Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Erosino

11. 11. 2009 22:48
Skoro je to tak

Skoro je to tak. Sám jsem v Boleticích nějaký čas bydlel a živě si pamatuji, že to tam bylo mnohem horší než dnes. Již delší dobu (dle mého názoru) nejsou Boletice vyloučenou lokalitou. Spousta romů se odstěhovala do VB a hlavně tyto domy skoupili soukromí majitelé kteří si tam z velké části udělali pořádek sami. Vím že si romové snaží najít práci. Rekvalifikují se pokud mají možnost a nebo pracují tzv. na černo, neboť je jen málo kdo zaměstná na smlouvu.Většinou ale pracovat chtějí. V Boleticích existuje nízkoprahové centrum KAMARÁD kam se chodí děti (všechny děti) doučovat a bavit se volnočasovými aktivitami. V KAMARÁDU je nově otevřené také centrum pro maminky s dětmi (mateřské centrum). Nesouhlasím však s tím, že je v Boleticích etnická skupina čechů. Vždy tam byly češi (neromové) majoritou. Veřejná služba v Boleticích funguje skvěle. Ať jako metaři,nebo hlídkující. Fungují dobře v celém městě. ROMOVÉ BY PRACOVALI KDYBY MĚLI MÍSTO A UPLATNĚNÍ. Ať se všem lidem daří.

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

12. 11. 2009 19:55
Re: Skoro je to tak

Netvrdím, že by etničtí češi v Boleticích byli minoritou . Používám termín Etnický čech protože mi nerom prostě zní peorativně ...... Jinak díky, že jsi zavítal. Předpokládám, že pod tímhle nickem( Erosino) jsi Ty Pavle.

0 0
možnosti
J

Janpoko

24. 10. 2009 22:34
Výborně.

Tohle je jediná cesta, jak se může něco zlepšit, ale je to běh na dlouhou trať. Ale tohle řešení bude mít spoustu nepřátel, hlavně z řad neziskovek, profesionálních Romů a různých ochránců lidských práv, kteří by se tak stali zbyteční a přišli by o pěkné prachy. S pozdravem, Jan Pokorný.

0 0
možnosti
QS

Qaramay Shehri

15. 10. 2009 18:13
hALELUJAA

rad ctu takovy zpravy....at je jich co nejvic !!!

a hlavne sem rad, ze je to jak pisete dobrovolne "zezdola"... parada!

pozdravujte mamcu!

0 0
možnosti
I

Ivik_T

15. 10. 2009 16:59
Souhlasím

Za dobu svého života jsem  poznal mnoho slušných romů, i vysokoškolsky vzdělaných. Dokonce jsem měl jednoho jako vyučujícího na VŠ.  Všichni však dopláceli na všeobecné povědomí majority o romech jako "těch špatných". Je jedině dobře, že romové v Děčíně sami organizují takovéto aktivity bez nařizování nás "gadžů". Dělají to pro své děti a ty v nich uvidí příklad. Každý si více váží toho, co sám udělá, než toho, co mu na stříbrném tácku přinesou jiní. Kéž by takových aktivit bylo víc.:-)

0 0
možnosti
V

vsamotar

15. 10. 2009 12:22
Blahopřeji

Vím, že poctivý rom to má v životě daleko těžší, než nepoctivý běloch. Předsudky o romech jsou bohužel v majoritní společnosti dost silně negativní. Jsme povrchní a zvyklí škatulkovat. Ty patříš do téhle škatulky, ty do téhle... Škatulku "poctivý pracující rom" otvíráme jen velmi opatrně, je jich zatím málo. Ale jsou a je to dobře. Snad jí budeme brzi moci otvírat stejně často, jako ostatní škatulky.;-)

0 0
možnosti

originalni_demokrat

14. 10. 2009 20:08
Je to dobře

situace se bude zlepšovat, když budou lidé sami chtít.

0 0
možnosti
O

o.kostal

14. 10. 2009 18:00
Jestli je to pravda tak tleskam

a preju, aby to i nejakou dobu vydrzelo a aby aktivni romove prekonali pripadne prekazky!

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3961x
"Většina Romů se zaměřuje jenom na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu. My jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný... Málokdo se ptá, co může zlepšit on sám."
Za svými názory si stojím a proto kdykoliv:
e-mail(horvy00@seznam)
mob.(739312147)
Skype(D.H.Radek)

Seznam rubrik