Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

leo5

24. 10. 2009 5:04
Já jsem televizi zrušil.

Je to jako vysvobození nebo probuzení ze špatného snu.Zbývá čas na kvalitní knihy,rozvoj vlastní představivosti a koníčky,jako třeba malování a na procházky do přírody..-Reklamní obrázky,pohyblivé i statické se na nás hrnou ze všech stran a působí na naše podvědomí.Dříve se tomu říkalo magie,vyvolat v mysli druhého co nejživěji obraz,který nutí dotyčného k jeho uskutečnění.Kdo se proti tomu vědomě nebrání,musí podlehnout.-Současné nastavení ekonomiky se podobá rozběhlému,stále rychleji se otáčejícímu motoru,který může fungovat jen při zvyšování otáček.To musí vést k zavaření.

0 0
možnosti
Q

qwertzy

23. 10. 2009 17:02
A k čemu

je ta televize? :-(

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

23. 10. 2009 16:31
Reklama a ceny

Na jedné straně je pavda, že reklama se výrazně promítne do ceny výrobků, na druhé straně umožní prodat jich větší objem a tedy zpravidla snížit cenu. Tedy pomineme-li kategorii "luxus", kde jde hlavně o dotvoření dojmu exclusivity a ceny.

Jenže ten tlak na snižování cen (hypermarkety & spol.) pro změnu tlačí ceny výrobků pod náklady a tedy způsobí, že hodně výrobků zmizí z trhu - zpravidla kvalitní věci, kde by reklama zvýšila cenu nad únosnou mez nebo by musel jít kvalita dolů.

Výsledkem je, že seženete všude spoustu levných šmejdů a někde kvalitní předražený luxus, ale "kvlaita za slušnou cenu" nikde...

0 0
možnosti
MP

admiral666

23. 10. 2009 17:46
Re: Reklama a ceny

Kvalita za slusnou cenu jsou leckdy vyrobky pod znackou velesamoobsluhy. Ale nesmi to byt ta sockoedice. Je tomu tak proto, ze jsou ze zapadni casti EU.

0 0
možnosti
SS

Svent

23. 10. 2009 16:12
Toto jsou konzumní kritici

Když si odpůrci globalizace dali u nás před barákem pauzu, cpali se čipsama se sejrem, zalejvali to kolou, furt nekam volali mobilem, sráželi se přes internet.  Kdyby nebylo globalizace, mohli tak akorát opejkat buřta u nich za návsí.

Kdyby nebylo reklamy, nevejrala byste večer na nablblej seriál na nově nebo na primě, mohla byste vejrat na pracovně propagační program na veřejnoprávní televizi, co by z vás sosala další prachy. A tak bysme mohli pokračovat....,

0 0
možnosti
T

TomGrambal

23. 10. 2009 16:57
Re: Toto jsou konzumní kritici

R^R^

0 0
možnosti
T

Toph

23. 10. 2009 15:57
odpovědnost za rozhodnutí nevypnout tlačítko

Už při první větě jsem zatla zuby. Tenhle typ mouder je u určitých lidí nejspíš v módě. :-/:-/ Když vám reklamy vadí, vypněte to, na televizi se nedívejte, resp. vypněte ji po večerníčku. Je to velmi jednoduché. Proč mám pocit, že takhle si stěžují hlavně ti, co na televizi koukaj dnes a denně? Já televizi nemám, nejsem zvyklá u ní trávit večery. A když už se k ní někde dostanu, na reklamy vypínáme zvuk. Jste svéprávná, zmáčknout tlačítko můžete vždycky. Pokud to neděláte, stěžujte si sama na sebe. Rv

0 0
možnosti
MK

xkralik

23. 10. 2009 15:53
ano - reklamy jsou vlezlé.

Ale máte možnost volby: tv opravdu odstěhovat do sklepa a na reklamy se nedívat - netýrejte se vlezlou reklamou - uleví se Vám i dceři :-) budete mít pocit ze svobodné mysli při výběru v obchodě

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

23. 10. 2009 16:02
Re: ano - reklamy jsou vlezlé.

Dálkové ovládání slouží primárně k vypnutí zvuku v prví vteřině reklamního bloku a znovuzapnutí hned po jeho skončení. ;-)

0 0
možnosti
T

TomGrambal

23. 10. 2009 15:49
A proto

Hurá všichni zpátky na stromy. Neustále si někdo stěžuje na přetechnizovaný svět, na vládu konzumu, na kdo ví co ještě. Nikdo nikoho tak žít nenutí. Je spousty možností jak se tomu vyhnout. Dejte se třeba k Amišům nebo vstupte do kláštera nebo jen prostě všechny ty život ztrpčující věci ignorujte, odstěhujte se na venkov, kupte krávu, zasaďte zeleninu a buďte nezávislá a soběstačná.:-)

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

23. 10. 2009 15:42
Znám-li výrobek z reklamy, nekoupím jej; ze zásady

Moje nakupování reklama moc neovlivňuje: mám lísteček a nekoupím nic, co na něm není napsané. Naví ckupuji jen prověřené výrobky, což ovšem znamená, že jedním nákupem prochodím celé město, protože ten správný chleba je v jiné sámošce než ocet, olej a zelenina je u zelináře, ovoce z jednoho hypermarketu, jablka od známého stánkaře, masna je trochu z ruky a máslo (ne-margarínované) mají pokaždé jinde. Zábava na celé sobotní dopoledne.

0 0
možnosti
RB

erben3

23. 10. 2009 19:04
Re: Znám-li výrobek z reklamy, nekoupím jej; ze zásady

R^

0 0
možnosti
MP

admiral666

23. 10. 2009 15:34
dcera a stavostroj :)

Proc kupujete dceri panenky a ne nejaky bagr na dalkove ovladani? Cenove to vyjde nastejno, dcera se pobavi vic a vyhnete se genderovym stereotypum.

Jinak mi reklama vadi asi tak, jestli v Sydney sviti slunce nebo ne - je mi lhostejna. Ale natlak podlehnuvsich z okoli (sama zminujete tu druhou matku, jak tvrdi, ze veci z reklam jsou nejlepsi), je nechutny. Cim vic ale prudi, tim vic se zatvrzuji!

0 0
možnosti
KA

krabi

23. 10. 2009 15:13
bez reklamy se žít dá - jako v komunismu

ty vaše snobské pindy jsou mimo mísu.

Reklamu dělají firmy proto, že je ekonomicky výhodná jak pro prodávajícího, tak kupujícího, tak jako třeba správné skladování výrobku nebo výroba na lepším stroji. Ve svém důsledku snižuje náklady na výrobek a snižuje i náklady spotřebitele na pořízení výrobku. Pokud nevíte proč, tak se o problematiku začněte zajímat, porstudujte si to a napište něco inteligentnějšího a se znalostí věci. Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1620x
Jsem rozená optimistka, milující život a vše, co s sebou přináší... Ráda cestuju a poznávám nové lidi i jiné kultury. Pracuji jako terapeut a kouč osobního rozvoje www.jolanadominguez.cz.
Mimo jiné se věnuji prodeji šperků a bižuterie z přírodních materiálů a polodrahokamů, které i sama vyrábím. Více na www.aaa-taino-galerie.com