Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

„Babiš si asi dělá kozy a já zase byl jednou za užitečného idiota“

"A. Babiš jako jediný vyhraje na celé čáře parlamentní volby, a to na tvrdém vymezování se proti profkáknutým tradičním politickým stranám, a teď je prosí, aby s ním šly vládnout. Já se z toho picnu".

Co to je? Co to znamená? „Čo bolo, to bolo, terazky som majorom …..?“. Vítězství je doma, takže zapomeňte, máte smůlu? Co získaná významná důvěra voličů?

ČSSD o víkendu dojela na vlastní hloupost, nesoudnost a totální neschopnost svých stranických představitelů, zkorumpovanost, tunelování a kmotrovství některých jejich členů. A dnes by se tato strana měla vytočit na podpatku a na druhý den se 7% vrátit se zpět do vlády? Co by asi měla ve vládě dělat, co ještě její vyvolení "nepodělali“?

ODS sice navenek předvedla novou image a nastrčila nového rádoby lídra (???), na což získala nějaké to procento volebních hlasů navíc, ale jinak to jsou stále jedni a ti samí lidé se stejným myšlením a přístupem, jako v uplynulých 25-ti letech, jen trpělivě čekají na svou novou příležitost. Který resort ve vládě by asi měla dostat, ve kterém se stejně jako ta předchozí strana v uplynulých obdobích ještě nezdiskreditovala?

KDU-ČSL, standardní trojský kůň zahraničních vlivů a mocenských zájmů. Co asi by měla dělat ve vládě užitečného ku prospěchu lidu této země (… ještě rozšířit nebo navýšit restituce …. nebo legitimizovat naši zemi jako další spolkovou republiku Německa, …. a nebo svým farizejstvím a věrolomností zajišťovat standardní destabilizaci politické scény, když by to náhodou začínalo vypadat k světu ….?).

TOP-ka, případně STAN nestojí ani za řeč . Přes čáru se zřejmě dostaly s podivnou podporou zahraničí a také na poslední chvíli nějakým podivným "bleším překulením“, což samo o sobě je podezřelé (???). Téměř vůbec se nemluví o údajném „hackerském útoku“ na servery ČSÚ (???). Kdyby se jednalo skutečně o hackery, tak to by byl úplně jiný frmol, jak jsme u nás zvyklí. Pozn. Někdo někde na webu uvedl, že si dal tu práci a z dostupných dat spočítal, že to nějak nevychází (???), že ANO mělo mít přes 30% a TOP-ka se do PS vůbec neměla dostat (???). Neměla by se o to náhodou zajímat policie?

A. Babiš sice uvádí, že je to vždy o lidech. Že v těchto stranách nejsou všichni stejní s charakteristikou výše popsaných „exotů“. Že jsou tam také slušní lidé. Určitě má pravdu, o tom žádná. Jenže volby do poslanecké sněmovny nejsou o lidech, ale o stranách a ty strany jaké jsou, dělají lidé, kteří je vedou. Politika je vždy zmítaná významným rizikem, že tam kde se objeví na dosah moc a peníze, tak se do čela umně protlačí různí „nýmandi, nemakačenkové, oportunisté, zkrátka šmejdi a paraziti“. Ti vše vysají a zdevastují. Potom jen pokrčí rameny, řeknou lehce sorry a stejně tak lehce přeskočí do jiného „vyhřátého kožichu“.

Jestliže v těchto stranách jsou i slušní lidé, což nikdo nezpochybňuje, tak nechť si tito lidé prvně udělají doma pořádek, vyperou špinavé prádlo, vyvětrají, vymetou „parazity“, ale hlavně si srovnají v hlavě, čím chtějí být pro lidi užiteční. Teprve potom nechť se opět ucházejí o parlamentní a vládní angažmá. Věřím, že budou s otevřenou náručí vítáni. Na to ale potřebují svůj čas. To se nedá udělat za měsíc, ani za dva nebo rok. Pokud tyto strany budou chtít využít svou šanci a budou chtít si to odpracovat, tak 4 roky nadcházejícího volebního období by na to mohly i stačit. Naše politická scéna potřebuje solidní jak sociálně a solidárně orientovanou politickou stranu (solidarita je přirozenou lidskou vlastností ....), tak stranu zaměřenou na podporu individuální úspěšnosti (budeme-li všichni z kamene, bude celý národ z kvádru …). No, a 4 roky aktivní a účinné opozice také nejsou k zahození.

Autor: Vlastimil Dorotík | úterý 24.10.2017 12:30 | karma článku: 29,47 | přečteno: 2951x
  • Další články autora

Vlastimil Dorotík

Souhlasím s Nelou Boudovou

Je to poněkud netradiční, kuriózní a trochu tvrdé vyjádření nesouhlasu a protestu proti mainstreamu, ale považuji jej za daleko humánnější, než se např. polít benzínem a upálit (nic nemá větší cenu než lidský život).

20.4.2020 v 19:20 | Karma: 43,16 | Přečteno: 9607x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Stát uvolní až bilión …., kde jej asi vezme?

Premiér ve svém včerejším projevu k národu uvedl, že stát je připravený uvolnit až 1 bilión korun na pomoc všem, kteří s koronavirem přišli o své příjmy. Taková starost a podaná ruka je určitě chvályhodná. Jenže .... .

10.4.2020 v 11:47 | Karma: 23,31 | Přečteno: 843x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Ivan Langer ožil a pálil do černého

Ivan Langer byl včera večer u Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. Ani ve snu mě nenapadlo, že budu podvědomě přitakávat všemu, co z jeho úst padalo k dnešní koronavirové krizi a co předvádí ti, kteří u nás a o nás rozhodují.

9.4.2020 v 2:30 | Karma: 27,06 | Přečteno: 2236x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

Kurzarbeit - možná pěkná to účelová „kulišárna"

Cesta do pekel je obvykle dlážděná dobrými úmysly, ale platit je nakonec vždy budou jen daňoví poplatníci.

6.4.2020 v 12:09 | Karma: 15,30 | Přečteno: 475x | Diskuse| Politika

Vlastimil Dorotík

A už je to konečně venku ….

A to z úst nejpovolanějších, jak samotného premiéra, tak jeho zástupce na TV obrazovce v Událostech ČT1.

3.4.2020 v 2:25 | Karma: 26,38 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Kategorie 50+. VŠ vzdělání technického směru. Profesně se zabývá informačními systémy a systémy řízení. Zajímá se o dění ve společnosti, protože mu není lhostejné, co bude s našimi dětmi. Je stranicky nezávislý a není nijak vůči nikomu předpojatý. Politicky fandí tomu, co má hlavu a patu a někam pozitivně směřuje.

Seznam rubrik