Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vena65

16. 5. 2012 15:15
No já nevím

Možná by se taky mohl uzákonit pro neplatiče alimentů zákaz koukání na televizi, zákaz vstupu do hospod a všech možných zábavních či sportovních zařízení. Možností je epočítaně. Pospíšil nás jistě ještě překvapí.

Otázka je, zda pak dokážeme jeho "reformy" nějak napravit.

0 0
možnosti

anna_kralikova

15. 5. 2012 21:30
Velmi nesměle šeptám,

že mi se ten nápad celkem zamlouvá. Pokud dotyčný/á nemá dost peněz pro své děti, proč je utrácet a "vozit si zadek" autem... Bez auta je dnes spousta lidí jako bez ruky, takže trest je to zajímavý. Samozřejmě by bylo fajn, kdyby toto opatření dopadlo opravdu jen na ty, kterým je nutné poněkud napravit morálku. Škoda, že se na první pohled nepozná, kteří to jsou.

1 0
možnosti

Gotrong

15. 5. 2012 22:21
Re: Velmi nesměle šeptám,

A můžete mi prosím objasnit dvě věci? 1) v případě, že ten dotyčný nemá auto, ale jen řidičák (zhruba polovina držitelů) - k čemu takové řešení je? 2) pokud trestaný auto má, k čemu mu brát řidičák? Jak to tomu dítěti pomůže? Nebyla by lepší třeba exekuce?... Zkuste se prosím příště nejdřív zamyslet...

1 0
možnosti

PájaZítra

15. 5. 2012 19:09
Ono to asi chce zrušit to výživný úplně.

A zavést tuhle skutečnost: pokud se ženská rozhodne, že už toho svýho chlapa nechce a vyžene ho (rozvede se, vystrnadí ho z bytu, případně i okrade o úspory či movité věci), mělo by platit, že tím vyhnáním dává najevo nejen že ho nepotřebuje, ale že UŽ VÍCE NEPOTŘEBUJE JEHO PENÍZE. Zkrátka že po tom vyhnání už si nesmí činit nárok na cokoli z jeho života i kdyby vydělával milion. Obvykle si totiž taková ženská najde jinýho chudáka, kterýho ždímá, tak proč by měla ždímat ještě toho předchozího.

Samozřejmě, že by to muselo platit i pro opačný případy, kdy rozumnej chlap vyžene babu, která chlastá a o děti se nestará.

Co si budeme nalhávat, většinou beztak výživný končí v neukojitelnejch potřebách ženskejch po novejch hadrech, botách, kabelkách, šminkách a dalších nepotřebnejch věcech a k dítěti se nedostane. To by si měly soudy uvědomit, když vyměřením alimentů defacto likvidujou životaschopnost rozvedenejch chlapů.

1 0
možnosti

argento

15. 5. 2012 19:26
Re: Ono to asi chce zrušit to výživný úplně.

Objektivnost stranou, že? Aneb zlá ženská vyžene hodného chudáka chlapa, ale opačně je to jen v případě, že ženská chlastá a o děti se nestará...Pocházím z rozvedeného manželství, denně jsem viděla, jak ten chlap neudrží svůj pohlavní orgán v kalhotech, dokonce mě za těmi "tetami" vozil, skončilo to psychickým i fyzickým týráním mé matky, kterého jsem byla často svědkem a dodneška tomu chlapovi nemůžu přijít na jméno. O tom, kdo komu kradl věci ze společného bytu bych taky mohla vykládat. Tolik o tom, že na vině je dle vašeho příspěvku téměř vždy žena (buď chlapa bezdůvodně vystrnadí z bytu, nebo chlastá).

Nevím, u kolika rozvedených lidí jste provedl objektivní výzkum, ale věta, že výživný končí v potřebách ženskejch mi taky zvedá tlak. Mé výživné bylo 2700 Kč při studiu na vysoké škole, na střední škole bylo ještě nižší. Zkuste být i přes své negativní zkušenosti trošku objektivní, já také neházím všechny rozvedené muže do stejného pytle.

1 0
možnosti

poslední romantik

15. 5. 2012 18:46
A co práva otců

Nejlíp se maj zloději. Jak ty donutit vrátit co ukradli pana Pospíšila asi fakt nežere. A práva otců na dítě to už vůbec ne. Nejvíc ho zajímá jeho kariéra. Pro tu je ochoten udělat opravdu cokoli. Clapi jsou na tom hůř než trubci. Trubec je zlikvidován. Otec k placení za každou cenu. Za práva otců se Pospíšil nebere. Ti jsou  šikanovaní policajty. Právo na styk se svým dítětem musí hledat až u Evropského soudu pro lidská práva. Ten Pospíšil je fakt deformátor. !!!!!!

1 0
možnosti

petrph

15. 5. 2012 18:46
vysvětlil Pospíšil jak by to vypadalo legislativně?

Protože, když už se ten neplatící otec dostane k soudu, tak ten ho k žádnému odebírání řidičáku nemůže a odsuzovat nebude, to by se musel přepracovat trestní zákoník.A nikdo jiný než nezávislý soud nemá pravomoc někoho trestat.

Tak nevím, jestli nemá Pospíšil jakousi totalitní představu, že příjde ženská na úřad, tam si postěžuje že jí partner neplatí alimenty,, načež ten úředník pokývá hlavou, a zavolá o kancelář níž, aby prostě dotyčnému sebrali řidičák - a bude to v suchu....

1 0
možnosti

15. 5. 2012 21:58
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Mama Kami

15. 5. 2012 18:36
Dotaz

Které zlé feministky vymyslely tohleto?

Zahraju si teď na kněžnu Libuši:

Vidím, jak vstupuje zákon v platnost. Vidím, jak za dva roky autor této perly je zapomenut. Vidím, jak jistí pánové píší misogynní články a připisují tento zákon na vrub feministickým hnutím...

0 0
možnosti

vlahu

15. 5. 2012 22:02
za vším

hledej feministku ;-)

0 0
možnosti

exotopedik

15. 5. 2012 18:15
ovšem

Na Slovensku to úspěšně funguje.

Nestraňte těm, kteří si ze zákonů dělají srandu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky