu jejich generaci mladých mužů, jít opět do války a tentokrát kvůli zemi, která si nedokázala vyřešit svoje etnické problémy? Kdyby to udělali, lidéjako vy by dnes tvrdili, že to byly ony, kdo rozpoutal válku. Mnichovská dohoda umožnila přinuti agresory (Rusko a Němcko), aby odhalili karty. Byly to tyto dvě země , kdo si přál válku, ale rády by, aby ji začal Západ.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

2. 10. 2009 20:34
Re: Autore

Oprava. Těch let bylo 20.

0 0
možnosti
L

larcc

2. 10. 2009 17:26
Několik vět k vašemu blogu:

V roce 1918 vzniká ČR proti vůli téměř celé Evropy za podpory USA  a spousta němců se ocitá v nové zemi s čímž se nikdy nesmíří. Např. Winston Churchil má již tehdy pochyby o vzniku Československa se všemi jeho národnostními menšinami.

Z tohoto hlediska se stalo to, co se stát mělo.

A že nás opustili spojenci - ti nikdy neměli překročit Maginnotovu linii.

Nakonec jsme se ani nebránili, Beneš uprchl, celý národ držel hubu a krok jako vždycky a po válce jsme Beneše vítali jako osvoboditele. A dodnes se vedou polemiky jestli byl atentát na Heidricha správný nebo ne. Zasloužili jsme si vlastně někdy samostatný stát ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky