Sociální ráj je na dosah

Stačí  jen ve volbách podpořit ČSSD či KSČM a je to tady! Sympatičtější je KSČM, jelikož nabízí mateřskou 14 000czk, tak své ženě pořídím několik dětí a nebudu pracovat. Na co taky? Ze sociálních dávek vyjdeme úplně v pohodě. Jenže mě zahálka nebaví a žít na dávkách je odporné.  

No teď mě napadá kdo vůbec bude chodit do práce? Asi jenom nějací nadšenci, kteří budou mít práci dobře dotovanou, jako například v Řecku, kde státní zaměstnanci dostávali za znalost práce na PC příspěvek 1500 Eur.

Stejně pracovat není ani kde. Regionální zemědělci, drobní zpracovatelé a živnostníci  byli povětšinou vyhubeni díky politice předchozích vlád a ze zbytku republiky zbyla jen nadnárodní montovna součástek do aut, které jdou nyní ohromě na odbyt.

 Dnes je to fajn. Česnek koupím z Číny, cibuli z Polska, rajče ze Španěl, jogurt z Německa. Tak to má být. Potravinová samostatnost státu je blbost, zvláště když se nám dnes otřásá v základech celá EU.  Je zajímavé, že na západě si soběstačnost regionů udrželi a u nás se vše zlikvidovalo, asi budeme vepředu, nebo neumíme počítat. Ono posílat prachy z republiky ven, místo toho nechat je v regionech u výrobců je asi dobře. 

Ještě že máme kvalitní globální ekonomy, kteří nás vyvedou z krize. Receptů z jejich úst a úst politiků, jsem slyšel víc než dost, ale na můj v kus jsou moc rychlí. Krize trvá už dva a půl roku a zdá se, že v horizontu tak sta let, by mohla skončit. To je doba na to, aby se lidé naučili znovu myslet a pracovat, což po šedesáti letech nic nedělání, zakončených dvaceti lety hodování, bude asi těžké.

Autor: Drahomír Hron | úterý 18.5.2010 17:01 | karma článku: 28,43 | přečteno: 1353x
  • Další články autora

Drahomír Hron

Je čas vyjít do ulic

16.11.2011 v 18:53 | Karma: 25,52

Drahomír Hron

Tak do mne definitivně dorazilo

15.11.2011 v 22:30 | Karma: 23,49