Jak si mě Tomio Okamura zablokoval a co to o něm vypovídá?

Dnes v dopoledních hodinách uveřejnil Tomio Okamura na své Facebookovské stránce status, ve kterém řekl, že volby do Evropského parlamentu nejsou důležité. Poté, co jsem pod tímto příspěvkem podotkl, že 60 % nových právních norem přichází z EU, Tomio Okamura svůj status smazal.

Napsal nový status, kde své tvrzení změnil na to, že volby do Evropského parlamentu jsou důležité. Zeptal jsem se, proč ta změna názoru a proč se mažou příspěvky. Jako odpověď jsem nejdříve dostal vyhubováno od příznivců Tomia Okamury a poté byl další můj příspěvěk smazán a já zablokován. 

Samozřejmě, že se nejedná o nic vážného. Teda kromě toho, že Tomio Okamura nepovažuje volby do Evropského parlamentu za důležité.

Zájímavé jsou ovšem jiné věci. S panem Okamurou jsem se již jednou setkal při jeho veřejném vystoupení. Poté co mi nebyl schopen Tomio Okamura odpovědět na moje dotazy, které se týkaly jeho programu mi bylo od jeho příznivců nadáváno a vyhrožováno. Bral jsem to s úsměvem.

Nyní se na to celé koukám jinak. Tomio Okamura se zaštiťuje přímou demokracií. Tomia Okamuru bych ovšem jako demokrata v žádném případě neoznačil. Jakmile člověk s jeho názory nesouhlasí, tak je jako já například na Facebooku zablokován. Na veřejných vystoupeních je mu vyhrožováno. V případě, že po panu Okamurovi chce novinář odpověď, či s jeho názory jako komentátor nesouhlasí tak na něj chce Tomio Okamura poslat své fanoušky, aby si to s ním vyřídili. Nevím jak vám, ale mně to demokracii nepřipomíná. Demokracii mi ani nepřipomíná to, že Tomio Okamura chce zbavit svépravnosti občany nad 70 let. Čas je neuprosný a panu Okamurovi také bude jednou 70 let. Jsem zvědavý, jak se na tuto problematiku bude dívat v té době.

Tomio Okamura má své příznivce. Má také své odpůrce. To je naprosto přirozené u člověka, který je předsedou hnutí, které je zastoupeno ve Sněmovně. Ovšem demokraté jsou schopni se svými odpůrci diskutovat, ne na ně posílat své příznivce, aby si to s nimi vyřídili. Tomio Okamura Vám i při pozdravu poví, že je pro přímou demokracii, jelikož to tak funguje ve Švýcarsku. Demokratem ovšem není.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: André Dravecký | úterý 17.12.2013 20:29 | karma článku: 31,38 | přečteno: 2735x
  • Další články autora

André Dravecký

Můžeme si za to sami

23.7.2015 v 18:00 | Karma: 11,85

André Dravecký

Zeman vs. Peroutka

21.4.2015 v 16:00 | Karma: 23,96