Fetující nemládež

Jako znalec poměrů v naší republice, směle prohlašuji, že fetuje kde kdo a kde co, bez rozdílu věku.

Pražský kolorit sockujících občanů jsem nechal dávno za zády a přestěhoval jsem na vesnici, v domnění nějaké čistoty života. O to více mne překvapilo, že mladí lidé z těchhle končin se nevěnují ničemu jinému, než výrobě a konzumaci fetu, místo nějakému předávání originální řemeslné výroby z otce na syna a dalším tradicím.

Není se čemu divit. Staří hospodáři jsou již pod drnem a jejich potomci, díky komunistům se naučili jenom pít a práci odrbávat. Potomci těchto výpitků  pití svých otců přitvrdili drogami a máme tu ty nejpodivnější výsledky současné doby: Prakticky nesvéprávného občana do 35let, který je něčím vyučen, ale netuší čím a už vůbec neví jak by měl svou práci odvádět. Na vzdělání kašle, na možnosti přemýšlet jak dál, též. K životu mu plně postačují rodičové, u kterých bydlí a občasná nárazová brigáda na základě které zavlaží své vole, případně dá nějaký ten tvrdší fet.

Nechci hanět vesničany ani měšťáky ani kohokoliv jiného, kdo něco efektivně tvoří a má za to adekvátní odměnu (mimochodem tohoto typu lidí se krize nedotkla). Když dnes vidím všeobecný vztah českých občanů k manuálním pracím a slýchám iluzorní představy mládeže o jejich životě, tak mi to nedá, abych se nenasral na těch čtyřicet let komunismu co tu bylo a vychovalo, díky svým zvráceným ideám, několik generací zlodějů a lehkoživů.

Autor: Drahomír Hron | středa 23.6.2010 3:01 | karma článku: 17,27 | přečteno: 1318x
  • Další články autora

Drahomír Hron

Je čas vyjít do ulic

16.11.2011 v 18:53 | Karma: 25,52

Drahomír Hron

Tak do mne definitivně dorazilo

15.11.2011 v 22:30 | Karma: 23,49