Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PCZK

Pic Club za kopějku

26. 7. 2012 18:08
Z. Drevojan, bojovnik na vsech frontach?

Jaky je vas vztah ke Blazkovic klanu, ze novopeceneho ministra spravedlnosti adorujete, malem jako zazrak a nepostradatelnou personu?:-/

1 0
možnosti
PP

echo.3.

27. 7. 2012 19:54
Re: Z. Drevojan, bojovnik na vsech frontach?

Je mozne, ze pan Drevojan je vyraznym sympatizantem ODS

anebo zde existuji dalsi vazby, napriklad pribuzenske vztahy,

spolecne podnikani s Blazkovymi souputniky. a podobne. Kdoz vi ?

:o)

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

24. 7. 2012 7:06
Tak se mi zdá, že si mnohé komentáře ke kauze

Blažek-Zeman-Bradáčová odporují. Na jedné straně se říká, že by návrh na nového VSZ měl být učiněn po dohodě ministra spravedlnosti a NSZ, na druhé straně se říká, že by současný ministr spravedlnosti měl honorovat dohodu učiněnou předchozím ministrem.

Nechápu proč. Každý ministr je zodpovědný za svůj resort a za personální politiku v něm. A tudíž i každý ministr mění své náměstky tak, aby vyhovovali jeho pojetí práce, že? A pokud cítí, že by jmenování nesedělo, pak prostě váhá, což je přirozené.

Není vinou Blažka, že Pospíšil jmenování Bradáčové "nestihl". Ale pokud je situace taková jaká je, mělo by prostě dojít k nové dohodě, ať už na základě výběrového řízení nebo jinak.

0 0
možnosti
PP

echo.3.

27. 7. 2012 19:46
Re: Tak se mi zdá, že si mnohé komentáře ke kauze

To je krasne, kdyz Drevojanovi, politickemu vezni,

prizvukuje J.Camomile-Hermanek, byvaly konfident STB.

:o))

0 0
možnosti
MP

dedicate

23. 7. 2012 23:38
Vidím to jinak

Jsem přesvědčejn, že nemáte pravdu.A taky to brzy poznáte.Nový ministr spravedlnosti je prodloužená ruka Nečase a bude dělat politiku takovou, aby se neprovalily skandály těch nahoře.Blažek není rovný chlap.....pokuste se získat na něho informace z brněnského magistrátu, budete překvapen a ujišťuji Vás, že hodně nemile.Nechutné tanečky to jsou , ale je to křečovitá snaha vlády, aby se na nic nepřišlo.Skutečně fialový hnus.Aby bylo jasno..nejsem ani v nejmenším příznivcem Soc.dem , či komunistů.Ale.....nejsou lidi.Ve státě s 1O mil obyvatel nejsou lidi.Kdo se dostane nahoru stane se dříve nebo později minimálně mlčícím, i když ví o korupci a prodejnosti kolem sebe.

3 1
možnosti

vodní želva

23. 7. 2012 22:49
Vidím to jinak.

Nečas tvrdil, že Pospíšila odvolal za manažerské selhání a nikoliv z důvodu, že Pospíšil chtěl jmenovat Bradáčovou. Média tvrdila opak a Nečas se bránil, že to není pravda. Soudě podle posledního vývoje bych řekl, že to pravda je.

4 1
možnosti
JR

Jiří Rymeš

23. 7. 2012 22:06
autor zjevně nechápe o co jde

Kmotrové z ODS měli z Bradáčové takový vítr, že Nečas s Klausem museli ukázkově rychle odstřelit Pospíšila, aby  nestihl Bradáčovou jmenovat. Následně při jmenování Blažka mu Klaus jasně radil, aby "nepodléhal tlakům", řečeno jinými slovy nejmenoval Bradáčovou, a ten mu na to řekl, že jeho radu pochopil. Tak teď Blažek nemůže přece Bradáčovou jmenovat, když to slíbil největšímu kmotrovi ODS. A tak mu nezbývá, než navenek dělat tanečky, prostě další vítaná loutka. Je mi z toho na blití, autorovi ne, protože je "lehce" zaslepen.

8 1
možnosti
VH

Stará kára

23. 7. 2012 21:59
Nechutné tanečky? Ano. Ty vaše

Proč adorujete zrovna JUDr. Blažka (v nějž zcela nedávno ztratil RNDr. Nečas důvěru díky činnosti v DR Lesů České republiky) jste nám jaksi opomenul vysvětlit.

   Mě napadají vysvětlení dvě:  A -  Chcete se odlišit.    B - Je nezbytně třeba vyvolat dojem, že i "obyčejní lidé" stojí za Blažkem.

1 1
možnosti
P

Pedropan

23. 7. 2012 21:59
Pane Dřevojane,

palec nahoru a karma. A není to až tak za věcný obsah článku, který nedokážu celý posoudit. Salichov a Coufal v něm ale čnějí naprosto zřetelně a pravdivě. Takže ten palec za to, že umíte bez emocí a věcně položit na stůl variantu, která rozhodně stojí za zamyšlení... R^ A takových článků v dnešní histerické době není mnoho...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 7. 2012 21:53
Nesmysly!!!

Nejvyšší státní zástupce navrhl JUDr L. Bradáčovou do pozice VSZ. Což je jeho právo a povinnost. Považuje ji za nejlepší volbu (jinak by ji nenavrhoval).  Proč by měl nejlepší volbu stahovat? Nebo změnou ministra se náhle stala nejlepší volbou volba zcela jiná?

   Prezident jmenuje ministry na návrh premiéra.  Očekáváte, že jmenuje až toho pátého?

   Nejde o to, zda je adorován JUDr. Zeman či JUDr. Bradáčová. Jde o to (a vy to dobře víte!!), že se zde rozhoduje o tom, zda i nadále budou o vyšetřování některých kauz rozhodovat politici, nebo zda je šance na změnu.  Pokud o obsazení rozhodujících postů státního zastupitelství bude rozhodovat ministr (tedy ti "správní" politici), je o první variantě rozhodnuto.

1 1
možnosti
P

Pedropan

23. 7. 2012 22:03
Re: Nesmysly!!!

Víte, že bych si přál, aby to bylo takhle jednoznačné? Ale dokážete racionálně vyvrátit argumenty autora?

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 7. 2012 21:20
proč by měl brát Zeman návrh zpět?

Podal návrh na jmenování vybraného kvalitního kandidáta? Podal, Tím že byl Pospíšil vyhozen a  jmenován Blažek, s tím nějak nesouvisí. Kvalita a ni odbornost Bradáčové se nezměnila ani o pídď. To je problém Blažka aby-pokud t tak, je poctivě řekl "vůbec tomu zatím nerozumím, nevím jak to tu chodí, tak potřebuji nějakou dobu abych se s rezortem seznámil, takže do té doby nic podepisovat nebudu". Říká se tomu 100 dní hájení a i novináři by to přijali. Ale na to je to asi moc velkej machr....

6 1
možnosti
ML

M.L.

23. 7. 2012 20:29
Blažek připouští politické tlaky proti jmenování Bradáčové.

V rozhovoru pro respekt Blažek otevřeně přiznává, že existují mocenské tlaky proti jmenování Bradáčové:

http://respekt.ihned.cz/komentar/c1-56678950-blazkuv-prekazkovy-beh

Ať už lze Bradáčové vytýkat cokoliv, je jasné, že "... vrcholní představitelé ústeckou žalobkyni nechtějí. Například z obavy,

že bude, jako to už ukázala v případě exhejtmana Davida Ratha, tvrdě

stíhat korupční případy spojené s politikou...."

0 0
možnosti