Poslední sjezd KSČM, pardón ČSSD (já si to pořád pletu)

Poslední sjezd KSČM, pardón ČSSD (já si to pořád pletu), ukázal že tato strana nemá jasný a dlouhodobý názor. Strana, která nám nabízela ze svých řad kandidáta na hlavu prezidenta, si Jiřího Dienstbiera 2 měsíce od jeho neúspěchu v přímé volbě prezidenta nezvolí ani do svého nejužšího vedení. Proč v tom případě nám tato strana nabízela tohoto kandidáta, pro nejvyšší post v zemi? Je možné, že zastupuje to lepší v ČSSD a proto ho nechtějí ve svém vedení, jelikož časem by mohl starou gardu nahradit. 

Místo Jiřího Diestbiera si ČSSD zvolila Milana Chovance. Hejtmana Plzeňského kraje, který jako první v tomto kraji přizval zpátky KSČM do krajské rady. Hejtman, který zvládl ukončit bakalářské studium za 9 měsíců. Stínového ministra dopravy, který plánuje zavést mýto na silnice I. třídy a tím podpořit naši ekonomiku. Myslím si, že Milan Chovanec musí být domluvený s Janem Mládkem na jejich plánu zbavit se malých a středních podniků.

Samozřejmě je možné, že ČSSD nezvolila Dienstbiera proto, že neuspěl v přímé volbě prezidenta. Rád bych připomněl, že pan Chovanec také své volby prohrál. Prohrál je s Jiřím Pospíšilem. 

Tento sjezd ukázal mnohé. Na sjezd přiletěl prezident dolních 10 miliónů vrtulníkem, který platilo oněch dolních 10 miliónů. A aby panu prezidentovi nebylo smutno při popíjení jeho oblíbené Becherovky, přibral si s sebou šéfa odborářů Zavadila. Pan Zavadil jako správný odborář má zálibu v drahých hodinkách, když zrovna nebojuje proti vykořisťování.

ČSSD ve svém vedení nechce ani ženy. Kdyby nebylo kvót, tak by se ženy do užšího vedení nedostaly.

Jedno pozitivní ale sjezd přinesl. Prozatím se nepočítá s vládou s KSČM. I když, po volbách se samozřejmě může všechno změnit.

Ještě je nutné dodat, že vzhledem k signálům, které ČSSD vysílá přes své Mládky a Chovance do společnosti, to se svým vítězstvím ve volbách do Sněmovny tak vážně nemyslí. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: André Dravecký | neděle 17.3.2013 19:14 | karma článku: 31,16 | přečteno: 1152x
  • Další články autora

André Dravecký

Můžeme si za to sami

23.7.2015 v 18:00 | Karma: 11,85

André Dravecký

Zeman vs. Peroutka

21.4.2015 v 16:00 | Karma: 23,96