Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

„Babiš si asi dělá kozy a já zase byl jednou za užitečného idiota“

"A. Babiš jako jediný vyhraje na celé čáře parlamentní volby, a to na tvrdém vymezování se proti profkáknutým tradičním politickým stranám, a teď je prosí, aby s ním šly vládnout. Já se z toho picnu".

Co to je? Co to znamená? „Čo bolo, to bolo, terazky som majorom …..?“. Vítězství je doma, takže zapomeňte, máte smůlu? Co získaná významná důvěra voličů?

ČSSD o víkendu dojela na vlastní hloupost, nesoudnost a totální neschopnost svých stranických představitelů, zkorumpovanost, tunelování a kmotrovství některých jejich členů. A dnes by se tato strana měla vytočit na podpatku a na druhý den se 7% vrátit se zpět do vlády? Co by asi měla ve vládě dělat, co ještě její vyvolení "nepodělali“?

ODS sice navenek předvedla novou image a nastrčila nového rádoby lídra (???), na což získala nějaké to procento volebních hlasů navíc, ale jinak to jsou stále jedni a ti samí lidé se stejným myšlením a přístupem, jako v uplynulých 25-ti letech, jen trpělivě čekají na svou novou příležitost. Který resort ve vládě by asi měla dostat, ve kterém se stejně jako ta předchozí strana v uplynulých obdobích ještě nezdiskreditovala?

KDU-ČSL, standardní trojský kůň zahraničních vlivů a mocenských zájmů. Co asi by měla dělat ve vládě užitečného ku prospěchu lidu této země (… ještě rozšířit nebo navýšit restituce …. nebo legitimizovat naši zemi jako další spolkovou republiku Německa, …. a nebo svým farizejstvím a věrolomností zajišťovat standardní destabilizaci politické scény, když by to náhodou začínalo vypadat k světu ….?).

TOP-ka, případně STAN nestojí ani za řeč . Přes čáru se zřejmě dostaly s podivnou podporou zahraničí a také na poslední chvíli nějakým podivným "bleším překulením“, což samo o sobě je podezřelé (???). Téměř vůbec se nemluví o údajném „hackerském útoku“ na servery ČSÚ (???). Kdyby se jednalo skutečně o hackery, tak to by byl úplně jiný frmol, jak jsme u nás zvyklí. Pozn. Někdo někde na webu uvedl, že si dal tu práci a z dostupných dat spočítal, že to nějak nevychází (???), že ANO mělo mít přes 30% a TOP-ka se do PS vůbec neměla dostat (???). Neměla by se o to náhodou zajímat policie?

A. Babiš sice uvádí, že je to vždy o lidech. Že v těchto stranách nejsou všichni stejní s charakteristikou výše popsaných „exotů“. Že jsou tam také slušní lidé. Určitě má pravdu, o tom žádná. Jenže volby do poslanecké sněmovny nejsou o lidech, ale o stranách a ty strany jaké jsou, dělají lidé, kteří je vedou. Politika je vždy zmítaná významným rizikem, že tam kde se objeví na dosah moc a peníze, tak se do čela umně protlačí různí „nýmandi, nemakačenkové, oportunisté, zkrátka šmejdi a paraziti“. Ti vše vysají a zdevastují. Potom jen pokrčí rameny, řeknou lehce sorry a stejně tak lehce přeskočí do jiného „vyhřátého kožichu“.

Jestliže v těchto stranách jsou i slušní lidé, což nikdo nezpochybňuje, tak nechť si tito lidé prvně udělají doma pořádek, vyperou špinavé prádlo, vyvětrají, vymetou „parazity“, ale hlavně si srovnají v hlavě, čím chtějí být pro lidi užiteční. Teprve potom nechť se opět ucházejí o parlamentní a vládní angažmá. Věřím, že budou s otevřenou náručí vítáni. Na to ale potřebují svůj čas. To se nedá udělat za měsíc, ani za dva nebo rok. Pokud tyto strany budou chtít využít svou šanci a budou chtít si to odpracovat, tak 4 roky nadcházejícího volebního období by na to mohly i stačit. Naše politická scéna potřebuje solidní jak sociálně a solidárně orientovanou politickou stranu (solidarita je přirozenou lidskou vlastností ....), tak stranu zaměřenou na podporu individuální úspěšnosti (budeme-li všichni z kamene, bude celý národ z kvádru …). No, a 4 roky aktivní a účinné opozice také nejsou k zahození.

Autor: Vlastimil Dorotík | úterý 24.10.2017 12:30 | karma článku: 29,47 | přečteno: 2951x
  • Další články autora

Vlastimil Dorotík

Premiér je manažer, snaží se řídit stát jako firmu a to je pro nás dobře

„Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá .......", máme premiéra, který patří k tomu nejlepšímu, co tady za posledních 30 let bylo, a že toho zase až tolik nebylo.

1.4.2020 v 10:36 | Karma: 36,57 | Přečteno: 1511x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Přestávám věřit v jen dobré úmysly naší politické reprezentace

Vůbec nezpochybňuji, že je tady nějaký virus, že se šíří světem a dokonce je možné na něj i umřít (ostatně ve světě se tak i děje).

21.3.2020 v 16:06 | Karma: 21,80 | Přečteno: 1083x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Bude Adam Vojtěch obětním beránkem?

Adam Vojtěch se může stát a možná i stane obětním beránkem - na někoho se ty přešlapy budou muset hodit. Nemyslím si ale, že je to tak úplně jeho pochybení.

19.3.2020 v 12:30 | Karma: 14,98 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

"Ještě že profesor Pirk odvolal …. ".

Dnes jsem poslouchal v „Dvaceti minutách Radiožurnálu“ rozhovor redaktora Tomáše Pancíře s profesorem Pirkem, českým kardiochirurgem, přednostou Kardiocentra IKEMu.

17.3.2020 v 21:20 | Karma: 33,26 | Přečteno: 2508x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Názor: Cena města Rožnova pro bývalého "bolševika", proč?

Tento blog byl publikovaný na regionálním webovém serveru www.roznovskyprostor.cz. Vydržel tam od soboty do středy. Dnes byl 2x odstraněný bez udání důvodů. Administrátor na dotaz odpověděl, že nebude riskovat problémy ..... ..

27.11.2019 v 23:14 | Karma: 9,40 | Přečteno: 343x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  11:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump

3. května 2024  11:34

Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik