Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vyhlášení ankety o nejlepšího Boha roku 2014

Jako každý rok, tak i tento se konalo vyhlášení ankety o nejlepšího Boha uplynulého roku. Akce se tentokrát ujala Televize Nova, která štafetu převzala po loňské Al-Džazíře a nutno podotknout, že celou akci pojala o něco velkolepěji. Ona ta laťka, kterou Al-Džazíra vloni stanovila, nebyla nikterak vysoko. Snad všichni si vzpomínáme na rozpačitý loňský přímí přenos, kdy vypadávala technika a moderátor Ahmed Challaf se během galavečera odpálil v Londýnském metru.

Televize Nova to pojala o něco velkolepěji. Na moderování akce povolala svého černého koně, Reye Korantenga, který jako jediný alespoň vzdáleně dostává pověsti multikulturní osoby, a akci přesunula do budovy státní opery.

Po nezbytném úvodním hodinovém vystoupení Heleny Vondráčkové na play back, během kterého byl náš národní poklad průběžně resuscitován a nakonec si ho musel odnést Martin Michal rovnou k soudu, jelikož v průběhu vystoupení stihla Helena podat tři trestní oznámení, se konečně mohl Ray ujmout slova.

Ze čtečky přečetl několik připravených anekdot a následně symbolicky mávnutím šátečkem odstartoval hlavní program, tedy vyhlášení nejlepšího Boha uplynulého roku.

Do finálové pětky se nominovali: Ježíš Kristus, prorok Mohamed, Mojžíš, Buddha a Višnu. Loňský finalista, Jehova, se letos do finále nenominoval, tak alespoň zklamaně procházel v publiku a rozdával Střážnou Věž a trpělivě vysvětloval, že to je on, kdo stvořil svět.

Následovalo další hodinové vystoupení všech finalistů superstar s Michalem Davidem, načež si po vystoupení všechny finalisty Michal David odvezl ve své dodávce na neznámé místo s líbezným úsměvem ve tváři a jiskrou na plešce.

Po této umělecké vložce se slova opět ujal Ray, který jako ostřílený mazák s mikrofonem zavítal do publika a snažil se ho vtáhnout do dění. Jako náhodou narazil na gurmánského experimentátora Láďu Hrušku, který přinesl v igelitce z Lídlu shnilý banán na okoštování, přičemž své vystoupení zakončil tvrzením, že celý recept na shnilý banán nalezneme už nyní na TN.cz

Po této opět nezbytné vložce mohl pokračovat samotný program a to promenáda v plavkách.

Porotu složenou z Antonína Panenky, Lucky Borhyové, Dominika Duky, doktora Mázla z „Růžovky“ a Raye Korantenga, který zvládal jak roli moderátora, tak i porotce, nejvíce oslovil Mojžíš ve svých odvážných adamkách následován prorokem Mohamedem ve vyzývavých bikinách.

Po promenádě v plavkách přišla na řadu volná disciplína, od které se očekávalo, že s pořadím nejvíce zahýbe.

Jako první vystoupil Ježíš, který nejprve proměnil vodu ve víno, načež si hřebíkem propíchl dlaň. Obecenstvo toto jeho vystoupení ohodnotilo mohutným potleskem.

Mojžíš pojal vystoupení netradičně a na pódiu si provedl obřízku. Bylo zřejmé, že si tímto svým vystoupením pokazil výkon ze své královský disciplíny, tedy promenády v plavkách, jelikož vyjma ve stoje aplaudujícího Dominika Duky, který si vyřvával přídavek, sálem procházel pouze tichý vlahý potlesk.

Buddha pouze seděl v tureckém sedu a meditoval a Višnu bubnoval na bubínek. Vystoupení těchto dvou obecenstvo odzívalo.

Jako poslední vystoupil prorok Mohamed, který ve své volné disciplíně na pódiu postřílel několik novinářů a vyhrožoval USA. Tento jeho výkon sklidil velké ovace hlavně u jeho fanoušků, z nichž několik se přímo v sále vyhodilo do vzduchu.

Už už to vypadalo, že letos se vyhlášení povede, když tu však stín na celou akci vrhlo nečekané zjištění, že Ježíš není Bůh, nýbrž je pouze synem Boha. Mezi porotou se vedli vášnivé diskuse, zda je proto nutné Ježíše diskvalifikovat. Antonín Panenka dokonce vyhrožoval, že vyběhne na pódium a všem ukáže, jak tu penaltu tenkrát kopnul, když tu na pódium přiběhl Mojžíš s obřím křížem, že to je skandál obřích rozměrů a Ježíše je třeba ukřižovat.

