Zeman nemohl ovlivnit nezávislost ČT - žádná neexistuje

Potrefená husa nejvíc kejhá. Jen pár hodin po výroku prezidenta Zemana Česká televize prostřednictvím své mluvčí Alžběty Plívové začala bránit svoji neexistující nezávislost. Místo, aby se podívala na hodnocení těch, kteří ji živí, odvolává se na Radu ČT. Vždyť Rada je na tom úplně stejně pokud nevidí dlouhotrvající nevyváženost ve zpravodajství ČT. Na koho se asi odvolá ona?

Jen na blogu iDnes.cz se takřka denně objevuje kritika nevyváženosti zpravodajství. Opakovaně občané upozorňují, že do diskusních pořadů jsou zváni pouze příznivci mainstreamu. Pokud už je pozván někdo s nezávislým pohledem, není mu umožněno dokončit své myšlenky, protože moderátoři neustále hosta přerušují. Snad jen matadora publicistiky Petránka si Tvarůžková nedovolila přerušovat. Nicméně odpovědi novináře ji viditelně netěšily.

Česká televize už má z Ukrajiny tak zamotanou hlavu, že neví, koho označit za separatistu a koho za prozápadního Ukrajince. Josef Pazderka je tak mohutně nezávislý, že jej Rusko vypovědělo ze země. ČT vypracovala svoji nezávislost až tak, že vysílá neověřené zprávy, aniž by na to upozornila alespoň slůvkem „údajně“.

A tak se klidně může stát, že v hlavní zpravodajské relaci valí divákům klíny do hlavy, že jsou u Debalceva stovky mrtvých prozápadních ukrajinských vojáků. Nato vystoupí sám veliký oligarcha Porošenko a ze stovek udělá „pouhých“ 22 padlých. Tak pro tuto nezávislost se Česká televize rozčiluje?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | pátek 6.3.2015 19:36 | karma článku: 41,07 | přečteno: 1724x