Od půllitru k medaili za hrdinství

Je tomu už skoro týden, co se v Chrastavě střílelo (alespoň teda tou airsoftovou zbraní). Národ se dozvěděl, jak snadné je zastřelit našeho prezidenta, a já se dozvěděl, že někteří moji spoluobčané jsou asi padlí na hlavu.

Už jsem pochopil, že ve většině společnosti je IN tvrdit o politicích, že to jsou jen prostě debilové. To jsem si koneckonců vyzkoušel na vlastní kůži a když jsem se pídil, proč je onen politik (v tomto okamžiku není podstatné jeho jméno) tím debilem, bylo podle pána to, že "je to prostě debil". Jak rozumné.

Každý člověk má právo nesouhlasit, má právo s někým nesympatizovat, ale zřejmě by ho k tomu měly vést nějaké důvody. Já také neříkám o všech řemeslnících, že jsou neschopní, když mi jeden z nich neudělá vše podle představ. Jasně, už si ho nikdy neobjednám, budu říkat známým, jak byl šílený, ale rozhodně na všechny nezanevřu.

Ještě víc jsem byl pak překvapen, když se z Pavla Vondrouše stal během několika dní opěvovaný hrdina. Že někomu zachránil život? Že se něčím zasloužil pro společnost? Ba ne, vystřelil pár de facto neškodných střel na prezidenta. Zřejmě se v nějaké hospodě vedla dlouhá a duchaplná diskuze plná superlativů o politice, která nabídla nespočet možností, jak se vypořádat s ekonomickými a dalšími problémy naší země. A tak se pan Vondrouš rozhodl postrašit našeho prezidenta a sklidit uznání od široké veřejnosti. Proboha za co?

Tak prvně asi za to, že jeho stupidní legrace mohla stát život nejen jeho, ale hlavně i kolemjdoucích. Za druhé za to, že politikům nabídl své řešení, ke kterým společně se svými kamarády dospěli. To zveřejnil v chatu pro server iDnes. A jak je to jednoduché, udělejme všechno jako v Německu. Tam mají prý peněz dost.

Navíc tento člověk je strašný chudák. V jedné době neměl ani peníze na veřejnou dopravu, a proto jezdil na černo. A co čert nechtěl, ještě ke všemu dostal pokutu, kterou nemohl splatit, a byla na něho uvalena exekuce. Sám prozradil, že jenom za cigarety utratí 2 tisíce korun za měsíc. Jak mu pak z jeho platu mají zbýt peníze na něco takového, jako je jízdenka? A oni mu ještě dají pokutu. Jak sprosté.

Někteří lidé ho dokonce nabádají k tomu, aby založil politickou stranu. Nechci nikoho zatracovat hned v úvodu, ale díkybohu že to neudělá. Nevím podle čeho volí jiní, ale já si své zástupce do orgánů ČR rozhodně nevybírám podle toho, kdo dokáže lépe simulovat útok na prezidenta. Jenže to přesně ukazuje to, na jaké ubohé populistické řeči dnešní společnost skočí. Už vlastně stačí říct: "Všichni jsou debilové." A voliči se vám jenom posypou.

Co mě ještě víc zaráží, že se objevují lidé, kteří mu posílají peníze. Proč? Protože se svým platem si nemůže dovolit kupovat každý měsíc cigarety za 2000 Kč? Raději bych poslal tisíce na charitu, na děti bez domova, než stovku tomuto - a abych použil dle médií správnou terminologii - atentátníkovi.

Autor: Radek Dragoun | čtvrtek 4.10.2012 15:20 | karma článku: 19,08 | přečteno: 864x