Nakonec byl Ježíš vyřazen bez ukřižování a jako náhradník byl povolán Karel Gott, jelikož ten nesmí v žádné anketě chybět. Během jeho volné disciplíny, kdy zazpíval „jako James Bond“ se v publikum odpálili i zbylí fanoušci proroka Mohameda.

A pak to přišlo. Vyhlášení. Ray se tvářil velice nervózně, jelikož to měl napsané na čtečce a po rozbalení obálky oznámil vítěze. Tím se stal Karel Gott. Dojatý Karel vyšplhal na pódium, poděkoval svým fanouškům, prohlásil, že letos to opravdu nečekal, na závěr vystoupil kouzelník Pavel Kožíšek, kterého nechal prorok Mohamed navždy zmizet, načež světla ve státní opeře zhasla a diváci se odebrali do svých domovů, kde je již netrpělivě před dveřmi čekal Jehova se svou Strážnou Věží.

Letošní galavečer se prostě povedl.

Autor: Dominik Landsman | čtvrtek 15.1.2015 9:33 | karma článku: 22,65 | přečteno: 2000x
  • Další články autora

Dominik Landsman

10 důvodů proč je mateřská dovolená ta úplně nejtěžší práce.

Mateřská dovolená bývá často mylně zaměněna za opravdovou dovolenou a to hlavně z řad bezdětných osob. Já se domnívám, že je potřeba se na to podívat z jiného úhlu pohledu a vnést do toho trochu toho světla:

19.2.2015 v 9:10 | Karma: 41,08 | Přečteno: 16929x | Diskuse| Společnost

Dominik Landsman

Manuál budoucího otce

Tak a je to tu. Na těhotenském testu se zobrazily dvě čárky a vy máte po ptákách. Budete otec. Minimálně tedy ten na papíře. Pokud vaše dítě bude až nápadně podobné kolegovi vaší manželky, se kterým makala před devíti měsíci v práci do noci na projektu, je to sice smutné, ale tento projekt je teď váš problém.

12.2.2015 v 11:05 | Karma: 32,03 | Přečteno: 4225x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Vaříme s dítětem levně a chutně

Jelikož a protože dneska hodně frčí recepty, které se sice nedají žrát, ale aspoň z nich má strávník žaludeční vředy a (a to je potřeba vypíchnout) jsou levné a zvládne je opravdu každý, kdo má doma mikrovlnku, hrníček a sklep narvaný kuřecími kůžičkami, rozhodl jsem se i já jít tímto směrem a pravou nohou vkročit do vlaku jménem úspěch.

6.1.2015 v 9:00 | Karma: 26,07 | Přečteno: 4067x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Den otců

Tak jako každý rok, je den otců velkolepý svátek světového ražení, kdy otcové, svátečně oblečeni, jsou svými potomky na rukou nošeni, obdarováváni dary a zahrnování nehynoucí láskou. Samotný svátek má i křesťanský podtext a datuje se daleko do minulosti, kdy Ježíš na tento den obdaroval svého otce fungl novým nebozízkem. Jsem přesvědčen o tom, že den otců je každoroční událost století daleko přesahující věhlas Vánoc, Velikonoc a Nového roku dohromady.

24.6.2014 v 11:00 | Karma: 20,97 | Přečteno: 2620x | Diskuse| Ostatní

Dominik Landsman

Deníček mimina

Onehdá jsem sledoval Čeňka, jak vsedě mlátí Panem Pandou o zeď a cosi tajemně žvatlá. Napadlo mě, o čem asi přemýšlí. Jaký je význam jeho činů. Jaké jsou jeho pohnutky. Jaká je jeho životní filosofie, čeho by chtěl v životě dosáhnout a jaké jsou jeho morální hodnoty. Jelikož ho mám prokouknutýho a znám ho jako své boty, rozhodl jsem se, že na základě jeho chování zrekonstruuju fiktivní deník, který bude reflektovat Čeňkův přístup k životu, a dám k nahlédnutí jeden jeho běžný den zapsán v maličkém a poblitém deníčku.

12.3.2014 v 11:00 | Karma: 29,15 | Přečteno: 4258x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4533x
Svého času na Mateřské dovolené autor knížky Deníček moderního fotra
Až budu velký, budu kosmonaut nebo učitelka