Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poněkud nesouhlasím. Napoprvé vláda nedostane důvěru, protože všechny strany budou čechrat peří a budou se stavět proti Andreji Babišovi. Pokud by vláda nedostala důvěru ani napodruhé, pak postupně hrozí předčasné volby a do poslanecké sněmovny se nejspíše mnohé strany vůbec nedostanou (Starostové, Lidovci, Topáci, Sociální demokrati). Tyto strany si na to při druhém kolečku důvěry dají pozor, aby k předčasným volbám nedošlo! Babišovo ANO nemá co ztratit. Naopak! Možná dostanou tolik hlasů, že nebude třeba ani hledat koaliční vládu.

:-)

0 0
možnosti
VD

V případě předčasných voleb to tak může být. Ale já se zamýšlel nad tím, že dnes některé strany mají vliv, který ve druhém kole mohou ztratit, což v politice je dost podstatná věc (???).

:-)

1 0
možnosti
Foto

J73i86ř86í 23L29i70b12e45r

2. 1. 2018 17:58

Že jmenovaná vláda A. Babiše si svou podporu ve sněmovně nakonec získá, o tom dnes už není sporu. Je jen otázkou kdy, a od které strany?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zdvořile bych se dovolil zeptat, ze které křišťálové koule jste to vyvěštil. Mám obavu, že byste ji měl dát do opravy. :-)

3 1
možnosti
VD

To je jen taková úvaha, kterou Vám samozřejmě nikterak nevnucuji.

:-)

0 0
možnosti
Foto

Ty největší kšefty se dělají přímo ve vládě, takže všichni, kteří chtějí držet prst na peněžních tepnách státu v prvním kole vládu nepodpoří. Komunistům je to jedno, ví, že se do vlády nedostanou a případným nápadníkům jen přihodí pár klacků pod nohy. Všechno je to takový turecký bazar, ukážou se svaly a nakonec se to usmlouvá ku prospěchu všech jako vždycky a je jedno, jestli to bude druhé nebo třetí kolo. Čeká se jen na to, až někomu rupnou nervy a bude ta správná mela.

1 0
možnosti
Foto

Pán Dorotík, a čo vy si predstavujete pod takým "kolaborovať"?

2 0
možnosti
PP

Vaše nostalgie je vaše věc, ale logika vašich tvrzení je směšná.

1 0
možnosti
VD

To Vaše sdělení je ale jen a jen Vás problém, s tím Vám nijak nepomůžu.

:-)

0 0
možnosti
MK

Domnívám se, že Babiš nezíská podporu ani napotřetí. Tedy pokud vůbec na ten jeho třetí pokus dojde.

Pro předčasné volby pak ODS, KDU-ČSL, TOP09 a STAN vytvoří volební koalici. Budou sice potřebovat získat aspoň 20%, ale to hravě zvládnou. V posledních volbách dostaly dohromady 27.5%.

Mimochodem, kdyby toto udělaly už dříve, mohli mít nyní o cca 4-5 mandátů méně než Babiš a situace by vypadala úplně jinak.

6 3
možnosti

P42e28t24r 14Č80e39j16k37a

2. 1. 2018 19:22

Tohle je nesmysl - ty strany v jedné koalici by nezískaly ani 20%, dochází totiž k synergii negativních rysů.

1 1
možnosti

Pěkná rozvaha, pane Dorotíku.

0 0
možnosti
VD

Díky.

To je jen taková hypotetický úvaha.

Všechno samozřejmě může být úplně jinak.

:-)

1 0
možnosti
Foto

Kde berete ten nesmysl, že Piráti mají nějaký realný mocenský vliv a dokonce větší než ODS, která dosud vždy uspěla ve volbách lépe než piráti, má více senátorů, krajských zastupitelů, ......

4 2
možnosti
Foto

PS. Kdokoliv se dá do holportu s babišem tak končí. na čí úkor by asi získala ČSSD voliče když půjde s babišem;-D

5 1
možnosti
Foto

K22a36r21e81l 55C40a82c80h

2. 1. 2018 15:39

V politice je všechno možné. Politika není o hrdých postojích, ale o uzavírání kompromisů k získání výhodnějších pozic. Včera jsem jedním dechem sledoval první díl Marie Terezie a dnes se těším na další. Jak se měnily postoje podle momentálního vývoje situace. Nic nového pod sluncem. Tak bude i dnes a i v budoucnu. Však oni se hoši nakonec nějak dohodnou.

1 0
možnosti

Moc se mi líbilo zdůvodnění Františka Štěpána Lotrinského, proč "zradí" Lotrinsko, aby zachráníl "velikou říši".

0 0
možnosti
Foto

Zpráva OLAF je asi jednoznačná, jinak by s ní ANO nedělalo takové tajnosti. Takže pokud získá Babišova vláda důvěru parlamentu, tedy vlastně voličů, tak to bude naprosto oficiální potvrzení že jsme národ zlodějů a tunelářů, nemáme s tím púroblém, nestydíme se za to a hrdě to dáváme najevo. Takže vlastně jen potvrzení Babišových slov: všeci kradú!

10 3
možnosti
VD

S tou Vaší jednoznačností to nemusí být tak úplně jednoznačné (???), to se ještě uvidí.

A k tomu Vašemu polemizování, jakým národem jsme? Co jste čekal po čtvrt století intenzivní transformace toho "společného na osobní". Přece si stále nemyslíte, že ten kapitalismus funguje nějak v rukavičkách.

Máme, co jsme chtěli. Takže přeji pěkný nový rok.

:-)

3 4
možnosti