Živnostníci jsou paraziti? Pane Mládku, to jste špatně pochopil.

Bez malých a středních podniků se náš stát položí. Malí a střední podnikatelé jsou ti, kteří dávají práci největšímu počtu lidí. Právě tito podnikatelé jsou ti, kteří nemají žádnou dovolenou, musejí se zaobírat přemrštěnou byrokracií a buzerací na úřadech.

 Stínový ministr financí označil živnostníky za parazity. Zajímalo by mě, jak si pan Mládek představuje náš stát. Představuje si ho jako stát bez malých a středních podníků? Doufám NE, pane budoucí ministře a rád bych Vám něco objasnil. 

Bez malých a středních podniků se náš stát položí. Malí a střední podnikatelé jsou ti, kteří dávají práci největšímu počtu lidí. Právě tito podnikatelé jsou ti, kteří nemají žádnou dovolenou, musejí se zaobírat přemrštěnou byrokracií a buzerací na úřadech. Nemají své vlastní právní oddělení a potýkají se se všemi překážkami sami. Nechci říkat, že zaměstnanci to mají jednoduché. Ale zaměstnanec pracuje za peníze a má dovolenou. Podnikatel za něj platí odvody do státní správy. 

Pane Mládku, jak vy můžete říct o někom, kdo vytváří hodnoty a zaměstnává lidi že je parazit? Jak si může někdo, kdo v životě nevytvořil jedinou hodnotu, nezaměstnal jediného člověka, dovolit říct že živnostníci jsou paraziti? Celý život Vás platí občané a právě živnostníci ze svých daní. 

Zkuste si založit podnik a zaměstnat lidi, starat se o ně a vytvořit nějaké opravdové hodnoty, ze kterých bude prosperovat alespoň úzká sorta spoluobčanů. Zkuste ručit za své podnikání svým majetkem a nerozdělujte své zisky v daňových rájích. Ručím vám za to, že poznáte změnu systému jako první. Budete totiž v první linii. 

Vážený pane Mládku, zamyslete se nad sebou a nad svými plány. Tím, že zničíte malé podnikatele zničíte naši zemi, jestli je ovšem toto Váš plán, tak v tom případě je dokonalý.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: André Dravecký | neděle 17.3.2013 9:07 | karma článku: 35,41 | přečteno: 1550x
  • Další články autora

André Dravecký

Můžeme si za to sami

23.7.2015 v 18:00 | Karma: 11,85

André Dravecký

Zeman vs. Peroutka

21.4.2015 v 16:00 | Karma: 23,96