Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Soros

25. 4. 2012 6:57
justice

Líbí se mně jak hýkáme blahem nad jedním soudcem, což vyjadřuje pouze jediné - katastrofální stav justice. A lepší stav tady nebyl už od války. Jen se rozhoduje dle jiných pravidel, politická vystřídaly ekonomicko - klientelistická. Lidem ničí životy vesele dál, bez rozdílu zda jde o skanzen či nikoli. Po dvaceti letech kádrování dle stranické příslušnosti již ztratilo význam. Někteří jedinci jako Dřevojan se zasekli v roce 89 a už se nevyvíjí., společnost trápí klientelisticko-korupční prostředí, jejíž významným představitelem je ODS. Nikdo v poslední době neudělal pro návrat komunistů víc než ODS.

0 0
možnosti
JZ

qqx

25. 4. 2012 0:31
nadpis příspěvku

Jak byste chtěl realizovat odpovědnost soudců za nezákonná rozhodnutí ? Je hodně případů, kdy okresní soudce rozhodně nějak, odvolací opačně, nejvyšší se přikloní na jednu či druhou stranu. Ale kdo z nich má pravdu ? Kdo z nich rozhodl "nezákonně" ?

Pan Baxa se nechce příliš vyjadřovat a hodnotit ostatní soudce. jednak mu to nepřísluší, jednak se stará o NSS. A pokud někdo někdy četl jakékoliv rozhodnutí NSS, musí uznat, že je srozumitelné, podložené platnými zákony i logikou. Takže svoji práci dělá dobře.

0 0
možnosti
PR

poslední romantik

24. 4. 2012 23:22
Justice, skanzen komunismu a totality

Autor se trošku mýlí v Bokovi. není to názor Boka ale Spolku Šalamoun a první ho myslím vyslovil Hulík. S konfliktem Boka s policistou to nemá nic společného. Názor byl vysloven již před mnoha roky. Bez totální obnovy podle přísných morálních a odborných kritérií se justice neobejde a nezmění. Ze současných soudců by jich pžežilo maximálně 10 procent. A to jsem optimista. Kde je ale ta politická síla a vůle to učinit. Pospíšil s ODS ? Ti i jako ti nejodpornější slizouni vydrží ještě dvě sezóny švestek a potom propadliště dějin.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

24. 4. 2012 19:45
člověk

v tomto státě je jen pokusná myš v laboratoři a ztráty?...přijatelné a soucit je jev náhodný...

0 0
možnosti
AK

adua

24. 4. 2012 19:09
souhlas

R^ souhlasím až s poslední větou o Johnu Bokovi, nelíbí se mu justice, poněvadž byl spravedlivě odsouzen .Dal policajtovi facku a jeho čin byl prokázán, dostal podmíněný trest.  Soudce Šott je opravdu výjimka, přála bych justici více takových to nebojácných mladých soudců.!!

0 0
možnosti
L

laduk

24. 4. 2012 19:00
hm..

Šott je snaživej hlupák, sledujte jak ho odvolací soud zruší ..

0 0
možnosti
VV

vavil

24. 4. 2012 21:00
Re: hm..

Jo,jo.A ty jsi ten nejchytřejší a ještě k tomu jasnovidec.

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 4. 2012 18:45
nějak tak

ale ani soudce Šott není pro očistu soudního a právního systému žádná výhra. Byl by určitě hvězdou mezi poctivými soudci v právním systému, a jeho čistě právní výroky by  byly vzory, které  by se citovaly a používaly jako precedenty,v ostatních sporných případech.

Bohužel,za současné právní mizérie, kdy se konečně podařilo justici dostat k soudu případ vysokého politika,a jeho vina při korupci byla prokázaná,je výsledek hubený-korupčník dostal podmínku a ten kdo korupci nahlásil dostal 3 roky natvrdo.

Přičemž oboje bylo v rozhodnutí soudce, Bárta mohl dostat až 5 let natvrdo,a Škarkův prohřešek buď přehlédnout, a nebo přenechat do jiného líčení. (Ve skutečnosti takto funguje většina soudů, i když je předložen falešný dokument či výpověď,druhá strana může být ráda když jejich tvrzení vyvrátí a soudy více neřeší). Jenže Šott vydal čistě právní rozhodnutí, a.. další očista našeho politického a právního prostředí se dít nebude, a další případy (zvláště nahlašování) korupce asi nepřijdou..

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2314x
motto:"Buďte realisté, žádejte nemožné“
Herbert Marcuse
Veškeré mé konání je ovlivňováno touto myšlenkou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky