Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Článek je velmi tendenční. Na problém OKD se zadělalo naprosto nekvalitním právním zajištěním privatizace, které umožnilo v r.1997 účetní kouzla s oceněním majetku - jeho "snížení" a tím vyšachování státu (FNM), ztratil majoritu. Tenkrát byl premiérem jakýsi Klaus a ministrem financí jakýsi Kočárník. A od té doby už to s OKD jelo z kopce a 45% podíl státu už neměl tak velký význam v atmosféře - stát je špatný vlastník, stát ať všechno prodá (včetně i Budvaru, stát by neměl vařit  pivo apod.). Chcete-li seriozně kritizovat, přečtěte si třeba články superpravicového redaktora Klimeše z E15 - ty považuji za nejobjektivnější než tady to jednostranné nadávání na Zemana a socany.

A to se ještě OKD nabízelo "Koláčkem", ne státem "Bakalovi" řádově za 2 miliardy, po zásahu státu zaplatili alespoň jednou tolik.

8 1
možnosti
VH

Můžete mně, pane Kuchto, popsat ta kouzla s oceněním majetku?  Pokud se sníží majetek, sníží se majetek všech akcionářů (a podíl zůstane). Můžete to řádně vysvětlit (nebo vůbec netušíte, jak by to mohlo proběhnout, jen zajišťujete jednostranné nadávání na Klause /jehož se vůbec nemíním zastávat/).  Bezesporným faktem je, že za prodej podniků, resp. podílů státu odpovídá ministr financí. Je nesporné, že Zaorálek už několik let ječí, že byl podíl prodán pod cenou. Proč mu nevěříte. Nebo - proč nechápete, že odpovědnost je především na tehdejším ministru financí (nejhorším, jakého jsme mohli mít).  Mimochodem: on také odpovídá za finanční dopady zákona o fotovoltaice - on byl povinen zvážit, koho a kolik bude akce stát.

  PS: To jsou fakta, žádná propaganda.

7 2
možnosti
PK

P14a41v83e89l 43K55u12l46a

21. 9. 2013 10:43

Když ono se to tak špatně poslouchá :-P;-DR^

6 0
možnosti
PK

Já se nesnažím pomlouvat Klause, ale snažím se vidět věci objektivněji - z více stran.  Nebyl jsem sice nikdy ministrem, jen ředitelem a řeknu Vám, že i ve fabrice nemůžete všechno zkontrolovat, i tam Vás lidé šikovně mohou oblafnout a taky oblafnou. Řada rozhodnutí je hraničních a riskantních. Natož v politice a ještě navíc při největším přechodu majetku od Bílé hory. K ztrátě podílu FNM se vrátím, teď nemám čas. Ale podle mne FNM byla tak zvláštní instituce, že se tam řada věcí  "zapomněla" udělat ...

Svět není tak jednoduchý, jak ho vidí šmajlíkující a Vám tleskající pan Kula.

5 2
možnosti
PK

P91a76v92e78l 84K12u80l38a

21. 9. 2013 12:12

Tak jste se pochlubil, že jste byl ředitelem, ale co to má společného s tím, že socani špatně prodali OKD?

3 0
možnosti
VH

Znám také pozici ředitele. A vím, že je odpovědným. Za výběr personálu, že volbu poradců. Pokud nechce odpovídat, nemůže být statutářem. S ministrem je to totéž.

  PS: Oblafnutým ubožákem je u vás Klaus, nebo Sobotka s Grossem?  Pokud jen jedni, proč?

1 0
možnosti