Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Sergeant survived

2. 3. 2011 8:54
Skutečně vidíte souvislost

mezi lidskou zhovadilostí a demokracií?

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

2. 3. 2011 12:36
Re: Skutečně vidíte souvislost

Ano, souvislost v tom smyslu, že demokracie je vůči některým jevům zhovadilosti, nebo spíše vůči jejich lidským původcům, přehnaně humánní. A to čím dál více. Z toho vyvozuji stoupající trend násilí. Není strach z opravdu tvrdého trestu. Samozřejmě, že lepší by bylo dosáhnout toho, aby se věci neděly, ale to je asi v lidské společnosti utopie. A když už se dějí, tak nechránit nakonec viníka.

0 0
možnosti
BR

Stobka

2. 3. 2011 8:20
Ono to trestání dětí u nás bývalo i dřív,

ale neříkalo se tomu mučení. Tenkrát se bití vlastních dětí napovažovalo za přestupek.  Pamatuji si v první třídě spolužáka, který propadl do zvláštní školy. Byl často v obličeji a na rukou modrý a strašně se bál promluvit s kýmkoliv. Nebyl to Rom, jeho rodiče byli soukromí zemědělci. V mateřské škole jsme měli ředitelku, která nás sice nenutila jíst zvratky, ale z vynuceného dojídání nerozžvýkatelného masa,  které jsem si schovala do kapsy, se mi pak zvracet chtělo. Za sebemenší "přestupek" nás ponižujícím způsobem mlátila celuloidovým pravítkem na holou před ostatními dětmi nebo nás zavírala nás na dlouho do jakési černé komory. Rodiče to o tom bití věděli podle jelit na mém zadečku, ale potřebovali chodit do práce a ne mě z jediné školky ve městě vzít pryč. O krutosti ředitelky se přesvědčila, když byla usvědčena z vraždy vlastního novorozeného dítěte, které rozřezala a spláchla do záchodu. Ač mi bylo tehdy 5 let, pamatuji si moc dobře, že dostala 8 let.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

2. 3. 2011 9:24
Re: Ono to trestání dětí u nás bývalo i dřív,

Já jsem zase slyšela, mimo bití, o přelepování pusinky náplastí (ve školce). Kvůli těmto případům, o kterých se ovšem v novinách nepsalo a kolovalo to jen mezi maminkami v parcích, některé mámy děti do školek nedávaly (pokud samozřejmě měly tu možnost) a dodnes před školkami varují své děti - už také rodiče.

(Lidé jsou stejní v každé době, bohudík i bohužel, jen vývoj a konkrétní podmínky s sebou nesou nové možnosti ať pro to dobré, nebo pro to špatné. A mnohdy až čas ukáže chyby, nebo úspěchy. -  myšleno všeobecně!)

0 0
možnosti
J

JánDvorák

2. 3. 2011 8:09
Socprac.

Mnohé sociální pracovnice se, díky zanedbání svých povinností, stávají spoluvinicemi páchaných zrůdností. R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.