Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rampula svlékl žalobce úplně do naha

Ze začátku to vypadalo, že to bude po dlouhé době zase jeden krásný příběh Mirka Dušína a Rychlých šípů jak hrdinně zvítězí nad Dlouhým Bidlem a jeho Bratrstvem Kočičí pracky.

Příběh, který by tak zoufale potřebovala naše politická elita, aby si aspoň trochu vylepšila svoji aimage. Na jedné straně nový nejvyšší státní zástupce JUDr. Pavel Zeman, který přišel z pohádkové krajiny za devíti horami a řekami – EU, čistý jako Archanděl Gabriel. Navíc  podporovaný ministrem spravedlnosti

JUDr. Jiřím Pospíšilem a spolu slavně zvítězí v bitvě o  očistu naší justice, nebo alespoň její, často klíčovou složku, Státní zastupitelství. Na druhé straně JUDr. Vlastimil Rampula, vedoucí Vrchního státního zastupitelství v Praze, kdysi dávno do této funkce dosazený ministrem Pospíšilem.Dnes je nám prezentovaný coby pomyslný „šéf Bratrstva Kočičí pracky, které vede Dlouhé Bidlo“.

Mohl to být takový krásný příběh, jak říkávala Jana Lorencová: „Chtělo by to příběh“. A tak příběh máme ale městský soud v Praze, soudkyní s příznačným jménem JUDr. EVA Pechová (od slova pech ?) nám to všechno nějak pomíchal a nyní jsme někteří malověrní těžce znejistili. Kdo je vlastně Mirek Dušín a kdo Dlouhé Bidlo. JUDr. Pavel Zeman to s chatrnou podporou váhajícího střelce, jinak rytíře- absolventa Právnické fakulty v Plzni a v současné době ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila asi nevyhraje. Odvolání z funkce V.Rampuly se nepovedlo a ten nám nyní svlékl státní zastupitelství bez skrupulí a milosrdenství úplně do naha. To co nám aktéři předvádějí, je groteska hry na četníky a zloděje jak říká poslanec Benda, v přímém přenosu. Jak hodnotit vyjádření Vlastimila Rampuly, které učinil do médií: „Teď se nejspíš proti mně vyrábějí důkazy“. Rozum zůstává stát a huba otevřená. O to víc je nyní jasnější, že státní zastupitelství potřebuje reformu nyní víc než kdy jindy. Ve světle ramp médií nyní vidíme pravdivost charakteristiky Spolku Šalamoun, který kdysi takto charakterizoval tuto instituci výkonné státní moci:  „Současné státní zastupitelství považují za nejdokonaleji zachovaný skanzen zbytku výkonné moci totalitního režimu“. Tato charakteristika nemá chybu. Státní zástupci nejsou nikomu odpovědni, jenom sami sobě. Svoji práci si také kontrolují jenom oni sami sobě. Ve vztahu k policii to je vztah vrchnosti a poddaného, který se nemá kam odvolat a musí jenom slepě plnit příkazy. Malý příklad pro srovnání. Když se dostanete před Komisi veřejného pořádku Městského úřadu, tak se můžete odvolat ke Krajskému úřadu a potom ještě k soudu. Když se dostanete do soukolí státního zastupitelství tak se k žádné nezávislé instituci nedovoláte.

A těmto státním úředníkům chce dát ministr Pospíšil dokonce stejný statut nezávislosti, jaký mají soudci. Vždyť jejich chování je otázka charakteru, mravnosti, výchovy, minulosti bez poskvrny a ne statusem nezávislosti. To dáme stejný status nezávislosti i jiným úředníkům? Šílená představa. Situace těch, kteří se dostanou do „spárů“ těchto úředníků se v současné době změní jedině v případě, že je na vás podaná žaloba. Teprve potom vstupuje do hry „nezávislý“ soud. Tento katastrofální stav popsala i BIS ve své výroční zprávě za r. 2010. Pokud tedy reforma nedostane státní zastupitelství jakožto orgán výkonné moci státní, který nikdo nezmění, protože je zakotven v ústavě, pod nezávislou kontrolu např. vyšetřujícího soudce, pokud se policie v případě rozdílných názorů na vyšetřování nebude moci rovněž obrátit na nezávislý orgán, pokud státní zástupci nebudou trestně odpovědní jako jiní státní úředníci a jejich nezávislost a nepostižitelnost nebude končit na jejich závislosti na dodržování zákonů, tak se nic nezmění. Vlastimil Rampula v podstatě obvinil Pavla Zemana a ministra Pospíšila, že proti němu „nejspíš“ nechávají vyrábět důkazy. Položil bych P. Zemanovi stejnou otázku, kterou dostal i V. Rampula. „Stojí vám to za to?“

Nejlepší informace jak to vše dopadne, jestli jeden Mirek Dušín zvládne to celé Bratrstvo, nám asi nejspolehlivěji řeknou kurzy v sázkových kancelářích na aktéry této grotesky.

Zbyšek Dřevojan, Znojmo.

Autor: Zbyšek Dřevojan | čtvrtek 1.3.2012 17:28 | karma článku: 23,93 | přečteno: 2262x
  • Další články autora

Zbyšek Dřevojan

Na Zemana platí jedině Zeman

Staré přísloví říká: Na hrubý pytel hrubá záplata. V tomto případě na politického slona v porcelánu platí jedině Zemanovo kladivo na Zemana.

22.1.2014 v 17:56 | Karma: 20,16 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Pour Félicité 2014

Vážení a milí návštěvníci mého blogu. Chtěl bych se s vámi opět po roce podělit se svými dojmy, zkušenostmi, prožitky a myšlenkami, které v uplynulém roce prošly mým životem a mojí myslí i duší.

5.1.2014 v 18:39 | Karma: 10,08 | Přečteno: 536x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Nejvyššího žalobce Zemana EXKLUZIVNÍ klub

V pátek 6. prosince 2013 vydal mluvčí Nejvyššího soudu ing. Petr Knötig TZ, že NS odmítl dovolání Nejvyššího žalobce Zemana v neprospěch tří policistů ze Znojma.

9.12.2013 v 18:51 | Karma: 13,87 | Přečteno: 640x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Císař Josef II, jeho reformy, vztah k církvi, státu a lidem

V posledních letech koaliční vlády byli jsme terčem různých reforem i pseudoreforem. Není jistě na škodu hledat poučení v dějinách. Doba Josefa II je přímo ideální.

29.11.2013 v 18:56 | Karma: 25,16 | Přečteno: 4412x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Dřevojan

Dejte Babišovi co je Babišovo a zbytek ostatním.

Volby skončily, karty jsou rozdány a nastává kupčení mezi zvolenými. Hlavní aktéři: ČSSD – vítěz voleb de jure, Babišovo ANO vítěz voleb de fakto. Světla ramp jsou rozsvícena.

22.11.2013 v 18:23 | Karma: 13,96 | Přečteno: 731x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Humor na sociálních sítích. Na vtipálky vznikla past, za níž může stát armáda

17. května 2024  20:07

Česká armáda zřejmě nemá pochopení pro humor. Jinak si nejde vysvětlit past, kterou patrně...

Když se při dějepisu učí o emancipaci. Výuku má rozšířit téma genderu či LGBT

17. května 2024

Premium Mluvit v hodinách dějepisu o genderové identitě či LGBT? Někteří učitelé už tímto směrem výuku dětí...

Írán udeřil na „satanisty“, zadržel 250 lidí. Podle policie byli obscénní

17. května 2024  19:27

Íránská policie zatkla za propagaci satanismu více než 250 lidí, včetně tří Evropanů. S odkazem na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky