Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wickipedia

1. 6. 2010 13:42
Vážený pane Horváth

jak čtu vaše příspěvky, příjde mi, že si nevidíte na nos. Což je typický příznak  Roma, který ,,vylezl" z nuzných poměrů a díky chlebodárství Čechů si přišel na ,,své" Nebojte, i na vás jednou dojde, oni se vás ty Čecháčkové vykašlou,buďte si jistý. 

S Romy pracuji již několik let, můžete mi věřit, že ne všichni chtějí stát frontu na sociální dávky - tak jak to tu prezentujete, naopak chtějí pracovat, jen nemají takové štěstí jako vy. Když už tak bráníte názory většiny a nepřijímáte osobní zkušenosti Romů, proč konstruktivně nevymyslíte, místo házení špíny (to umí každý), jak to udělat, aby NÁM VŠEM bylo lépe?  Vy s Romy začínáte, sháníte si různé materiály  ztoho je patrné, že nemáte zkušenosti, které vám chybí. Pokud si myslíte, že stačí chodit po školách a vyprávět o historii Romů,tak to vás zklamu,takovýchto akcí bylo spousty. Odmítáte etnobysnis,ale přitom jste sám přijal místo, které se právě týká Romů.Tak nějak si protiřečíte.Možná by stačilo konečně vystrčit hlavu z písku.

0 0
možnosti
PB

P.Banga

8. 1. 2010 21:49
Proboha...

Tak každý kdo napíše něco jiného píše pro karmu a uznání gádžů... to je i na mně moc, pane Kmeťo jste blázen? Jak napsal autor na jiném serveru, dochází ke střetu mezi starým myšlením a novým radikálním trendem. Tady jde o emancipované Romy nové generace a o ty zkostnatěle zpátečnické demagogy, které bohužel zastupujete Vy.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 1. 2010 21:53
Re: Proboha...

Nic ve zlém,souhlasím,ale mě jste smazal za míň8-o

0 0
možnosti
SZ

sused Záviš

8. 1. 2010 7:48
ambície a vzdelanie

Pán D.R.H  má učňovské vzdelanie a prácu zodpovedajúcu jeho kvalifikácii.Je z toho vytešený a je to vrchol jeho ambícií.Poznám veľa Rómov so stredoškolským i vysokoškolským vzdelaním,ktorí majú ambíciu dostať prácu zodpovedajúcu dosiahnutej kvalifikácii.V tejto spoločnosti však nedostanú príležitosť.Aj tu si nás spájate len s lopatou,krompáčom,metlou... Kto z Vás diskutujúcich je pripravený na skutočnosť,že Váš problém bude na úrade  ,v banke ,pošte riešiť Róm?Moja dcéra pracovala v banke.Museli ju prepustiť,pretože pri jej prepážke sa zákazníci nezastavovali.Radšej stáli v rade pri vedľajšom okienku.Ako to mám nazvať?

Preto sa musia vytvárať rôzne pracovné miesta rómskych asistentov,aby sa mohli zamestnať aj Rómovia s vyšším vzdelaním.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

8. 1. 2010 8:52
Re: ambície a vzdelanie

Já na to připravený jsem. Je mi jedno, jak je kdo barevný, zajímá mě, jak se kdo chová. Takže Vás a Vaši dceru v práci diskriminují. Co dělá DRH jinak, že jeho ne? Zkuste se ho zeptat, třeba bude mít dobrou radu.

PS. Na poště v místech, kde bydlím, jedna mladá Cikánka pracovala. Lidi k ní chodili bez problémů, a navíc jí to i docela slušelo.

0 0
možnosti
B

blogatorka

7. 1. 2010 16:08
Kmeto v diskuzi napsal, že diskutující jsou

lidé, kteří ho "chtějí postavit ke zdi". Obávám se, Kmeto, že vy jste neprůstřelný, alespoň na fotkách tak vypadáte :-P  Nemáte se čeho bát, vy paranoiku. A propos - už jste zkusil brít antidepresiva. Třeba CITALEX ?

0 0
možnosti
B

blogatorka

7. 1. 2010 15:38
pane Kmeto,

už jsem Vám to psala x-krát - zhubněte, získáte sexy postavu jako fyzicky pracující DHR, ženské se na Vás začnou usmívat a mindráky ustoupí!  Neseďte pořád u počítače a nebrečte, vstaňte a hýbejte se.  Uvidíte - pohyb je na depresi nejlepším lékem!  Uvolňuje do krevního oběhu pozitivní hormony!

0 0
možnosti
B

blogatorka

7. 1. 2010 15:33
Dezo-Conka

reaguje jako závistivý osel.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 1. 2010 8:25
Když ona kvalifikace není

týdení kurz Základy práce s počítačem. Alébrž 4 až 9 let studia na střední a vysoké škole. Plus zkušenosti  z předešlých zaměstnání, taky třeba čistej trestní rejstřík, znalosti jazyků a hodně dalšího. Což se opravdu rekvalifikací za pár dnů dohnat nedá..

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

7. 1. 2010 9:12
Re: Když ona kvalifikace není

Rekvalifikace neznamená pár dnů, délka může být různá, a někdy trvá i měsíce či roky - v podstatě vyučení.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

7. 1. 2010 7:31
DRH

ty jseš jako Michael Jackson, ty už za chvíli budeš úplně bílý.

Pochopitelně, že Romové jsou diskriminováni.V naši společnosti 40 let bylo vzdělání

 pro smích,ještě dnes, po revoluci , je učitel jen fackovacím panákem a lékař vrahem.

Nelze proto vinit Romy, že podcenili význam vzděláni.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

7. 1. 2010 7:32
Re: DRH

Vyučený  Rom v oboru těžko sežene práci,maximálně jen ve

stavebnictví/ zedník apod/ Kdo zaměstná romského elektrikáře bez

praxe,když je spousta nezaměstaných "bílých" elktrikářů s praxí ? 

Zde by pomohla jen pozitivní diskriminace.Kde to žiješ ? Já na Bruntálsku, nejsem

Rom, ale několik Romů znám a nechtěl bych být v jejich kůži.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

7. 1. 2010 7:29
Výzva diskutujícím.

V diskusi jste zaznamenali příspěvky pana Kmeťa, které jsou opačného znení než článek pana Horvátha. Ubrečené, rasově podbarvené. Já osobně na jeho blog už nechodím. Přečetl jsem jeden z jeho článků, v diskusi jsem napsal, že je mi z toho textu na zvracení a odešel jsem. I kdyby tento pán v nadpisu článku nabízel zaručený návod na lehké zbohatnutí, vzdušné zámky osmý div světa nebo bůhvíco, já už jej číst nebudu. Ostaně diskuse pod tímto článkem mi dává za pravdu. Udělejte to taky tak. Tím, že s ním diskutujete, jej utvrzujete v "jeho pravdě" a on si bude neustále omílat svoji. Tak jej nechte, ať si píše. Když bude mít nízkou karmu a nulovou diskusi, třeba se sebere a odejde ty svoje zvratky plodit někam jinam. Tady jenom otravuje vzduch.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

7. 1. 2010 7:17
Pane Horváthe.

Ještě jednou jsem si přečetl Váš článek. Takhle po ránu fakt skvělé čtení na rozjezd. Mám na Vás jeden dotaz. Moýná i Vy jste v diskusi zaznamenal (a je to i v mém příspěvku) termíny Cikán a Rom. Sám mám zkušenost, že ti pracovití o sobě říkjí, že jsou Cikáni, zatímco Romové okupují sociálky a vyznávají rasovou turistiku.(teď byla třeba módní Kanada) Mohl byste nám to někdy vysvětlit, třeba v nějakém článku: Děkuji Vám a držím pěsti.R^R^

0 0
možnosti
KT

Ježikača

7. 1. 2010 23:30
Re: Pane Horváthe.

nelekejte se, nerozdvojila se mi osobnost, jen se vám sem trcochu pletu. :-) jasně. taky mám známý, kteří si nevydělají málo, děti pozitivně motivují, aby se učily jazyky a odmaturovaly co nejlépe. jezdí prostě ze Slovenska dělat nejen zedničinu, ale i tesařinu a "elektrickou" už několik let pro moravskou firmu. jsou to prima chlapi, mají manželky "metry", kterým se rádi pochlubí, jak si jich firma váží, a které jsou zvány na glajchy a velké firemní slávy. a jsou krásně hrdí, když dostanou "pochvalu před nastoupenou jednotkou", tedy i inkoustama z fimy. jsem přesvědčena, že v tu chvíli je to pro ně rozhodně víc, než peníze. chtějí nahoru a chtějí perspektivu pro potomky. a jsou velmi vyhledávaní a považujeme si jich všichni, kterým něco kdy ve volném čase dělali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik