Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Zakázal-li ústavní soud nadstandard, pak je to protiústavní. Proč nemá pacient právo na lepší službu? ÚS zároveň takto podporuje korupci a jsem donucen podplatit lékaře, aby mi poskytl nadstandard!!!!!

0 0
možnosti
Foto

Poplatek na stravu je naprosto rozumným požadavkem. Pojištěnec se nestravuje doma, ale v jiném místě, tedy nevynakládá peníze na stravu a měl by to zcela správně v hotovosti hradit nemocnici.

Sporné je to u poplatku za pobyt, protože pojištěnec si nadále platí držbu bytu, ačkoliv fyzicky nebydlí.

A samozřejmě celý předmět věci leží v tom, že celé tzv. pojištění není vůbec pojištěním, ale čistou daní, na jejíž likviditu nemá "pojištěnec" vliv.

Kdyby šlo o faktické komerční pojištění, může si pojištěnec připlatit v částce na samostatný pokoj, WiFi, dietu, či cokoliv jiného.

Všimněte si, jak současný socialistický stát rychle zlikvidoval možnost nadstandardů, tedy možnosti vymoci si lepší pozici v nemoci. Socialismus, socialismus, socialismus.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas, ač patřím mezi ty, kteří ani zdaleka nedosáhnou ve výdajích na jídlo, energie a vodu na částku 3000 za měsíc.

3 0
možnosti
MP

Jen ARO stojí denně kolem 100 000 kč. Na každého pacienta jedna sestra...

0 0
možnosti
Foto

Proto by to měla být pojistka. Proti nečekaným výdajům.

0 0
možnosti

Vážený Dolanský!

Neklepeš hřebíček na hlavičku, ale trochu si okopáváš kloubečky svých prstů.

Koalice, která vznikla, nevznikla z rozhodnutí politiků, ale byla jediná rozumně možná kombinace, aby náš stát mohl funkčně pokračovat.

Všeobecně víme, že ČSSD má tendenci vybrat od aktivních lidí co nejvíce peněz a rozdělovat je podle svého gusta, snad poslední dobou trochu méně klientelistického. Vytýčila slib voličům, že zruší poplatky ve zdravotnictví bez ohledu na jejich funkci...

Pokračuji ve svém blogu, abych neuondal Tvoje čtenáře.

:-)

0 1
možnosti
Foto

Slyšel jsem, že soudruzi si mezi sebou tykají, ale já k nim nepatřím, vy Šimku. A k vašim známým už vůbec ne!:-/

1 0
možnosti

Něco tak nešikovného jako poplatky v nemocnicích snad ještě svět neviděl. A administrativně náročné. Odjíždíte z nemocnice odpoledne a samozřejmě v pokladně už nikdo není. Aby jste s tím papírem třeba se zlomenou nohou chodili do banky, respektive vyplňovali složenku na poště.

1 9
možnosti
KH

Vážený pane, asi jste dlouho neměl nikoho v nemocnici. To hnusný žrádlo, co vydávají za jídlo nemá cenu ani 20 Kč. Salámy, paštiky a jiné den před koncem záruky, celý týden jeden druh ovoce a jiné chuťovky, opravdu hnus. Aspoň tak to fungovalo v nemocnici v Č. Budějovicích. A možná šetřením na jiných místech by nemusely být žádné poplatky navíc a i to jídlo by bylo jiné. Ale to by nesmělo být naše zdravotnictví bezedná žumpa, včetně všech vyžírků v pojišťovnách. :-/

1 7
možnosti
MP

Pane Hagere, v každé nemocnici se vaří jinak. Tam , kde jsem pracoval, bylo jídlo prvotřídní. I vzhledem k tomu, že se tu vařilo celkem 2500 porcí! Pokud jde o placení v nemocnicích, stačí velmi jednoduchý výpočet. Kolik utratíte za stravu za měsíc, dělit třiceti. Strava na jeden den mi vychází minimálně 80 kč. Pro osoby žijící samostatně je pobyt v nemocnici dokonce finančně ziskový. Na inkasu si sečtu spotřebu vody, elektřiny a plynu a dělím třiceti. Přičtu  tomu denní dávku na jídlo a odečtu denní poplatek v nemocnici, třeba sto korun. Co přebývá, to je můj čistý zisk, protože tato ušetřená energie se mi během roku vrátí ve formě přeplatku za vodu, elektřinu a plyn. Kapišto? V nemocnici máte v zimě navíc topení, a všechny léky v té době užíváte zadarmo!!! A často je těch léků dost velké množství.

!

9 2
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.