Pandur z Pandořiny skříňky

Tak nám zase vybublala na povrch další povedená aférka. Za nákup předražených obrněných transportérů měla být vyplacena odměna až 1,4 mld. czk, což je opravdu pěkné všimné.

Do aféry je nejvíce namočena ČSSD, která v té době byla u vesla, nejvíce pak Standa Gross, který si na to bohužel už nevzpomíná-Stando neber ty úplatky, nebo se zblázníš!  Nasypáno dostala i prý ODS pro případ výhry v dalších volbách, což je normální praktika lobbistů při velkých státních zakázkách.

Paroubek, ikdyž v té době u vesla nebyl a mohl se od celé situace osobně distancovat, na situaci zareagoval dobře a brání ČSSD. Zavázal se, že celou kauzu nechá přešetřit metodou „Padni komu padni“, tak jsem zvědav, co vyšetřování přinese.

Celá aféra je jen jednou z mnoha dalších politických zlodějin, která náhodou vyplavala na povrch, je jen dalším důkazem, že politici naše peníze nadále spravovat nemůžou, jelikož je berou jako cizí kapitál sloužící k jejich osobnímu obohacení. Veškeré státní a polostátní firmy slouží jako zdroj příjmu pro parlamentní strany. Zdrojem korupce je výhradně správa veřejných financí, čili pokud nějaká parlamentní politická strana tvrdí, že zatočí z korupcí tak lže.

U ODS i ČSSD je toto tvrzení je obzvláště lživé, jelikož pánové z obou politických stran na sebe ví tolik prasáren, že se dlouhodobě vzájemně kryjí. Dosud jsem ani od jedné strany neviděl žádný konkrétní žitelný model, jenž by měl korupci zabránit a pochybuju, že nějaký uvidím.  Pokud půjdu k volbám tak obě strany můj hlas z těchto důvodů nedostanou. Do celého politického systému je třeba pustit novou mladou krev s novými hodnotami a vizemi. Je nejvyšší čas zahnilé korupční parlamentní vody navždy vypustit.

Autor: Drahomír Hron | čtvrtek 18.2.2010 15:43 | karma článku: 29,98 | přečteno: 1670x
  • Další články autora

Drahomír Hron

Je čas vyjít do ulic

16.11.2011 v 18:53 | Karma: 25,52

Drahomír Hron

Tak do mne definitivně dorazilo

15.11.2011 v 22:30 | Karma: 23,49