Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

Tommy Gun

18. 5. 2011 20:20
Já myslím, že se za to nestydíme

Spíš se na to s.re. Jinak já jsem pro. R^

0 0
možnosti
MF

falm

18. 5. 2011 19:04
Milý kritiku

Než si začnete takhle kverulanstky stěžovat, zjistěte si mimo jiné jak se třeba vyrábějí trička a co to stojí... Žádná ze zahraničních tiskáren nebude mít kvůli Vám nějakou diakritiku, ani Unicode to nezachrání, protože tiskažské zařízení v Americe ji prostě nezpracuje. Nemusí. Těch pár gastarbeiterů typu Jágr se s tím bude muset smířit. Ve světě je totiž za podobnou věci byznys. A tiskárna v USA ale kdekoli jinde v západní Evropě si např. dobře rozmyslí, zda má investovat někdy i tisíc dolarů do implantace něčeho takového kvůli jednomu tričku jednou za uherský rok nebo to prostě napsat bez. * Stejně tak stojí nemalé peníze implantace podobného fontu do písma pro titulkovací zařízení.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

18. 5. 2011 19:58
Re: Milý kritiku

Tricka se potiskuji sitotiskem a nebyva problem dat tam skoro cokoliv, vcetne diakritiky. Nicmene, ani v USA ani v zapadni Evrope na ni nejsou zvykli a tak ji vynechavaji, stejne jako u nas vesele ignorujeme diakritiku polskou, francouzkou, vietnamskou nebo tureckou.

0 0
možnosti
JK

kotja

18. 5. 2011 17:13
Diakritika

Teda já už jsem starý. Pamatuji se když bylo rozdídlé kódování a aby počítač nebyl pofítaf, člověk musel napsat pocitac

0 0
možnosti
J

JBrix

18. 5. 2011 17:03
Nikdo se nestydí, kam na to chodíte?

Je to tím, že ne všechny světové databáze umožňují zapisovat jména s diakritikou a tak se pracuje se jménem bez háčků a čárek. Pochopte, že neexistuje jen ta vaše (malá) česká hrdost, ale celosvětově rozhoduje něco jiného.

-

Já jsem si také nechal na novou bankovní kartu dát jméno bez toho, neboť když tam byl háček a čárka, tak jsem měl několikrát problém v hotelech v zahraničí, když chtěli ověřit mou platbu online. 8-o

0 0
možnosti
RH

spider999

18. 5. 2011 18:42
Re: Nikdo se nestydí, kam na to chodíte?

Hmm, a co UNICODE? Psát přes EDGE na PDA je očistec již tady na zemi. ;-(

0 0
možnosti
RO

Rozlousknutý oříšek

18. 5. 2011 16:55
Je to zažité

V mezinárodních utkáních jakéhokoliv sportu to takhle bývá. Všechny týmy mají jména napsaná latinkou a bez jakékoliv diakritiky. To by pak byl bordel, kdyby si Japonská reprezentace psala jména podle svýho, my s diakritikou, rusové v azbuce, to bychom se v tom pak vyznali všichni... A pletete se v těch Chorvatech. Oni nemají diakritiku na dresech nikdy. Dokonce třeba ve fotbale to byla sranda, když hrál Dádo Pršo a na dresu měl Prso.

0 0
možnosti