"Jak se tam ten tatínkův sprej dostal?"

...... zeptala se mě jednoho dne moje dcera. Nechápavě jsem vyzvídala, jaký sprej má na mysli. "No ten jeho, jak se dostal k tobě do bříška?" Hlava šrotuje a tu si vzpomínám, jak jsem mé 6-ti leté dcerce jednou vysvětlovala jak vznikne miminko...že tatínek ma malé spermijky a maminka vajíčko.

Uvnitř mého těla i duše se rozehrál souboj, zda vysvětlit, či nevysvětlit....Kdo tím už prošel nebo právě prochází, ví jak důležité je ovládání. Pokusila jsem se zvážnět a řekla dceři, že to se dva lidi mají moc rádi, dávají si hodně a moc pusinek. Jenže jí to pořád nedalo..."Tak jakto, že ty nemáš miminko, když si s tatínkem dáváte každej den pusinky?" .... Ježííííš, co teď? Když jí to vysvětlím úplně, tak to bude vyprávět všem dětem ve školce a zanedlouho nám u dveří zazvoní sociálka.... Tak dceří říkám, že je to ještě trochu složitější, ale že je ještě moc malá a nerozumněla by tomu. "Ale mami, co když až budu větší na to zapomeneš?" Nene, určitě nezapomenu.

Asi za dva dny nanovo, zase přišla s tím svým andělským pohledem, kdy teda budeme mít to miminko? A tak jsem pod tlakem podlehla. "Mami, oni musej bejt nahatý, žejo? Víš, jak má babička doma ten obraz, jak se tam ti nahatí milenci objímají..."

Kdo by toho nevyužil? "Ano, jsou celí nahatí, objímají se, dávají si pusinky a jak se ten šulínek, no ono se to vlastne správně jmenuje penis, tak jak se ten penis dotýká té kačenky, správně se jí říká, jak že se jí to říká? já si teď nemůžu vzpomenout (v hlavě mi běží všechny běžně používané názvy, jen ne ten "správný"), myslím, že vagína, tak jak se ten penis dotýká té vagíny, tak ony ty spermijky přeběhnou k tomu vajíčku..."

V obličeji mi cukalo, v ruce mi cukalo, se mnou to cukalo, ale udržela jsem se. V zájmu výchovy jsem to vydržela a dcera konečně spokojeně přijala mé vysvětlení.

Manžel ale absolutně nebyl zajedno, prý jí to nemám ještě říkat, je přeci ve školce a bude to tam všem dětem mistrně vysvětlovat! Tak ještě dceří dodávám, aby to malým dětem ve školce nepovídala, že každá maminka si to chce popovídat svému děťátku sama....

Autor: Jolana Dominguez Carela | úterý 19.1.2010 15:15 | karma článku: 27,52 | přečteno: 2340x
  • Další články autora

Jolana Dominguez Carela

Zdraví jako lék

7.2.2014 v 17:59 | Karma: 8,02

Jolana Dominguez Carela

Kdy pomáhat druhým?

11.3.2013 v 12:11 | Karma: 8,38