Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

anžto

18. 2. 2010 10:56
moc nerozumím

tomu o těch dětech - jak se stát doví, že dal důchodce něco dětem?

0 0
možnosti
I

ika

18. 2. 2010 12:23
Re: moc nerozumím

nevím sice, jak to zjistí, ale připadá mi to jako logický požadavek. Proč by měl stát dotovat důchodcovy děti?

0 0
možnosti

vodní želva

18. 2. 2010 10:26
Jenže, jenže

Přesně před měsícem jsem se vrátil z Austrálie (byl jsem tam pět týdnů za dcerami) a můžu s Vámi souhlasit. Jenže to má jeden háček. Austrálie je totiž úplně jiný svět, já bych řekl, že svět skoro dokonalý. To není jenom o zákonech, ale i o tom, jak se ti lidé chovají. Třeba na dálnici je tam povoleno 110 a já jsem tam snad neviděl nikoho, kdo by jel přes tuto hranici. Nikdo si nedovolí snažit se obrat stát na daních (ono by se mu to asi ani nevyplatilo), nikdo nemá předsudky vůči menšinám (je to logické, protože tam jsou přistěhovalci skoro všichni), maximálně tam řeknou, že Číňani jsou hrozní řidiči. No a když jsme u těch zákonů, tak je samozřejmě dokonale neznám, ale připadalo mi tam všechno daleko jednodušší. Dcera chce se svým přítelem stavět. Jakýsi úředník jim to nepovolil, tak se obrátili na soud. Přišla soudkyně, podívala se na místo a napsala, že stavět mohou. Tečka. Když to porovnám s letitým procesem u nás, tak nechápu. 

0 0
možnosti
JD

pedr64

18. 2. 2010 10:47
Re: Jenže, jenže

sakra, a mají tam vůbec policii a kriminály, když jsou všichni tak dokonalí a ani je nenapadne nedodržovat zákony? Trochu méně barvotisku, prosím

0 0
možnosti
Z

Zabangovanbangem

18. 2. 2010 9:03
Nelžete nám náhodou tak trochu?

"Důchod může dotyčná osoba použít pouze pro své účely, neexistuje, aby důchodce dával peníze svým dětem či vnukům." Mohl byste mi laskavě prozradit kdo a jak to hlídá? Na každého důchodce je nasazený špicl, terý mu kontroluje peněženku a nákupní košík? Týká se to i pozvání na oběd, nebo dárků k narozeninám či Vánocům?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

18. 2. 2010 9:13
Re: Nelžete nám náhodou tak trochu?

nikdo as nebude řešit dárky k Vánocům....jde o to, že když někdo přestřelí....stát zareaguje: "dostáváš peníze od státu, protože prý je nutné potřebuješ" Není-li to pravda, přijde o ně.

Tvrdé, ale logické a funkční.

0 0
možnosti
JV

jonnys

18. 2. 2010 8:49
hnus velebnosti

nevim takze ti kdo budou hodne makat ... nedostanou nic ??? tak to jsme na tom lepe

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2274x
Dr.Hron a jeho postřehy

Seznam rubrik