Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komunisté volí Nezávislé Rožnováky, a kdo volí Nezávislé Rožnováky, ten volí komunisty

Kdo by neznal dnes již starý vtip: „Táto, koho budeš volit?. Komunisty. To vím, ale z které strany?“ 

Po 29 letech od revoluce a po letitých mocenskopolitických angažmá ODS a ČSSD s podporou KDU-ČSL, proti dnešním oficiálním komunistům nelze obecně nic namítat. Tyto strany je svou léta neurvalou politikou doslova rehabilitovaly. Takže komunisté dnes nikomu z normálních lidí prakticky nevadí, jsou jim lhostejní.

Jen pro připomenutí. Ti z komunistů a jejich přisluhovačů, kteří v době panování KSČ sami na svém vlastním systému parazitovali a pouštěli mu žilou, jako ti správní oportunisté ihned po revoluci zahodili své stranické knížky a přešli do nově vzniklých stran. A ti, co u nich zůstali, tak buď byli tak profláknutí, že převléknutý kabát by jim stejně nikdo neuvěřil a nebo už tenkrát byli více informovaní o skutečné podstatě věci, čímž viděli kousek dál, a tak tušili, že kromě změny orientace z východu na západ se na samotném stylu a praktikách politiky zase tolik toho nezmění (stejní lidé, stejný styl, stejné praktiky, stejná politika, jen v jiném dresu).

Dnes jsou dva týdny před komunálními volbami.

Asi je logické, a tak i pochopitelné, že v obcích kolem Rožnova se oficiální komunisté z obecní politické scény úplně vytratili a do komunálních voleb už nějaký čas nechodí. V Zubří je to jiné, tam i letos postavili plnohodnotnou kandidátku. Není to žádné překvapení, protože ve městech, a tam kde byla nějaká větší fabrika, bylo v minulosti i odpovídající silné komunistické zázemí (na konci 80 letech bylo v ČSSR cca 2 milióny komunistů a k tomu je nutné připočíst i ty neoficiální, spolupracovníky, nohsledy, přisluhovače, pomocníky a pohůnky).

Z toho pohledu by komunisté v Rožnově na tom měli být minimálně stejně, ne-li násobně lépe (velké město a v minulosti několik velkých významných fabrik). Jenže v Rožnově komunisté pro letošní komunální volby úplně vyklidili prostor. V této souvislosti zcela přirozeně vyvstává řada otázek. Co to je? Co se děje? Co to znamená? U kohokoliv snad, ale zrovna u komunistů???

Kdo pamatuje Rožnov 30 let a více dozadu, tak tomu musí být naprosto jasné, že za ta léta komunisté v Rožnově nemohli tak rychle ani vymřít a ani jen propadnout senilitě, aby dnes byli takto neakční a nezbývalo jim, než vzdát se angažmá v komunálních volbách.

Jejich předák Kučera st. někde v médiích to velice úsporně okomentoval slovy, že komunisté v Rožnově nějak ochabují ....., a proto raději uvolní prostor těm mladším ….. . Kdo tomu má ale uvěřit? Kterým mladším? Kteří to jsou?

Kdo z minula pamatuje komunisty, jejich proklamovaný „nesmlouvavý revoluční styl politiky“, tak ten dobře ví, že komunisté v otázkách svého vlivu a moci nikdy nijak vstřícní, uznalí a shovívaví nebyli. Nesmiřitelný mocenskopolitický boj měli a stále mají pod kůží, v krvi a nikdy se jen tak sami nevzdávali, jejich ambice a touha po moci jim vždy kolovala v žilách. Takže jak číst chování a jednání rožnovských komunistů pro letošní komunální volby?

Mario Puzo na konci své knihy „Kmotra“ (a nebo to bylo v doslovu ….???), píše něco v tom duchu (kdy Vito Corleone umírá a po něm nastupuje jeho syn Michael Corleone), že: " ….. odchází generace, která se ke svému bohatství, pozicím a moci dostala převážně nekalými a nelegálními praktikami, často s rukama od krve. Po ní nastupuje generace jejich potomků, kteří pomocí svých otců už ovládli příslušné a nezbytné veřejné orgány, instituce, státní správu (mají vliv na zákonodárství, exekutivu, represivní, mocenské složky, právo, soudy, ….), a ti pro své zájmy a bohatství už nemusí sami střílet a vraždit své protivníky, politické nepřátele. Ti svůj boj svádí už „legálně“, prostřednictvím moci těchto orgánů a institucí, které ovládají. Případnou špinavou práci za ně vykonávají jiní a legálně.

V případě rožnovských komunistů je asi zjevné, že nad komunistickými stranickými principy a stranickými zájmy převládly zájmy čistě individuální, osobní, že jejich předákovi se podařilo zpacifikovat své spolu straníky, a to v zájmu a ve prospěch jeho politicky angažovaných blízkých, potomků.

Co na takovou taktiku asi říkají v jejich stranickém ústředí v Praze …..? Co na to jejich vůdce Filip …..?. A co na takové určité "pokrytectví a malou domů" asi řeknou v říjnu voliči …..?

Od mnohých je možné už dnes slyšet, je pro ně evidentní a zřejmé, že:

„Kučerovi komunisté v Rožnově budou volit Kučerovy Nezávislé Rožnováky, a kdo bude volit Kučerovy Nezávislé Rožnováky, bude tak vlastně volit Kučerovy komunisty“.

 

Autor: Vlastimil Dorotík | sobota 22.9.2018 22:02 | karma článku: 13,87 | přečteno: 614x
  • Další články autora

Vlastimil Dorotík

Souhlasím s Nelou Boudovou

Je to poněkud netradiční, kuriózní a trochu tvrdé vyjádření nesouhlasu a protestu proti mainstreamu, ale považuji jej za daleko humánnější, než se např. polít benzínem a upálit (nic nemá větší cenu než lidský život).

20.4.2020 v 19:20 | Karma: 43,16 | Přečteno: 9607x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Stát uvolní až bilión …., kde jej asi vezme?

Premiér ve svém včerejším projevu k národu uvedl, že stát je připravený uvolnit až 1 bilión korun na pomoc všem, kteří s koronavirem přišli o své příjmy. Taková starost a podaná ruka je určitě chvályhodná. Jenže .... .

10.4.2020 v 11:47 | Karma: 23,31 | Přečteno: 843x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Ivan Langer ožil a pálil do černého

Ivan Langer byl včera večer u Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. Ani ve snu mě nenapadlo, že budu podvědomě přitakávat všemu, co z jeho úst padalo k dnešní koronavirové krizi a co předvádí ti, kteří u nás a o nás rozhodují.

9.4.2020 v 2:30 | Karma: 27,06 | Přečteno: 2236x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Kurzarbeit - možná pěkná to účelová „kulišárna"

Cesta do pekel je obvykle dlážděná dobrými úmysly, ale platit je nakonec vždy budou jen daňoví poplatníci.

6.4.2020 v 12:09 | Karma: 15,30 | Přečteno: 475x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

A už je to konečně venku ….

A to z úst nejpovolanějších, jak samotného premiéra, tak jeho zástupce na TV obrazovce v Událostech ČT1.

3.4.2020 v 2:25 | Karma: 26,38 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik