Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J93a83r91a 56R41a94n24k

17. 2. 2018 5:06

Vas asi ne, ale veskere me pratele v CR ano:-/

0 0
možnosti
LU

"akýkoliv výpadek našeho exportu je pro naši ekonomiku existenčním rizikem. Jenže podobné riziko padá na hlavy i těch, kteří naši produkci v takovém objemu odebírají (často ji jen pod svou hlavičkou přeprodávají na světové trhy). Museli by ji někým, něčím nahradit. Čím? Kým? Kde brát a nekrást? „Že by tou invazivní hordou z jihu?“;-D;-D;-D;-D;-D

Samozrejme nemecká ekonomika by bez českého importu zkolabovala;-D;-D;-D

Nemci preto budú na kolenách prosiť Čechov, aby ich mohli naďalej dotovať. Veď čo by si počali bez českých výrobkov.;-D;-D;-D

3 0
možnosti
JP

Myslíte? Já bych přesto včas preventivně vyměnil své koruny za eura. Také bych počítal s tím, že hranice budou časem opět zadrátované.

2 0
možnosti
RH

Jedno slovo: "robotizace"... Znáš?

3 0
možnosti
VD

Ano, znám.

Jen se obávám, že to ještě nedokáže dostatečně řešit problémy dneška.

Ta vědomě a cíleně vyvolaná imigrace není jen tak samosebou.

Na projevy a demonstrace humanity v takovém rozsahu nevěřím. Obzvláště od nadnárodního finančního kapitálu.

Kdyby něco takového existovalo a platilo, tak by se ve světě tak intenzivně neválčilo - ono, bez hromady peněz žádnou válku vést nelze a kdo je má? (bez takových peněz by nebyla Velká sv. válka, VŘSR, II. sv. válka, .... a dnes ani války na středním východě ....).

Takže paní Merkel buď řeší skutečně existující problémy s nedostatkem lidí v Německu a svých "provinciích" a nebo to dostala befelem .... (ona zjevně také není úplně svým pánem ....).

Že jsme neoddělitelnou součástí Evropy, to je neodiskutovatelné. Ale EU je jen instituce, kde máme takovou pozici a slovo, jaké si v přetlačované vydobudeme.

:-)

0 1
možnosti
VV

S laskou a obdivem ctu vzdy odborna pojednani lidi o vecech, o kterych nemaji nejmensi potuchy.

To je lepsi nez humor Vlasty Buriana.

16 4
možnosti
AR

Je opět vidět, že autor článku je hlava;-D;-D!!

1 1
možnosti
KT

Já osobně bych preferoval válku biologickou, např. prostřednictvím mandelinky bramborové. Psychologická válka, to je na mě moc velké psycho

8 1
možnosti
Foto

J71a92k79u26b 82R82o26t17h

15. 2. 2018 16:37

Vcelku vám nezávidím, že žijete v nějaké Německem vysávané provincii. To je fakt hrůza. Přijeďte radši k nám do ČR, tady je to celkem fajn, až tedy na ty davy stěžovatelů na marginálie. ;-D

12 2
možnosti
LS

Obyvatelstvo EU 506 mil., obyvatelstvo ČR 10 mil., obyvatelstvo Německo 82 mil.

HDP EU 25700 EUR na hlavu, HDP ČR 20600, HDP Německo 32000.

Vývoz ČR (rok 2016, zdroj https://www.czso.cz/csu/czso/zahranicni-obchod-cr-rocni-udaje) 147 mld. EUR, z toho do EU 122 mld., z toho jen do Německa 47 mld.

Dovoz ČR 129 mld. EUR, z toho 86 mld. z EU, z toho 34 mld. z Německa.

Pokud bych HDP bral přepočtem z výše uvedených čísel, tak export z ČR dělá 69% HDP, přičemž export do EU dělá 58% HDP.

Vývoz Německo (http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/nemecko-zahranicni-obchod-a-investice-19042.html) rok 2016, 1207 mld. EUR (z toho 707 mld do EU), dovoz 954 mld. (z toho 632 mld z EU).

Pokud obdobně jako v předchozím případě přepočítám poměr exportu k HDP dostanu, že Německu činí export jen 46% HDP přičemž do export jen do EU činí pro Německo jen 27%.

HDP České republiky tvoří jen 1,6% HDP celé EU. Opravdu si myslíte, že by EU měl položit výpadek ekonomiky v rozsahu 1,6%? Spíš to bude stimul. Každá firma se raduje z ukončení činnosti konkurence, protože může převzít její zákazníky.

Tvrdit při takovýchto číslech, že případný odchod z EU hravě ustojíme mi přijde asi podobně rozumné, jako že při tělesné teplotě 41°C se není třeba znepokojovat, protože se umírá až při 42°C.

19 3
možnosti
VD

Ale pane Suchánku, to co uvádíte a dovozujete v posledním odstavci, v textu blogu vůbec není. Dále viz níže komentář na příspěvek pana Bučka.

:-)

3 2
možnosti
MB

Pane Dorotík, Vy jste zřejmě ušknut nějakým zimním hadem, který záludně číhal v závěji ! Pokud mou osobou nemilovaný - Josef Středula, předseda ČMKOS , sděluje - "Na zaměstnance by to mělo naprosto fatální dopad. Znamenalo by to propad české ekonomiky, ohrožení velkého počtu pracovních míst, protože investoři by se rozhodovali v závislosti na této situaci. Myslím, že současná nezaměstnanost by násobně vzrostla" ... Závidím Vám osobní přehled - já jej nemám ! ... :-)

Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/anketa-byznys-exit-evropska-unie-vystoupeni-referendum-pk8-/eko_euro.aspx?c=A180214_134202_ekonomika_fih

11 0
možnosti
VD

Asi jste nepochopil, co jsem chtěl říct.

Domnívám se, že k žádnému Czexitu ve skutečnosti logicky nemůže dojít, protože by to závažně poškodilo všechny dotčené, ne jen nás. A proto všem těmto stranám nezbývá, než se domluvit.

A jestli v tomto domlouvání budeme rovnocennými partnery, to záleží jen na nás, na lidech, kteří tam za nás budou.

:-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik