Bahno, byliny, rašelina a léčivé plyny Bulharska

Astma, lupénka, bronchitida, osteoporóza... Onemocnění, které se vyskytuje snad v každé rodině. Léčba zdlouhavá bez valných výsledků. Existuje způsob, jak tyto nemoci zmírnit, či nemocnému organismu alespoň trochu ulevit. Vypravit se do lázní.

Tradice lázeňské léčby se v Bulharsku datuje od nepaměti. Skvělé hydrotermální a bioklimatické podmínky vytváří ideální možnosti pro bahenní léčbu, léčbu mořem a další podpůrné způsoby léčby kožních onemocnění, nebo nemocí dýchacího systému. Bulharsko je jedničkou mezi evropskými státy, co se týče klimatoterapie. Minerální vody jsou zase známé svým rozmanitým chemickým složením, mineralizací a typy rozpuštěných minerálních solí, dále léčivými plyny a biologicky aktivními mikrosoučástkami.

Bahenní zdroje na pobřeží Černého moře, léčivá rašelina a jíly mají velký potenciál v léčbě mnoha různých nemocí. Bulharsko zaujímá jedno z prvních míst na světě s mimořádnou rozmanitostí léčivých bylin a vynikající léčebné vlastnosti jeho včelích produktů. Toto bohatství přírodních faktorů dává neuvěřitelné možnosti pro účinnou léčbu nejrozšířenějších chorob naší doby.

Pestré profylaktické a terapeutické léčebné účinky nabízejí bulharská klimatická horská střediska. Z vnitrozemských doporučuji navštívit například Devin, Velingrad v horách Rodopy, nebo Hissar. Mineralní koupele nabízí lázeňské město Stara Zagora, Banja je další lázeňské městečko v údolí Razlog nedaleko Banska. Mnoho procedur najdete v lázeňském centru Sandanski nedaleko města Petrich. Nejteplejší minerální vody v zemi nedaleko pohoří Rila mají lázně Sapareva.

Pokud si budete vybírat ubytování v hotelu s lázeňskými procedurami, soustřeďte se například na tato místa: Dobroudja Hotel v letovisku Albena, Riviera Holiday Club, Sunny Day a Grand Hotel Varna u St. Constantine Resortu, Pomorie hotel v přímořském městečku Pomorie, který je proslulý jako největší bulharské lázeňské centrum.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kalina Draganová | sobota 5.7.2014 9:44 | karma článku: 12,23 | přečteno: 1745x