Proč nevěřím hnutí ANO?

Když přišel před 3 lety Andrej Babiš se svým hnutím Nespokojených občanů, byl jsem za to opravdu rád. A. Babiš je schopný podnikatel, člověk který má něco za sebou a schopné lidi v politice potřebujeme. Potřebujeme mít v politice lidi, kteří mají zkušenosti z reálného světa a ne jenom z chodeb Sněmovny. 

Když A. Babiš oznámil, že půjde do voleb tak jsem opravdu dlouho přemýšlel, že mu svůj hlas hodím. Od člověka, který vybudoval Agrofert jsem čekal jasnou strategii s tím, kam chce naši republiku vést. Pan Babiš nám pořád zdůrazňuje, že není politikem, že je člověkem z privátní sféry. Ovšem jako člověk z privátní sféry má zkušenosti s plánováním. Jako šéf Agrofertu plánoval nové akvizice a fungování Agrofertu do budoucna. Nevěřím tomu, že si řekl:"Prostě to nějak udělám a ono to vyjde". Tak to v byznysu nechodí. Člověk musí vědět, kam jde a proč tam jde. Cesta Agrofertu je naplánována, protože panu Babišovi na Agrofertu samozřejmě záleží. To mě ovšem přivádí k otázce, proč nemá strategii pro Českou republiku? Hnutí Ano nepředstavilo nikdy jasný program, jasné kroky, které chtějí udělat. Není zde vize, kam se má Česká republika orientovat. Vše je v mlze.

A to je jeden z mnoha důvodů, proč hnutí ANO nevěřím. Když mi politická strana (hnutí) neřekne, kam chce naši zemi vést, tak to jsou buď amatéři, a nebo jim je to jedno. A já nechci mít ve Vládě České republiky někoho, komu je jedno, kam naše země jde. Političtí lídři musejí mít vizi. A vize “ Prostě to uděláme” je nedostačující a nic neříkající.

Proto mě to vede k názoru, že ANO jsou Věci Veřejné na steroidech. Nic neříkající hnutí, které odpovědělo na veřejnou poptávku. Krátkodobě jsou a budou úspěšní, dlouhodobě ovšem nikoliv. Bez vize, není směr.

Autor: André Dravecký | neděle 16.11.2014 13:35 | karma článku: 26,54 | přečteno: 1208x
  • Další články autora

André Dravecký

Můžeme si za to sami

23.7.2015 v 18:00 | Karma: 11,85

André Dravecký

Zeman vs. Peroutka

21.4.2015 v 16:00 | Karma: 23,96