Zloději a k**vy

Nevím, zda jste to zaregistrovali. Nejmenovaný poslanec nejmenované strany velmi ostře odmítal večerní, či noční průtah zasedání Poslanecké sněmovny s tím, že v noci pracují pouze zloději a lehké ženy. Ty druhé přitom označil daleko přiléhavějším názvem.

Je zajímavé sledovat počínání našich „vrcholových“ politiků (do uvozovek jsem to dal záměrně). Pokud se jedná o náhrady, jako nemocenskou nebo cestovné, poslanci jsou údajně poslancemi 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a proto jim náleží. V okamžiku, kdy se jedná o práci už tomu tak není.

Několikrát jsem přemýšlel, jak by asi někteří zákonodárci dopadli v soukromé sféře, pokud by „pracovali“ stejným způsobem, jako je tomu ve Sněmovně. A myslím, že by se s valnou většinou zaměstnavatel rozloučil velmi záhy. A ještě k tomu rád. Politika tak pohříchu zůstává pro některé poslance jedinou možností, jak si vydělat peníze, protože jinde by se jim to nemuselo podařit.

Kdysi dávno jsem souhlasil s některými zásadami, které jsou v politice běžné, nerozumím přece jen všemu a tak nemohu posoudit dopady některých rozhodnutí. Jenže časem jsem (bohužel zkušenostmi) zjistil, že naši volení zástupci dělají některým zákonům medvědí službu. Některé předpřipravené normy svými přílepky a pozměňujícími návrhy dokáží spolehlivě předpřipravit k novele, protože jejich neodborné zásahy z původně kvalitního materiálu vytvoří nepoužitelný paskvil. Namátkou zákon o elektronickém podpisu, silniční zákon, protikorupční zákon a tak by se dalo pokračovat. Z tohoto důvodu tedy jednoznačně odmítám, aby třeba o vstupu do Eurozóny někdo rozhodoval za mne. O zákonu o referendu se ale jen hovoří. Ne měsíce, ne roky, ale celou řadu let. A stále marně. Naši zákonodárci se dokáží shodnout jen na tom, že se nedohodnou, popřípadě se vzácně shodují v otázkách imunity nebo svých náhrad.

Když se podívám na ten vzorek, který nás zastupuje, je mi špatně. Někteří chodí do práce opilí, jednoho z poslanců a zároveň hejtmana by nejeden odborník bez váhání označil za sociopata, někdo fackuje lidi na ulici, strojvůdce dokáže přes noc zázračně zbohatnout, jeho kolega zase zneužít poslaneckých náhrad, bývalému premiérovi v době jeho mandátu nepřipadalo zvláštní zaletět si vládním speciálem na lyže.

Když se na to podívám zpětně, pak musím bohužel konstatovat jednu věc. Měřeno optikou toho poslance z úvodu by měl by náš parlament zasedat v nočních hodinách výlučně.

Hezký den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr J. Drahovzal | úterý 1.11.2011 11:25 | karma článku: 3,72 | přečteno: 200x
  • Další články autora

Petr J. Drahovzal

Návštěva F-2016 u F-1989

6.5.2016 v 19:06 | Karma: 20,72

Petr J. Drahovzal

Majáčky „slavných“

22.10.2010 v 13:00 | Karma: 5,46