Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Romantik

31. 3. 2012 11:38
Podjatost jak Brno

Zarazila mě tak velká míra netolerance diskutujících. Autor správně poukázal na § 30 Tr.ř. V §31 se dokonce píše, že o své nepodjatosti dle §30 má soudce rozhodnout i bez návrhu a to stačí v případě jenom pochybností. U soudkyně Langerové je ta pravděpodobnost velká jak Brno s Olomoucí dohromady. Také o sobě rozhodla, že je nepodjatá. Znáte někdo případ kdy soud vyšší instance zrušil rozhodnutí soudce, který se označil za nepodjatého? Myslím, že takové rozhodnutí v análech naší justice nenajdete. Takže jednání soudkyně Langerové bylo nejenom v rozporu se soudcovskou etikou, mravností ale i nezákonné. Navíc měla možnost žalobu odmítnou a navrhnout žalobci aby to dal k projednání Komisi pro přestupky na Měst. úřadě. Jedno je jisté. Máme justici Kocourkova nikoliv právního státu. A to je již přes 20 let od listopadu 89. !!

2 0
možnosti
P

pěnice

30. 3. 2012 22:54
Na Novinkách čtu,

že se ten "hrdina" schovává před nástupem trestu. Takže nakonec je to zbabělec, který neumí nést následky svého počínání. Odhadla jsem ho naprosto přesně.

1 0
možnosti
X

xcfdstersfwr

30. 3. 2012 21:35
Kašpar se zviditelňuje na šaškovi

Vážení, to nechápete, že panu Dřevojanovi vůbec nejde ani o spravedlnost, ani o nějakého Smetanu. Jemu jde o vlastní sebezviditelnění. Což se mu tímto článkem částečně podařilo. Je to prostě kašpar.

1 0
možnosti
P

petos011

30. 3. 2012 22:35
Re: Kašpar se zviditelňuje na šaškovi

Blahoslavení chudí duchem.... Musíte být skvělým psychologem a znalcem lidských duší. Jinak by vaše úvaha nebyla tak průzračně jasná. Nebo snad máte křišťálovou kouli? Koukněte tedy do ostatních blogů, které se Smetanem taky zabývají. Nikde jsem vaši reakci nenašel. Proč asi ?? ;-)

0 0
možnosti
JL

jirka1965

30. 3. 2012 20:01
Koho myslíte tou odbornou veřejností?

Řekl bych, že diskutéry z iDnes. S tou podjatostzí to máte špatně a nevíc nechápu, proč ten člověk nebojoval a nevyužil prostředků, kterými by se pokoušel očistit své jméno. On pouze přijímal tresty, ale odmítal je vykonat. Já, kdybych byl přesvědčen o své pravdě, tak za ni budu bojovat. Ten pán na jakýkoliv boj rezignoval.

1 0
možnosti
R

rulemaniac4

30. 3. 2012 20:06
Re: Koho myslíte tou odbornou veřejností?

on je pouze usvedceny pachatel, podle vseho az pod tihou dukazu, tudiz zcela jasne se nejednalo o protestni akci ale o pouhy akt niceni ciziho majetku ... a nakonec zjistil ze by se z toho dalo vybruslit pomoci zpolitizovani k cemuz mu dopomahaji media a ovce , nerezignoval ze by nevedel apod ale ze se mu to hodi do kramu ... je to jen "hra" a doufam ze brzky game over v napravnem zarizeni s pridavkem 1roku pro mareni uredniho rozhodnuti ..

Smetano odsed si to !!!

3 0
možnosti
R

rulemaniac4

30. 3. 2012 19:47
zajimave ze jini politicti vezni s nim nesouhlasi

co vim tak clenove KPV kde je ma babicka clenem nesouhlasi s politizovanim teto kauzy a pana Smetanu odsuzuji a trest je podle nich pravem udelen

jedna se pouze o pijavici ktera se chce zviditelnit, mohl soudkyni pro podjatost nechat vyloucit - vyhovuje, neni treba, mohl podat odvolani, podnikat kroky proti rozsudku ... neucinil nic, naopak jen sedi a provokuje

nyni za mareni a nenastoupeni do veznice dostane dalsi rok navic a dobre mu tak!!

2 0
možnosti
JV

Jan Veselý

30. 3. 2012 19:37
Roman Smetana je jen taková Kačka JauJau

Měl možnost ze všeho vyjít jak chlap, zaplatit pokutu a odpracovat si svůj trest. A našly by se desítky těch, kteří by mu s prospěšnými pracemi demonstrativně pomohli. Mohlo být z toho hnutí jako u Forest Gumpa.

