Vražda po křestu, to tu ještě nebylo

Smrt člověka je vždycky tragickou událostí, ale okolnosti nutí k zamyšlení.

Když jsem si otevřel hlavní zpravodajství a zjistil, že syn podnikatele Kočky byl zastřelen po křtu páně Paroubkovy knihy, zabředli jsme s kamarádem do diskuse nad podivnými okolnostmi té střelby.

 Můj prvotní pohled na věc byl, že se při křtu této knihy střelec asi zbláznil, což (uvážíme-li autora dané knihy) by nebylo až tak velkým překvapením...

Nicméně jsem musel uznat, že to mohlo dopadnout daleko hůř. Kamarád prohlásil, že být na křtu Paroubkovy knihy, zastřelil by se radši dobrovolně sám.

Není třeba se divit. Pokud v knize představuje sociálnědemokratický vůdce své vize, pak kulka do vlastní hlavy je dobrým řešením. Pan Paroubek je známý tím, že na jasnou a přímou otázku reaguje až nenávistně, zvlášť má-li tazatel pravdu, nebo se ptá s jasným záměrem dokázat tomuto sociálně demokratickému guru, že je populistický.

Jeden příklad za všechny: Na korektní dotaz, jakým způsobem hodlá ČSSD ovlivňovat ceny ropy, plynu, uhlí a dalších komodit na světových trzích, když jedním ze sloganů na billboardech je že "snížíme ceny" přišla odpověď, že na sprosté a tendenční dotazy pan P. nehodlá reagovat a diskusi končí.

No a pak se v tom všem vyznejte... :-)

Autor: Petr J. Drahovzal | pátek 10.10.2008 7:54 | karma článku: 7,42 | přečteno: 287x
  • Další články autora

Petr J. Drahovzal

Návštěva F-2016 u F-1989

6.5.2016 v 19:06 | Karma: 20,72

Petr J. Drahovzal

Zloději a k**vy

1.11.2011 v 11:25 | Karma: 3,72