Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P51e46t45r 83B92r29o69ž

7. 5. 2014 13:55

Je nad slunce jasné, že lihová mafie měla policejní krytí - jinak by nemohla fungovat. Je zoufalé, jestli podobné krytí mají i výrobci a distributoři pervitinu...

0 0
možnosti
JR

J39a74n 97R26á72ž

7. 5. 2014 10:38

Politici jsou v mnohém nevině, v tom alkoholu zcela. Tam je na vině Celní správa od těch v terénu až po vedení, které vydávalo metodické pokyny, aby se nic vyšetřovat nemohlo a lumpárny legálně kryly.  O celnících  nejenom vrabci na střeše štěbetali, jaké má dohodnuty poplatky za mlčení a přehlížení pančů i pašování.  To se dělalo v tak obrovském množství, že nešlo o tom nevědět. Jeden klient, kouzelník dovážející hnojivo nezatížené spotřební daní, zázračné přetvořené na základ vodky ihned  po kontrole celníků, vyprávěl o "oficiálním" ceníku za protokol o celní kontrole bez závad. Teprve mrtví bahno na Celní správě rozvířili, do hry se zapojili “speciálové" z kriminálky a celníci už lihové alchymysty nemohli krýt. Kdo případ pozoroval, mohl si všimnout, že celníci dělali co mohli, aby se ta špína nedostala na povrch a kdyby těch mrtvých nebylo tolik, tak by se jim to zaručeně podařilo a business by kvetl nerušeně dál.

A vinu za to, ze skoro beztrestně pořád mezi námi za volanty jezdí několikrát trestaní narkomani mohou státní zástupci, kteří se neodvolají proti udělení směšného podmínečného trestu a při opakování nepožadují uvalení vazby. To musela zemřít policistka, aby to šlo.

Silniční piráti taky beztrestně ohrožovali ostatní, když do nich najíždeli nebo vybržďovali, a stačil jeden odvážný zástupce, který se nespokojil s formálním trestem uděleným Okresním soudem, odvolal se, no a najednou vyslovil NS názor,ze tyto činy jsou vysoce společensky nebezpečné a že je soudy mají trestat daleko přísněji. Stačil jeden odvážný zástupce a šlo to!

Ministr se ukázal jako hňup, svým výkladem o absenci registru. To si nechal nakukat od podřízených,aby to vypafalo složitě. Je to jednoduché. Vše je v rukou státních zástupců a soudů, ne v rukou politiků.

5 0
možnosti
ZD

nespadala Celní správa pod ministerstvo financí..??  jojojo...kdepak na Kalouska...;-D;-D

0 0
možnosti

I87v11o 86Ž50á85č55e78k

7. 5. 2014 8:34

Já bych to otočil: proč k řešení podobných věcí potřebujeme politiky?

Zákony, zakazující černou výrobu alkoholu, existují odedávna. Jejich uplanění bylo vždycky věcí policie a soudů, ne politiků. Stejně tak feťáka, který soustavně nerespektoval zákazy řízení, měl dávno poslat do basy soudce, ne nějaký politik.

Proč tihle lidé začnou jednat, až když na ně politici zahřímají? Žádný "nedostatek legislativy" neexistuje, té je až moc. Tak co s tím mají společného zákonodárci?

3 0
možnosti
Foto

Protože politici (ti novodobí, demokratičtí, kteří by se pro občana rozkrájeli), tak dlouho zasahovali do práce policie a státních zástupců (a pravděpodobně v určité míře zasahují doposud), že je najednou asi těžké chodit sám, bez opory. Samozřejmě máte pravdu v tom, že justice za kraviny dává takřka doživotí a za těžké újmy na zdraví či vraždy skoro podmínky. Toto je výsledek nezávislosti soudců?! Ale stejně ten kruh opět končí u politiků. Pokud státní orgány nefungují, musí to napravovat zástupci lidu. Pak už jen lid další revolucí čili úklidem chléva.:-)

0 0
možnosti
PV

P20a59v35e32l 77V43é13b84r

7. 5. 2014 7:23

Proč? Protože pro "společnost" (rozuměj: pro politiky) je mnohem nebezpečnější blbeček čmárající po (nastojte!) politických plakátech tykadla, než drobný (nebo větší) zlodějíček (ten velký zloděj už potom patří k nim, k politikům).

1 0
možnosti
JK

J43a24n 60K65o24t28t84a41s

7. 5. 2014 7:08

Máš karmu a pokusím se odpovědět na otázku - proč.

Protože jsme trapně přehumanizovanou společností, protože V. H. vyskočil jak Kašpárek a vyhlásil "pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí" a občan tomu uvěřil, protože po roce 1989 se měla demokracie nezkušenému národu, po léta žijícího v jiném režimu, dávkovat po kapkách a ne házet lopatou a přehltit jej. A pokračuje to dál, tento " pokřivený duch sametové revoluce" (nechápu, jak může být revoluce sametová, když má všechno zpřevracet naruby a být důsledná) se uhnízdil všude, kam se podíváš. A ještě se na opravdovou demokracii načekáme...:-/

8 0
možnosti
Foto

Nenačekáme. Už se jí nedočkáme, protože opravdová demokracie už skomírá i v samotných kolébkách tohoto, zatím nejpřijatelnějšího, politického zřízení.

1 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.