Ale on chce být vidět, chce být ve světlech reflektorů a chce tam být sám. Nežádá nikoho o záchranu a není ani proč ho zachraňovat. Od jisté doby si sám stupňuje trest. Mohl odpracovat, mohl být v domacím vězení, mohl nastoupit svůj trest. Je to jeho volba a jeho výběr. Na svého soudce byl dotazovám nejednou. Vyhovoval mu, aby poté ze sebe dělal mučedníka...

Možná bude předveden, možná v rámci svého stupňování zraní a nebo zabije policistu, až si pro něj dojdou. A až to dojde tak daleko, stále se najdou magoři, co budou psát, že za tykadla se přece nechodí do basy na 10-15 let. 

S výzvou v názvu ale souhlasím, pokud dáte autore k dispozici (na zničení) třeba svoji novou fasádu sprejerům. Pak budu vědět, že víte o čem mluvíte, když bude také poškozen váš a jen váš majetek.

6 0
možnosti
JV

Jan Veselý

30. 3. 2012 19:39
Re: Roman Smetana je jen taková Kačka JauJau

No a nakonec, snad se Smetana na protest neupálí, protože mnozí magoři začnou psát, že za tykadla se přece v demokratické společnosti trest smrti upálením už dávno nepraktikuje. :-P

3 0
možnosti
K

KJV

30. 3. 2012 19:35
Smetana = Wonka

Jestliže se bere jako politický vězeň Wonka, je logicky  politický vězeň i Smetana.  Oba byli odsouzeni hlavně pro odmítání uznávat rozhodnutí soudu.

2 0
možnosti
PV

pavsson

30. 3. 2012 19:53
Re: Smetana = Wonka

Buď nevíš, o čem píšeš, nebo to myslíš vážně a pak je to hodně smutné. Pavel Wonka byl skutečný bojovník za svobodu a lidská práva. Srovnávat ho s tímhle člověkem chce opravdu hodně velkou drzost.

3 0
možnosti
PV

pavsson

30. 3. 2012 19:27
Pomoc?

Pomoci můžete jen někomu, kdo o tu pomoc stojí. Jestli se nepletu, ten člověk předem odmítl jakoukoli pomoc od jakéhokoliv politika. Proč mu tedy nabízíte pomoc od dalšího politika, notabebe od politika ODS? Jestli mu chcete pomoci, kontaktujte ho a zeptejte se, jestli pomoci chce. Pak teprve se obracejte na veřejnost, aby někoho "zachraňovala".

1 0
možnosti
JJ

jan jakubech

30. 3. 2012 19:10
těšme se na příští volby

vsadil bych se, že příští volby zůstane jenom málo politiků bez tykadel a že už si žádný soudce nedovolí nikoho takto odsoudit.

ať mají to, co chtěli.

1 0
možnosti
FR

Robin Ood legenda Sherwoodu

30. 3. 2012 19:13
Re: těšme se na příští volby

pláčete dobře, ale na nesprávném hrobě...:-)

4 0
možnosti
TB

ta Bumsy

30. 3. 2012 18:48
Pane Dřevojan,

když čtu zdejší diskuzi, tak mi pochoduje mráz po zádech. Solidní oponenturu bych brala, i když s ní nemusím souhlasit, ale to, co zde někteří pisatelé předvádějí je tedy něco. Tady, bohužel, pochopení nenajdete, lidem zřejmě uniká, že za vyjádřený občanský názor se do kriminálu chodit nemá, zejména, když občan ani výraznou možnost jak projevit politický nesouhlas nemá. Toto "provinění" mělo skončit zaplacením "škody", kterou pan Smetana způsobil, což se taky stalo.

1 0
možnosti
PZDM

Pangasius z delty Mekongu

30. 3. 2012 19:02
Re: Pane Dřevojan,

Jasně - tohle známe. Chybí tam už jen "Jenom já jsem letadlo"... Solidní oponentury tu máte kýble. V podstatě všechno už vám tu vypočítali - byl dotazován, zda považuje soudkyni za podjatou a zda nechce, aby věc soudil někdo jiný - odmítl to. Byl odsouzen k vcelku směšnému trestu obecně prospěšných prací (běžně dostávají sprejeři několikanásobnou várku) - proti rotzsudku se neodvolal, trest vykonat odmítl. Ještě snad měl dostat další náhradní trest, a to domácí vězení. Vcelku nadstandardní řešení, obvykle se nevykonané práce rovnou proměňují ve výkon trestu. Když se vykašlal i na tuto alternativu, následovalo to, co následovat zákonitě muselo. Teď si to ještě vylepšil nenastoupením, čili mařením výkonu úředního rozhodnutí. Zřejmě chce mermomocí přídavek - tak mu ho přejte, nebuďte lakomá...

6 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky