Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Jak to vidím já. Ondráček. Předlistopadový příslušník VB, dokonce PP VB - tedy pohotovostního pluku. Člověk, který řekněme svědomitě plnil rozkazy, tady řádný voják. Můžete namíntnout, že i někteří příslušníci SS byli řádní vojáci. Ale podle mě to srovnatelné není. On nebyl ten, který by rozhodoval. Ale to nechť posoudí každý sám, každopádně minulost zmenit nejde.

Nevzpomínám si, že by po listopadu nějak škodil, či někomu nějakým způsobem ublížil. Možná se pletu, tak mě opravte.

Na druhou stranu máme premiéra, který podle pravomocného rozsudku vědomě spolupracoval s StB, tedy byl konfident. Mnoho indícií nasvědčuje tomu, že systematicky a za pomocí bank zlikvidoval několik majitelů firem, které chtěl získat. Evidentně v minulém volebním období zneužil své moci a za pomocí FÚ nechal "kleknout" jeho úředníky na nepohodlnou konkurenci, dnes už je víc jak jasné, že neoprávněně a že oprávněné nároky těchto zakleknutých zaplatíme my všichni.

Co se stalo, že jsme se upoutali na bezvýznamného příslušníka VB a skutečného gaunera ignorujeme? Nejsme zase jenom stádo, které dělá to, co si přejí Babišova a Bakalova média? proč nám vadí velitel zásahů na nižším stupni velení a nevadí nám estébák a podvodník? Čí hru to hrajeme a proč?

3 0
možnosti
Foto

Pane Moravec, " Mnoho indícií nasvědčuje tomu, že ..." (vaše slova)

je pomlouvání, pokud máte skutečný trumf tak sem s tím. Mnoho lidí kteří se vyjadřují podobně, má jakýsi komplex že jim ten vlak plný peněz co vjel po převratu do tunelu ujel a na prvním nádraží s otevřenou pusou koukali jak z něj vystupují milionáři.

Ten hon na čarodějnice by měl již skončit a nechat vítěznou stranu vládnout.

Mají na to 5 let a v politice je to příliš krátká doba něco hodně pokazit.

Ale jestli jim to půjde, tak za 5 let vyhrají na celé čáře. Za pokus to stojí.

0 0
možnosti
MK

Všichni se rozohňují, jak je to možné...... Ale na modlu se nikdo neodváží?!!

To, že celý 89. byl v režii Stb, to snad už ví každý. To, že se neřešily hříchy minulosti, za to může, světe div se, pan Havel.

Ten jeho největší hřích se nejmenuje Klaus, ale "kontinuita práva", tedy že v platnosti i po 89. byly komunistické zákony.

5 0
možnosti
RP

Pane Dorotíku, Ondráček je komunista, kterému zlo kouká z očí. A nedivím se, že obyčejní lidé tak po tolika letech reagují. Mají proč. Od roku 1989 nebyla sjednána náprava komunistických zločinů na lidech této země. A tam se stala chyba, protože mělo dojít na spravedlnost a všechny zlodějové a vrazi měli být po zásluze potrestáni. A to se nestalo, proto je naše země v dnešní době v takovém stavu. Právě kvůli takovým, kteří měli být potrestáni a postaveni mimo zákon, protože komunistická ideologie bude vždy znásilňovat a zabíjet, ale oni dnes dokonce sedí ve vládě, kde nemají, co pohledávat.

Až jednou lidé naší země uzavřou kapitolu komunismu jednou provždy jako Němci uzavřeli kapitolu nacismu po 2. světové válce, budou pak moci upřít své oči do budoucnosti bez špatného svědomí a poměry naši společnosti se změní k lepšímu.

Dosud tady vře jen zlá krev, ale obyčejných lidí to nebude...

4 2
možnosti
JL

Pan Ondracek je vyplodem nasi organizaci statu. Jako nevinny obcan, muze byt na kandidatce strany a zvolen (pomoci procentualnim hlasovanim) do Snemovny. Je take, jako poslanec, moznym kandidatem na ruzne funkce ve Snemovne. Vsechny "narky" nad jeho minulosti jsou k nicemu.

V organizaci volby do Snemovny kterou preferuji, by pan Ondracek se do ni tezko dostal. I mnoho jinych "starousedliku". (Kalousek, Sobotka, Nemcova a podobni). Vymenu poslancu by ucinili obcane sami. Nemuseli by prochazet stranickym seznamem. Volili by z vyberu kandidatu ve svem volebnim obvodu.

Dale je dobre se zamyslet na zmene schvalovani navrzenych kandidatu na funkce v organizaci statu. Meli by prochazet proverenim a schvalenim Senatu. Tim by vznikla dulezita "kontrola a rovnovaha" tohoto system vedeni statu.

1 0
možnosti
OU
VD

Tak potom to, co tady dnes řešíme, není nic jiného než politická fraška za účelem politického boje o záchranu parlamentních trpaslíků a tajtrlíků, nic víc.

V tom případě si rozumíme a máme jasno.

:-)

9 3
možnosti
MB

p.Dorotík - Na hlavní stránce se objevují názory, které jsou mi zcela blízké :

1) To, že byl kdysi "mlátičkou", bych mu odpustil. To, že se mu po těch časech stýská, mu odpustit nemůžu. Je to odporný člověk .... 2) Je nutné si opakovat základní fakta : Babiš,Zeman,Okamura. Pokud toto bude v české politice,máme problém ... :-).

6 10
možnosti
VD

Pane Bučku,

plevel nevyroste na zahrádce, na které pořádek.

Že ty osoby, které uvádíte, jsou tam kde jsou a mohly takto vyrůst, prosadit se, ........ ???

O tom je ten můj blog. Nevím, co bych dodal.

:-)

10 0
možnosti
Foto

"Nebýt „profláknutosti - politikaření, lhaní, podvodů, hamižnosti a zlodějen“ tzv. tradičních demokratických stran, tak dnes".....nemáme v Parlamentu koalici ANO, KSČM a SPD, která vyniká profláknutostí - politikařením, lhaním, podvody, hamižností a zlodějinami. :-)

13 12
možnosti
VD

... když už to tak vidíte, tak asi se vyučili nebo jen přiučili od těch tzv. tradičních .... .

:-)

12 1
možnosti
Foto

Je zajímavé, že obdobně zaměřenou relativizaci a manipulaci jsem dnes už někde četl, asi je to organizované nebo nakažlivé.

9 5
možnosti
JS

Na Váš poslední odstavec je zcela jednoduchá odpověď.Protože v roce 1989 chyběl někdo typu Pinocheta,který by vymetl ten komunistický Augiášův chlév.Bývalí komunističtí pohlaváři přešli do ekonomické sféry a bývalí STbáci jsou na naší politické scéně pevně přisátí.Dlouhá cesta k nápravě!!!

14 3
možnosti
JR

J61a95n 75R78á90ž

5. 3. 2018 14:27

No, ale musíme vzít v úvahu , že aby nějaký "Pinochet" mohl ten Augiášův chlév vymést, nesměl by se nechat komunisty zvolit prezidentem!

4 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik