Zeman vs. Peroutka

Soudně usvědčený lhář hodnotí člověka, který odmítl spolupráci s nacismem a byl poslán zpět do koncentračního tábora. Přijde Vám to absurdní? Tak to asi nejste jediní, ale v současné době je to hlavní téma našeho prezidenta Zemana.

Lidé na Pražském Hradě opět našli nové dno, na které se mohla propadnout důstojnost úřadu prezidenta. Jako svoje hlavní téma prezident této země zvolil dehonestaci člověka, který morálně neselhal. Člověka, který nacismus a komunismus veřejně kritizoval a poté byl poslán do koncentračního tábora. Náš pan prezident nikdy ničeho takového nebyl schopen a nikdy nebude.

Snaha o dehonestaci pana Peroutky je smutná, je jen důkazem toho že prezident Zeman neumí uznat svoji chybu. Nyní se bude snažit dehonestovat jméno pana Peroutky, aby se poté nemusel omlouvat. Cesta jakou to chce kancelář prezidenta ČR provést, je ještě smutnější a trapnější, než jsem očekával. Zveřejněné materiály nemají s výzkumem nic společného a hrubé nepochopení psaného textu by panu mluvčímu Ovčáčkovi vysloužilo známku “nedostatečně" při maturitní zkoušce z českého jazyka. Vytrhávání z kontextu psaného slova je zde účelové. Kdybychom takto amatérskou práci aplikovali na výroky pana prezidenta, tak by se mu to také nelíbilo.  Pan prezident Zeman by ze své pozice měl lidi jako byl pan Peroutka, připomínat  jako velikány ve svém oboru a ne se do nich navážet. Ale jedno je stejně příjemné. Zemana si nikdo nebude za 100 let připomínat jako velikána, či jako morální vzor. Pana Peroutku ano a za to jsem rád.

Autor: André Dravecký | úterý 21.4.2015 16:00 | karma článku: 23,96 | přečteno: 709x