Zastřelit českého prezidenta nebo ministra není problém

Již podruhé se objevila zbraň v bezprostřední blízkosti vrcholného českého politika. Je naprosto irelevantní, zda se jednalo o airsoftovou pistolku nebo poplašnou pistoli. Kolik asi bere ochranka, která je k ničemu?

Pavel Vondrouš i důchodce Alojz Janiga měli být dnes mrtví. Pokud se promenádují živí a zdraví na svobodě, je to jasná výzva pro pošuky, kteří chtějí spasit svět nebo se dostat do hlavních zpráv. Ale taky návod pro různá fanatická či teroristická uskupení. Dva případy, kdy osoby nejen, že tasily zbraň, ale dokonce vystřelily, vytrubuje do světa úžasnou novinu – ochranka českých politiků je k ničemu!

Buď berou policisté zajišťující ochranu ústavních činitelů minimální mzdu nebo prostě kašlou na práci. Ale je taky možné, že život českého prezidenta nebo ministra, je naprosto jedno, jakého jména, nestojí úředně za takovou námahu. Za co pak policii asi stojí obyčejný občan?

Pro střelce žádná dodatečná omluva neexistuje. Ve chvíli, kdy tasí zbraň, se, mimo České republiky, asi nikde na světě prezidentská ochranka nerozpakuje a okamžitě střílí. Jedná se o jeden z mála případů, kdy je namístě napřed jednat a teprve pak se ptát. To si musí uvědomit každý, kdo chce takto riskovat vlastní život, byť jen ze srandy.

Možná ale, že ta liknavá ochrana ústavních činitelů vychází ze samotné podstaty chápání ochrany občanů před násilným jednáním. Díky jakési pomatené ochraně agresorů je v našem státě trestána spíše oběť, pokud brání příliš vehementně svůj život. Nechejte se píchnout, raději dvakrát, a pak se můžete směle bránit. Tolik české právo.

Jak už to v Čechách chodí, politici začnou jednat, až někdo opravdu použije ostré náboje…  

 

Autor: Radomír Dolanský | neděle 31.5.2015 22:13 | karma článku: 19,47 | přečteno: 582x