Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

21. 10. 2011 9:47
No - a co by asi ta skupinka s těmi 80 % hodnot dělala,

pokud by nevytvářela další projekty. Jinými slovy - kdyby je neinvestovala a tak nevytvářela další pracovní místa (jinde samozřejmě odstraňovaná automatizací a computerizací). Máte dojem, že je prožírá?   Jedním z nejhorších dopadů e-sítě je fakt, že na ní mohou lidé ničemu nerozumějící bobtnat svými "geniálními" úvahami.

0 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

21. 10. 2011 10:02
Re: No - a co by asi ta skupinka s těmi 80 % hodnot dělala,

Nemístná otázka. Nejde tu vůbec o peníze, ale o moc. Neomezenou moc. Podstata obsah článku autora není, jak Vy píšete, "geniální", ale prostá. A pravdivá.

http://www.reformy.cz/zpravy/prichazi-revoluce-s-resenim-ron-paul/

2 0
možnosti

3lipy

21. 10. 2011 9:35
Co ale s tím pane autore?

Nadnárodní společnosti, finanční, farmaceutický...jsou tak mocné, že s nimi nikdo nepohne...obzvlášť, když lidi nechtějí připustit, že to tak je. V jednotě je ale sílá. Proto se snáží všemi prostředky rozeštvat lidi-národ-rodiny-vsévají mezi nás nenávist a zlobu-srší ze všech médii..umlátit nás negací, oslabit finančně, nainfikovat strachem, aby se jim lépe s námi manipulovalo-což se jim daří. Je ale pozitivní skutečnost, že lidé si situaci pomalu uvědomují. "Vědět" je žačátek cesty k "dokázat"!

Díky autore!

2 0
možnosti
AA

Saša

21. 10. 2011 9:30
Třetí světová válka byla studená

a skončila podpisem kapitulace na Maltě.

My jsme byli na straně poražených, i když si (jak je v Čechách historickou tradicí) namlouváme, že jsme to vyhráli a stavíme se do tábora vítězů.

Ve skutečnosti jsme byli poraženi, což se projevilo například ohromnou ztrátou trhů, likvidací zbrojního průmyslu a předáním bank a velkých podniků do rukou vítězů. To je obvyklý důsledek války pro poraženého.

1 0
možnosti
MR

rodd

21. 10. 2011 9:16
To je ale splácání

několik dimenzí dohromady. Každá země má jednak jinou mentalitu, dále historické zkušenosti, tradice a potřebu určitého životního prostředí. Navíc v rámci toho všeho zde probíhá evoluční učení na nové podmínky a rozměry bytí. U nás je fatální problém tzv. Husákova ovčonství, tedy deficit samostatné rozvinuté osobnosti a lidi jsou zvyklí že to udělá někdo za ně nejlépe direktem a oni pak tiše budou obcházet systém kdy se jim to hodí. U nás je to není tak problém globalizace ale v tom že nejsme občansky samostatní a svébytní, proto nám mohou s.át na hlavu. Arabské země ty jsou založeny vesměs na kmenovém uspořádání a koránu, Rusko na tandemu vládce a patriarcha. Právě nebezpečné je toto povrchní vnímání světa na několika hodnotách a bez znalosti  jak historického vývoje, tak mentality, etnika, tradic a životních potřeb.Učíme se za pochodu a z chyb tedy nikdy zde nebude harmonický stav, vždy budeme muset reagovat na nerovnosti, jež vznikají tím že žijeme a tvoříme.Tak museli reagovat naši

0 0
možnosti

jarinka

21. 10. 2011 9:09
DOBRÝ!!!

Se vším souhlasím, ale jsem hrozná, místo do malého obchůdku vedle chodím nakupovat do Kaufu, večer, až sleví. Ušetřím na potravinách, abych si mohla koupit trekové boty. Lidi jsou strašná chása. Karma.

1 0
možnosti
_

_muffin_

21. 10. 2011 11:29
Re: DOBRÝ!!!

Uzijte si sve posledni trekove boty. Protoze az ten obchudek vedle vas zkrachuje a mezinarodni retezce bez konkurence navysi ceny na takove co mival ten obchudek, pak uz si zadne trekovky nekoupite. Vcera jsem cetl pekny blog o tom jak mezinarodni retezce prodavaji pod cenou aby znicily i ty posledni obchudky co jeste zustaly.

1 0
možnosti
J

janní

21. 10. 2011 8:30
a ještě

a ještě je dobré pro přežití v dnešní nelehké době opustit konzumní způsob života i vánoce chudé na dárky mohou být krásné a mít dobré vztahy s rodinou i s tou širší a mít přátele a kamarády na které je spoleh ,abychom se mohli vzájemně podržet a pomoct si..takové to výš a dál za každou cenu,třeba přes mrtvoly je velmi krátkozraké,být slušnej, pracovitej a čestnej se nakonec vyplatí;-)

1 0
možnosti

jarinka

21. 10. 2011 9:10
Re: a ještě

R^

1 0
možnosti
J

janní

21. 10. 2011 7:52
naprostý souhlas

a souhlas i s tím jak to řešit,na řetězce kašlu dávno,naši sámošku ještě nezrušili a je tam někdy i levněji jak v řetězci a mají české věci, mouku, sýry, šunku..a pečivo už peču všechno dávno doma(je to lehké,zvádám i bagety, loupáčky, rohlíky,slaninovo sýrové housky,dalamánky,tažený štrúdl a mnoho dalšího..stojí to zlomek co z řetězců,dobrou pekárnu mám daleko) a přemýšlím i nad pecí na chléb na dřevo,budu dělat i domácí paštiku a sýry a mám slíbené i obilí z českého pole,přidávám to jako deset deka čerstvě semleté celozrnné mouky do chleba a je to mňamka..a zkusím i chléb celozrnný a budu zkoušet i chleby kváskové..na zahradě jsme poryli anglický trávník jako jedni z prvních ,zahrada je velká,komplet ovocná zahrada zbyla po dědovi(máme i broskve..), tu jen omlazujeme a pro brambory a cibuli na zimu jezdíme kousek na jeden statek taky už asi tři roky.Ty brambory se supermarketovým cosi nedají vůbec porovnat,máme prostě brambůrky mňam.

1 0
možnosti
PM

KOLDAK

21. 10. 2011 7:52
V zásadě to tak je

1 0
možnosti
S

svann

21. 10. 2011 7:35
Souhlas

Já to vidím,bohužel,naprosto stejně.

1 0
možnosti

Ottis300

21. 10. 2011 7:12
Dáse s tím souhlasit

2 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2273x
Dr.Hron a jeho postřehy

Seznam rubrik